12 April 2024
Suzuki

Νέο Suzuki V-STROM 800 – 2024 – Αναλυτική Παρουσίαση – Φωτογραφίες – VIDEO – Όλοι οι δρόμοι γίνονται ένα

Η σειρά V-STROM εξελίσσεται και πάλι για να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ελευθερία στην κατηγορία τουρισμού adventure

Με την παρουσίαση του V-STROM 800, η Suzuki επεκτείνει τη σειρά V-STROM για να προσφέρει στους αναβάτες που αγαπούν την περιπέτεια μία ακόμα εναλλακτική, η οποία έρχεται ως συνέχεια της κυκλοφορίας του V-STROM 800DE το 2022 και φέρει υπερήφανα την κληρονομιά της αριστείας που ξεκίνησε με το πρώτο V-Strom 1000 το 2002.

VIDEO

Το V-STROM 800 αντιπροσωπεύει μια νέα είσοδο στην κατηγορία adventure μεσαίου μεγέθους. Ενώ το V- STROM 800DE αποτελούσε την εξειδικευμένη κατασκευή που υπερείχε στην κίνηση σε χωματόδρομο και σε άλλους, παρόμοιους τύπους οδοστρώματος, το πλαίσιο του V- STROM 800 είναι εξελιγμένο προς την κατεύθυνση της παροχής μέγιστης άνεσης και απόδοσης σε μεγάλες αποστάσεις και της οδήγησης με υψηλές ταχύτητες. Εξαιρετικά ικανό σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου ή στην εξερεύνηση λιγότερο πολυσύχναστων διαδρομών αλλά εξίσου ευχάριστο και πρακτικό στην καθημερινή οδήγηση στην πόλη για εργασία και παιχνίδι.

Το V-STROM 800 διαθέτει τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα της Suzuki, των 776cm3 με διπλό εκκεντροφόρο επικεφαλής και 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο, ένα στιβαρό χαλύβδινο πλαίσιο και ανάρτηση ρυθμισμένη για μεγιστοποίηση της σταθερότητας στην ευθεία και της απόδοσης στις στροφές. Κάθε πτυχή του σχεδιασμού του έχει ως στόχο να προσφέρει ικανοποίηση στους αναβάτες που επιθυμούν περισσότερη δύναμη από αυτή που προσφέρεται από την κατηγορία των 650cm3 και που επίσης επιθυμούν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν άνετα, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά θέλουν να φτάσουν.

Το πλαίσιο και ο εύστροφος κινητήρας ανταποκρίνονται με ακρίβεια και με μη παρεμβατικό τρόπο, θέτοντας το στυλ και τις προτιμήσεις του αναβάτη στο επίκεντρο της οδηγικής ευχαρίστησης σε κάθε εξόρμηση. Οι αναβάτες μπορούν να αξιοποιήσουν εύκολα το σύνολο των δυνατοτήτων του και να γευτούν μια γνήσια εμπειρία οδήγησης που θα εξακολουθήσουν να απολαμβάνουν για πολλά χρόνια. Το νέο V-STROM 800 είναι έτοιμο να εμπλουτίσει τη ζωή των ιδιοκτητών του και να χρησιμεύσει ως αξιόπιστος συνεργάτης, όποιος και αν είναι ο προορισμός του αναβάτη του.

Όλοι οι δρόμοι γίνονται ένα

Η βασική ιδέα γύρω από το προϊόν, η οποία συνίσταται στη φράση «Όλοι οι δρόμοι γίνονται ένα» (All Roads Merge) έχει σκοπό να μεταδώσει το πώς αναπτύχθηκε το νέο V-STROM 800 με τη μορφή μιας πολυχρηστικής μοτοσυκλέτας adventure που διακρίνεται σε διάφορους τύπους δρόμων. Το V-STROM 800 αποδίδει εξαιρετικά σε διάφορους τύπους οδοστρώματος, προσφέροντας στους αναβάτες μια απολαυστική αίσθηση ελευθερίας για να εξερευνήσουν με σιγουριά οποιαδήποτε μορφή περιπέτειας σε δύο τροχούς επιλέξουν. Η βασική ιδέα εστιάζει επίσης στο πώς ο αρμονικός συνδυασμός του δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα του V-STROM 800, με τη διάταξη του πλαισίου και το στυλ προσφέρουν τη δύναμη, την ευελιξία, τον έλεγχο και την άνεση που μεταμορφώνουν όλους τους δρόμους σε μια συναρπαστική περιπέτεια.

Το V-STROM 800 στέλνει με την πρώτη ματιά το μήνυμα ότι είναι ένας ικανός ταξιδιώτης μεγάλων αποστάσεων που προορίζεται να δημιουργήσει μια συναρπαστική νέα εποχή σπορ adventure οδήγησης, εκπέμποντας παράλληλα άμεσα μια καθ’ όλα σύγχρονη ερμηνεία ενός εκλεπτυσμένου στυλ adventure. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, πέρα από τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα της Suzuki και το αναβαθμισμένο πλαίσιο, περιλαμβάνονται το αλουμινένιο ψαλίδι με το μοναδικό σχήμα του, οι τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες στο μπροστινό φρένο, τα ανεστραμμένα μπροστινά πιρούνια, η πίσω ανάρτηση με τη χειροκίνητη ρύθμιση προφόρτισης του ελατηρίου και οι νέες ζάντες 7 ακτίνων από χυτό αλουμίνιο, οι οποίες είναι εφοδιασμένες με ελαστικό 19 ιντσών μπροστά και 17 ιντσών πίσω.

Περιλαμβάνονται επίσης προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης αναβάτη, όπως το σύστημα επιλογής λειτουργίας οδήγησης Suzuki Drive Mode Selector, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Suzuki Traction Control, το σύστημα ταχείας αλλαγής ταχυτήτων δύο κατευθύνσεων Quick-Shift Bi-Directional της Suzuki, ένα σύστημα αντιμπλοκαρίσματος φρένων διπλής λειτουργίας και το σύστημα ηλεκτρονικού γκαζιού Ride-by-Wire.

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τον ψηλό και ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος ανεμοθώρακα του V-STROM 800, τον φωτισμό LED και έναν πίνακα οργάνων πολλαπλών λειτουργιών TFT LCD.

Το V-STROM 800 χρησιμοποιεί ως εφαλτήριο την ήδη εδραιωμένη φήμη που καλλιεργήθηκε από άλλα μοντέλα της οικογένειας V-STROM για να προσφέρει κάτι διαφορετικό στους αναβάτες που αναζητούν προηγμένα χαρακτηριστικά και την καλύτερη ισορροπία άνεσης, επιδόσεων και κρατήματος σε ένα ευρύ πεδίο χρήσεων, είτε πρόκειται για καθημερινή οδήγηση στην πόλη είτε για αναζήτηση νέων προορισμών.

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Χαρακτηριστικά κινητήρα:

 • Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 776cm3 με διπλό εκκεντροφόρο επικεφαλής προσφέρει μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ της ομαλής, ελεγχόμενης ισχύος από τις χαμηλές στροφές και της ευχάριστης αίσθησης της εύστροφης λειτουργίας μέχρι το άνω όριο των στροφών.
 • Η αστείρευτη δύναμη εξισορρόπησης σε εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες κάνει ευκολότερο τον έλεγχο του V-STROM 800 σε δασικούς δρόμους και μονοπάτια.
 • Η διαμόρφωση των 270 μοιρών του στροφάλου προσφέρει χαρακτηριστικά παροχής ισχύος και ευχάριστο ήχο που παραπέμπουν στον αντίστοιχο V2 αδελφό του μοντέλου.
 • Το Suzuki Cross Balancer είναι ένα πατενταρισμένο αντίβαρο δύο αξόνων για την πρωτεύουσα ζυγοστάθμιση που συμβάλλει στην ομαλότητα της λειτουργίας και στον σχεδιασμό ενός περιορισμένων διαστάσεων και βάρους κινητήρα.
 • Τα μπουζί ιριδίου μεγάλου μήκους βοηθούν στην ενίσχυση της αποδοτικότητας της καύσης.
 • Ο έλεγχος της εισαγωγής του συστήματος ψύξης συμβάλλει στη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας στον κινητήρα και στην εξάλειψη του φαινομένου του ανώμαλου ρελαντί κατά την προθέρμανση του κινητήρα σε κρύο καιρό.
 • Οι ηλεκτρονικές πεταλούδες γκαζιού βοηθούν στην επίτευξη ομαλής απόκρισης και γραμμικής αίσθησης στη λειτουργία του γκαζιού.
 • Το σύστημα εξάτμισης 2 σε 1 διαθέτει έναν καταλυτικό μετατροπέα δύο σταδίων εντός της πολλαπλής που βοηθάει στην συμμόρφωση με τα πρότυπα εκπομπών Euro 5, καθώς και ένα σιλανσιέ εξάτμισης με κλίση προς τα πάνω.
 • Το κιβώτιο έξι σχέσεων πραγματοποιεί ομαλές αλλαγές ταχυτήτων με βελτιωμένα χαρακτηριστικά ελέγχου.
 • Το σύστημα υποβοήθησης συμπλέκτη της Suzuki (SCAS) βοηθάει στη μείωση της κόπωσης σε μεγάλες διαδρομές και συμβάλλει στις ομαλότερες αλλαγές.

SUZUKI Intelligent Ride System (S.I.R.S.) Χαρακτηριστικά:

 • Το σύστημα επιλογής λειτουργίας οδήγησης Suzuki Drive Mode Selector (SDMS) υποστηρίζει τον αναβάτη προσαρμόζοντας την απόδοση στο περιβάλλον της οδήγησης, την κατάσταση του οδοστρώματος ή στο προτιμώμενο στυλ οδήγησης.
 • Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης της Suzuki (STCS) με 3 ρυθμίσεις λειτουργίας (+ OFF) επιτρέπει καλύτερο έλεγχο της συμπεριφοράς της μοτοσυκλέτας υπό διαφορετικές συνθήκες οδήγησης.
 • Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου της πεταλούδας γκαζιού της Suzuki ελέγχει το γκάζι με τρόπο που ανταποκρίνεται πιστά στις εντολές του αναβάτη.
 • Το σύστημα ταχείας αλλαγής ταχυτήτων δύο κατευθύνσεων Bi-Directional Quick-Shift της Suzuki (με ρυθμίσεις ON/OFF) προσφέρει ταχύτερες, ομαλότερες και πιο σίγουρες αλλαγές, χωρίς τη χρήση του μοχλού του συμπλέκτη κατά την κίνηση.
 • Το σύστημα ABS συμβάλλει στη σταθερή πέδηση και προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο ρυθμίσεων λειτουργίας για διαφορετικές οδικές συνθήκες.
 • Το σύστημα Suzuki Easy Start εκκινεί τον κινητήρα με ένα γρήγορο πάτημα του κουμπιού της μίζας.
 • Η λειτουργία υποβοήθησης χαμηλών στροφών της Suzuki Low RPM Assist βοηθάει στη διατήρηση του ρελαντί του κινητήρα για ομαλότερη και ευκολότερη εκκίνηση.

Χαρακτηριστικά πλαισίου:

 • Το ανθεκτικό χαλύβδινο πλαίσιο που αναπτύχθηκε για το V-STROM 800 συμβάλλει στην άνεση και στη σταθερότητα στην ευθεία κατά την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων, καθώς και στο ακριβές κράτημα.
 • Οι στενού προφίλ βάσεις της σέλας έχουν σχεδιαστεί ώστε να αντέχουν την τοποθέτηση των προαιρετικών πάνω και πλευρικών βαλιτσών.
 • Τα ανεστραμμένα μπροστινά πιρούνια Hitachi Astemo (SHOWA) SFF-BP * (Separate Function Fork – Big Piston / πιρούνι ξεχωριστής λειτουργίας – μεγάλο έμβολο) προσφέρουν ομαλή και ελεγχόμενη οδήγηση ενώ η μπροστινή ανάρτηση ρυθμίζεται ώστε να παρέχει βέλτιστη απόδοση.

*Το SFF-BP είναι καταχωρημένο εμπορικό σήμα της Hitachi Astemo, Ltd.

 • Η ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση Hitachi Astemo (SHOWA) συμβάλλει στην ευελιξία και τη σταθερότητα. Η προφόρτιση του ελατηρίου μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα με το χέρι, κάτι που αποτελεί πλεονέκτημα όταν πρόκειται να οδηγήσετε με δεύτερο αναβάτη ή να μεταφέρετε φορτίο.
 • Οι διπλές ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες των μπροστινών δισκόφρενων επενεργούν σε δίσκους ø310mm για να εξασφαλίσουν σιγουριά και δυνατότητα ελέγχου κατά την ακινητοποίηση.
 • Οι νέες ζάντες 7 ακτίνων από χυτό αλουμίνιο έχουν το κατάλληλο μέγεθος για βέλτιστη απόδοση σε συνθήκες touring και είναι σχεδιασμένες με γνώμονα την αντοχή ενώ διαθέτουν ένα διακριτό σχήμα «V» σε κάθε μία από τις ακτίνες τους.
 • Τα νέα ελαστικά Dunlop D614F/D614, κατασκευασμένα αποκλειστικά για το V-STROM 800, διαθέτουν νέο σχήμα πέλματος και εσωτερική δομή ειδικής κατασκευής.
 • Χρησιμοποιεί ένα μοναδικού σχήματος ελαφρύ ψαλίδι αλουμινίου με ενισχυμένη στρεπτική ακαμψία που συμβάλλει στη σταθερότητα στην ευθεία και στην ακρίβεια του κρατήματος.
 • Η μεγάλη δεξαμενή καυσίμου χωρητικότητας 20L, βοηθάει στην εξασφάλιση υψηλής αυτονομίας.
 • Το κωνικής διαμόρφωσης τιμόνι (fatbar) είναι κατασκευασμένο από ισχυρό αλλά εύκολα διαμορφούμενο αλουμίνιο, ώστε να συμβάλλει στην άνετη θέση οδήγησης.
 • Η στέρεη σέλα έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί την άνεση και να ελαχιστοποιεί την κόπωση, ακόμη και σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, καθώς και για να επιτρέπει ελευθερία κινήσεων.
 • Η θέση οδήγησης είναι άνετη και προσφέρει άφθονο χώρο, ακόμη και κατά την οδήγηση με δεύτερο αναβάτη, με τοποθετημένες τις προαιρετικές μπαγκαζιέρες και βαλίτσες. Ο σχεδιασμός επιτρέπει επίσης στον οδηγό να μετατοπίζει το βάρος του προς τα εμπρός για μεγαλύτερο έλεγχο κατά την έξοδο από τις στροφές ή κατά την οδήγηση σε χωματόδρομο.
 • Τα αλουμινένια μαρσπιέ με επένδυση από καουτσούκ παρέχουν σιγουριά και άνεση σε μεγάλες διαδρομές.
 • Ο ρυθμιζόμενος καθ’ ύψος ανεμοθώρακας έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τον αναβάτη από τις ριπές του αέρα όταν ταξιδεύει σε υψηλότερες ταχύτητες και για να ενισχύει την άνεση σε μακρινές διαδρομές.
 • Η πίσω σχάρα με τις μπάρες στήριξης διευκολύνει τη φόρτωση ή την τοποθέτηση της προαιρετικής μπαγκαζιέρας.

Χαρακτηριστικά ηλεκτρικού εξοπλισμού:

 • Ειδικά σχεδιασμένος πίνακας οργάνων πολλαπλών λειτουργιών TFT LCD 5 ιντσών, ο οποίος παρέχει ευανάγνωστες ενδείξεις προς ένα πλήθος πληροφοριών.
 • Κατακόρυφα διατεταγμένοι προβολείς LED σε εξαγωνικό περίβλημα που συμπληρώνονται από ένα φως θέσης LED και παρέχουν καθαρή εικόνα του δρόμου ενώ δημιουργούν μια επιβλητική παρουσία με διακριτά χαρακτηριστικά.
 • Φώτα θέσης LED περιορισμένων διαστάσεων, φλας και πίσω φως που εξασφαλίζουν καλή ορατότητα και αντοχή στη χρήση.
 • Θύρα USB ενσωματωμένη στην αριστερή πλευρά του πίνακα οργάνων ως μέρος του βασικού εξοπλισμού.

Σχεδιαστικά χαρακτηριστικά:

 • Το στυλ του V-STROM 800 έχει ως στόχο να καθιερώσει μια τάση που θα δημιουργήσει μια νέα εποχή λειτουργικής ομορφιάς και συμβολίζει το μέλλον του σχεδιασμού της Suzuki, ακόμη και όταν αποδέχεται πλήρως τα χαρακτηριστικά της κληρονομιάς του V-STROM.
 • Παραμένει πιστό στην ταυτότητα του σχεδιασμού της Suzuki σχετικά με τη δημιουργία των μοναδικών σχεδιαστικών εκφράσεων που γέννησαν τον ξεχωριστό χαρακτήρα της σειράς VSTROM.
 • Το ξεχωριστό μπροστινό «ρύγχος» χαρίζει μια απολύτως μοντέρνα εμφάνιση και αναδεικνύει τις πολύπλευρες δυνατότητες του μοντέλου, παραμένοντας ταυτόχρονα πιστό στην κληρονομιά του VSTROM.
 • Το αμάξωμα διαθέτει επίπεδες επιφάνειες με ξεκάθαρες ακμές που δίνουν έμφαση στην εικόνα της σοφιστικέ αυστηρότητας του μοντέλου.
 • Ψηλός ανεμοθώρακας, ζάντες από χυτό αλουμίνιο και μπροστινό ελαστικό 19 ιντσών που δηλώνουν με την πρώτη ματιά ότι το V-STROM 800 είναι εφοδιασμένο με ξεχωριστά χαρακτηριστικά, σχεδιασμένα για να κάνουν πιο άνετη την πολύωρη οδήγηση.
 • Καθαρές, διακριτικές γραμμές στα πλαϊνά πάνελ και στο ρύγχος φέρουν την ελκυστικότητα του μοντέρνου στυλ ενώ η λεπτότητα που χαρακτηρίζει τη χρήση γραμμάτων και αριθμών βοηθάει στο να δίνεται η έμφαση στην ομορφιά της λειτουργικότητας.
 • Οι αναβάτες μπορούν να διαλέξουν ένα από τα τρία χρώματα που έχουν επιλεγεί προσεκτικά ώστε να εκπέμπουν τη γοητεία του ξεχωριστού χαρακτήρα του V-STROM 800 και να τονίζουν τη λειτουργική του ομορφιά.

 

Ένας κινητήρας φτιαγμένος για να πάει μακριά

Η δημιουργία του adventure τουρισμού της νέας εποχής ξεκίνησε με τον σχεδιασμό του κινητήρα. Ο πρώτος στόχος της Suzuki ήταν να σχεδιάσει έναν λεπτό, συμπαγή κινητήρα με αυξημένες δυνατότητες ως προς τη γενικότερη σχεδιαστική ευελιξία και ο οποίος θα βοηθούσε στην επίτευξη της πλέον αποτελεσματικής γεωμετρίας του πλαισίου προς όφελος της απόδοσης. Σε αυτό συμπεριλαμβανόταν η δημιουργία της βέλτιστης θέσης οδήγησης που θα ήταν άνετη για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων. Ο δεύτερος στόχος ήταν να επιτευχθούν δυναμικές επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες, τις οποίες οι οδηγοί θα μπορούσαν να ελέγξουν εύκολα και με ομαλότητα, ακόμη και κατά τη μεταφορά αποσκευών. Ο κινητήρας θα έπρεπε να παρέχει άφθονη ροπή και ισχύ αλλά θα έπρεπε επίσης να διαθέτει ομαλή απόκριση στο γκάζι, η οποία να είναι εύκολη στον έλεγχο, ακόμη και για έναν αρχάριο. Συνολικά, θα έπρεπε να συμμετέχει στην προσωπική εμπειρία adventure του αναβάτη με τρόπο διασκεδαστικό, ακόμη και κατά τη μεταφορά επιβάτη και αποσκευών.

Με αυτές τις παραμέτρους στο μυαλό, η Suzuki σχεδίασε τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 776cm3, με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής και 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο. Αυτός ο κινητήρας βοήθησε στην επίτευξη του πρώτου στόχου, καθώς διαθέτει μικρό μέγεθος ως προς τον διαμήκη άξονα που μας επέτρεψε να βελτιστοποιήσουμε την κατανομή του βάρους και τη γεωμετρία του πλαισίου, καθώς και να μετακινήσουμε το σημείο γοφού του αναβάτη προς τα εμπρός και να επιτύχουμε τη βέλτιστη θέση οδήγησης. Ο κινητήρας προσφέρει επίσης μια λεπτή ισορροπία μεταξύ της ομαλής, ελεγχόμενης ισχύος από τις χαμηλές στροφές και της ευχάριστης αίσθησης της εύστροφης λειτουργίας μέχρι το άνω όριο των στροφών. Και επιδεικνύει αστείρευτη δύναμη εξισορρόπησης σε εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες, κάτι που κάνει εύκολο τον έλεγχο του V- STROM 800 σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας ή κατά την εξερεύνηση μη ασφαλτοστρωμένων διαδρομών που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του αναβάτη κατά τις εξορμήσεις του.

 

Ο κινητήρας διαθέτει διάταξη στροφάλου 270 μοιρών, η οποία προσφέρει ομαλή λειτουργία με άφθονη ροπή, σίγουρη πρόσφυση και ευχάριστο ήχο. Περιλαμβάνει επίσης το Suzuki Cross Balancer, ένα πρωτοποριακό αντίβαρο πρωτεύουσας ζυγοστάθμισης που συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία και βοηθά στη δημιουργία του συμπαγούς και χαμηλού βάρους συνόλου, το οποίο ενισχύει το ακριβές κράτημα του VSTROM 800. Επιπλέον, το μακρύ, με ανοδική κλίση σιλανσιέ είναι εντυπωσιακό στην όψη.

Στροφαλοφόρος 270 μοιρών

Ο χρονισμός ανάφλεξης της διάταξης 270 μοιρών του στροφαλοφόρου του κινητήρα είναι ο ίδιος με τον αντίστοιχο των 2κύλινδρων σε V (90 °) κινητήρων, τους οποίους η Suzuki αναπτύσσει και εξελίσσει εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι παράγει το ίδιο ευχάριστο μουρμουρητό και τον ίδιο ήχο που χαρακτηρίζει τους V2.

Επιπλέον, η περιστροφή του στροφάλου κατά 450 μοίρες ανάμεσα στους χρόνους της καύσης (μεταξύ 270° και 720° στον παρακάτω πίνακα), επεκτείνει το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των παλμών ισχύος και δίνει στον πίσω τροχό τον χρόνο που χρειάζεται για να ανακτήσει πρόσφυση. Αυτό είναι ιδιαίτερα ευεργετικό στην επιτάχυνση κατά την έξοδο από στροφή ή κατά την οδήγηση σε μη ασφαλτοστρωμένες επιφάνειες.

Suzuki Cross Balancer

Ο κινητήρας αυτός μας συστήνει το σύστημα Suzuki Cross Balancer. Αυτή η πατενταρισμένη διάταξη πρωτεύουσας ζυγοστάθμισης δύο αξόνων τοποθετεί τα δύο αντίβαρά της σε γωνία 90° ως προς τον στροφαλοφόρο άξονα*1. Αυτός ο πατενταρισμένος μηχανισμός καταστέλλει τους κραδασμούς και συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία ενώ βοηθά επίσης στη δημιουργία ενός ελαφρού κινητήρα που είναι πιο συμπαγής κατά τον διαμήκη άξονα.

Το αντίβαρο 1 εξουδετερώνει τον πρωτεύοντα κραδασμό που παράγεται από το έμβολο (παλινδρομικό φορτίο) του πρώτου κυλίνδρου ενώ το αντίβαρο 2 εξουδετερώνει τον πρωτεύοντα κραδασμό του δεύτερου κυλίνδρου. Η υιοθέτηση γωνίας στροφαλοφόρου 270 μοιρών εξουδετερώνει τον δευτερεύοντα κραδασμό, συμβάλλοντας στην ομαλότερη λειτουργία του κινητήρα. Επιπλέον, η τοποθέτηση των δύο αντίβαρων με γωνία 90° σε σχέση με τον στροφαλοφόρο άξονα, με το καθένα σε ίση απόσταση από αυτόν, εξουδετερώνει τους πρωτεύοντες κραδασμούς από τη ροπή του άξονα.

*1: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για διάταξη πρωτεύουσας ζυγοστάθμισης δύο αξόνων που τοποθετεί τα δύο αντίβαρά της στους 90° ως προς τον στροφαλοφόρο άξονα.

Έμβολα και διωστήρες

Ο κινητήρας χρησιμοποιεί σφυρήλατα έμβολα που έχουν κατασκευαστεί με ανάλυση FEM (μέθοδος πεπερασμένων στοιχείων) για τη μεγιστοποίηση της αντοχής και την ελαχιστοποίηση του βάρους, παρά τη διάμετρο κυλίνδρου 84mm του κινητήρα. Η κωνική κατεργασία στο εσωτερικό των οπών του πείρου του εμβόλου μεταδίδει το φορτίο και μετριάζει την καταπόνηση που μεταφέρεται στην επιφάνεια του εμβόλου, συμβάλλοντας έτσι στην ενισχυμένη αντοχή.

Οι διωστήρες φέρουν επίσης την αξιοπιστία και το υψηλό επίπεδο τεχνικής αρτιότητας, στοιχεία για τα οποία φημίζεται η Suzuki. Αυτό βασίζεται στη διεξοδική ανάλυση που διεξάγεται για να εξασφαλιστεί η ισορροπία μεταξύ βάρους και ακαμψίας και για να σταθεροποιηθεί η συμπεριφορά των διωστήρων κατά την κίνησή τους.

Suzuki Composite Electrochemical Material (SCEM) – Σύνθετο ηλεκτροχημικό υλικό Suzuki

Οι οπές των κυλίνδρων στο εσωτερικό του κατασκευασμένου από χυτό αλουμίνιο μπλοκ είναι επενδεδυμένες με τη διαδικασία SCEM της Suzuki. Όντας αρχικά σχεδιασμένος για αγώνες και έχοντας αποδείξει την αξία του στην πίστα, ο κύλινδρος SCEM προάγει την καλύτερη διάχυση της θερμότητας, μειώνει τις τριβές και επιτυγχάνει ανθεκτική στη φθορά στεγανοποίηση σε όλο το εύρος των ελατηρίων των εμβόλων για μεγαλύτερη αντοχή.

Μπουζί ιριδίου μεγάλου μήκους

Τα μπουζί ιριδίου μεγάλου μήκους συνοδεύονται από πολλά οφέλη. Πρώτον, το μεγάλο μήκος τους διευκολύνει τον σχηματισμό ενός καναλιού ψύξης γύρω τους που οδηγεί σε βελτιωμένη απόδοση ψύξης. Δεύτερον, η διάμετρός τους είναι αρκετά λεπτή ώστε να συμβάλλει στη βελτιστοποίηση της διάταξης του θαλάμου καύσης. Και τρίτον, αξιοποιούν τα ισχυρά χαρακτηριστικά σπινθήρα των μπουζί ιριδίου βοηθώντας στην αποδοτικότητα της καύσης και συμβάλλοντας παράλληλα σε μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου.

Ηλεκτρονικές πεταλούδες γκαζιού

Οι δύο κύλινδροι τροφοδοτούνται από ένα ζεύγος συνδεδεμένων, ηλεκτρονικά ελεγχόμενων πεταλούδων γκαζιού διαμέτρου 42mm. Οι ανοχές του αισθητήρα θέσης γκαζιού βελτιστοποιούνται προκειμένου να αποδίδεται η καλύτερη ισορροπία απόδοσης τόσο για την καθημερινή χρήση όσο και για τις απαιτήσεις των εξορμήσεων αναψυχής.

Μπεκ ψεκασμού καυσίμου υψηλής πίεσης

Το V-STROM 800 διαθέτει μπεκ ψεκασμού καυσίμου υψηλής πίεσης μεγάλου μήκους 10 οπών 343kpa, τα οποία μεγιστοποιούν την ατμοποίηση του καυσίμου για καλύτερη απόδοση καύσης και χαμηλότερη κατανάλωση.

Μετάδοση

Το κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων χρησιμοποιεί σχέσεις μετάδοσης που προσφέρουν ομαλές αλλαγές και συναρπαστική επιτάχυνση, τόσο στις κανονικές αλλαγές όσο και στις αλλαγές με χρήση του συστήματος ταχείας αλλαγής διπλής κατεύθυνσης Bi-directional Quick Shift που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό για αλλαγές χωρίς χρήση του συμπλέκτη.

Κουτί φίλτρου αέρα

Το κουτί του φίλτρου αέρα 6.0L και ο σχεδιασμός των σωλήνων εισαγωγής έχουν βελτιστοποιηθεί με τη χρήση ανάλυσης CAE για μεγιστοποίηση των χαρακτηριστικών της αποδιδόμενης ισχύος και την παραγωγή ροπής σε χαμηλές στροφές. Προκειμένου να συμβάλει στην δημιουργία ενός λεπτού και συμπαγούς πλαισίου και να ενισχύσει την ελευθερία κίνησης του αναβάτη, το κουτί έχει περιορισμένες διαστάσεις και είναι τοποθετημένο κάτω από τη σέλα. Ακόμη και με αυτές τις δυνατότητες, η εισαγωγή έχει βελτιστοποιηθεί, χρησιμοποιώντας διαφορετικά μήκη για τον αριστερό και τον δεξιό αγωγό, στοιχείο που βοηθάει στην εξασφάλιση επαρκούς ροής για την επίτευξη μέγιστης ισχύος.

 

Ψύξη υψηλής αποδοτικότητας

Το ψυγείο διαθέτει υψηλή ικανότητα ψύξης για να υποστηρίξει την ισχυρή απόδοση του δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα. Ένας ανεμιστήρας βοηθάει στη σταθεροποίηση της θερμοκρασίας του ψυκτικού υγρού.

Ο έλεγχος της εισόδου του νερού ψύξης συμβάλλει στην άμεση σταθεροποίηση της θερμοκρασίας του νερού κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης του κινητήρα. Δεδομένου ότι μια θερμική βαλβίδα που βρίσκεται στην είσοδο του κυκλώματος ψύξης του κινητήρα, ρυθμίζει τη θερμοκρασία πριν από την είσοδο του ψυκτικού υγρού στον κινητήρα, υπάρχει μικρότερη διακύμανση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης. Αυτό βοηθάει στη σταθεροποίηση της καύσης και συμβάλλει στις καθαρότερες εκπομπές καυσαερίων.

Το V-STROM 800 είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα ελαφρύ, συμπαγές ψυγείο λαδιού, το οποίο βοηθάει στη διατήρηση της θερμοκρασίας λίπανσης για πιο ομαλή και αξιόπιστη λειτουργία του κινητήρα.

Σύστημα εξάτμισης

Το σύστημα εξάτμισης 2-σε-1 του V-STROM 800 έχει σχεδιαστεί για να παράγει έναν ευχάριστο ηχητικά τόνο που ταιριάζει στον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, είτε πρόκειται για οδήγηση σε μακρινές διαδρομές με ταχύτητες αυτοκινητόδρομου είτε για κίνηση σε περιπετειώδη μονοπάτια με χαμηλές στροφές. Επιπλέον, ο καταλυτικός μετατροπέας δύο σταδίων εντός της πολλαπλής βοηθάει στον περιορισμό των εκπομπών σε επίπεδο που πληροί τα πρότυπα Euro 5 ενώ παράλληλα μεγιστοποιεί την ισχύ και τη συνολική απόδοση.

 

 

Suzuki Clutch Assist System (SCAS) – Σύστημα υποβοήθησης συμπλέκτη Suzuki

Η λειτουργία υποβοήθησης θέτει σε κίνηση τις κατασκευασμένες με υψηλή ακρίβεια ράμπες για να εξαναγκάσει σε επαφή το πλατό με την εσωτερική βάση της καμπάνας του συμπλέκτη και να μεταφέρει αποτελεσματικά τη ροπή στον πίσω τροχό κατά την επιτάχυνση, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα πιο μαλακά ελατήρια συμπλέκτη.

Ο συμπλέκτης ολίσθησης απεμπλέκεται εν μέρει κατά την επιλογή χαμηλότερης σχέσης για επιβράδυνση προκειμένου να μετριαστεί η επίδραση της πέδησης του κινητήρα. Βοηθώντας στην αποφυγή αναπήδησης του πίσω ελαστικού και παρέχοντας ομαλότερη επιβράδυνση, αυτή η λειτουργία επιτρέπει στον αναβάτη να κατεβάζει ταχύτητες με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να διατηρεί καλύτερο έλεγχο.

 

Suzuki (S.I.R.S.) – Suzuki Intelligent Ride System – Εισαγωγή

Το έξυπνο σύστημα οδήγησης της Suzuki (S.I.R.S.) – Suzuki Intelligent Ride System διαθέτει ένα σύνολο προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης αναβάτη. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει ελεύθερα τις ρυθμίσεις για κάθε σύστημα ώστε να ταιριάζει καλύτερα στο επίπεδο των ικανοτήτων και της εμπειρίας του και να βελτιστοποιήσει τα χαρακτηριστικά απόδοσης για τις εκάστοτε συνθήκες οδήγησης και την εκάστοτε επιφάνεια του δρόμου. Αυτές οι ρυθμίσεις με τη σειρά τους βοηθούν ώστε να γίνει το V-STROM 800 πιο ελεγχόμενο, προβλέψιμο και λιγότερο κουραστικό για χρήση σε μεγάλες αποστάσεις ή για καθημερινή οδήγηση στην πόλη. Με το κάθε σύστημα σχεδιασμένο και πλήρως δοκιμασμένο ώστε να λειτουργεί με τον τρόπο με τον οποίο αναμένει ο αναβάτης, το S.I.R.S. βοηθάει στην υλοποίηση μιας συναρπαστικότερης εμπειρίας οδήγησης που εμπνέει εμπιστοσύνη και απελευθερώνει τους αναβάτες ώστε να εστιάζουν στις οδηγικές τους περιπέτειες.

Η ισχυρή συλλογή προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων S.I.R.S. που χρησιμοποιείται στο V-STROM 800 περιλαμβάνει το σύστημα επιλογής λειτουργίας οδήγησης της Suzuki (SDMS), το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης της Suzuki (STCS), το ηλεκτρονικό σύστημα πεταλούδας γκαζιού, το σύστημα ταχείας αλλαγής ταχυτήτων διπλής κατεύθυνσης, Suzuki, το σύστημα εύκολης εκκίνησης, το σύστημα υποβοήθησης χαμηλών στροφών και το σύστημα ABS δύο λειτουργιών.

 

 

(1) Έλεγχος των χαρακτηριστικών απόδοσης του κινητήρα

Suzuki Drive Mode Selector (SDMS) – Σύστημα επιλογής λειτουργίας οδήγησης Suzuki

Το SDMS αξιοποιεί πλήρως το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου της πεταλούδας του γκαζιού για να προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών τρόπων λειτουργίας που παρέχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά απόδοσης – ειδικά κατά την περιστροφή του γκριπ ανάμεσα σε μια ελαφρώς ανοικτή θέση έως το άνω όριο του μεσαίου εύρους στροφών κατά την επιτάχυνση – ώστε να συμβαδίζουν με τις συνθήκες του περιβάλλοντος οδήγησης, τις συνθήκες του οδοστρώματος ή το προτιμώμενο στυλ οδήγησης για την εκάστοτε διαδρομή. Οι ρυθμίσεις για κάθε τρόπο λειτουργίας επιλέχθηκαν και ελέγχθηκαν διεξοδικά ώστε να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες του V- STROM 800 ως μία κορυφαίας απόδοσης σπορ μοτοσυκλέτα τουρισμού adventure και να ενσωματωθούν τα απαραίτητα στοιχεία χρηστικότητας για την προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες, τις συνθήκες οδήγησης και τη συνολική οδηγική εμπειρία πιο ευχάριστη.

Τρόπος λειτουργίας A (Active) παρέχει την πιο άμεση απόκριση κατά το άνοιγμα του γκαζιού. Οι ρυθμίσεις των χαρακτηριστικών ροπής προσαρμόζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται συναρπαστική επιτάχυνση και να αξιοποιείται πλήρως η ισχύς του κινητήρα. Είναι κατάλληλο για να απολαμβάνετε επιθετικές διαδρομές σε δρόμους με στροφές με καλό καιρό.

Τρόπος λειτουργίας B (Basic) φτάνει στο ίδιο επίπεδο μέγιστης απόδοσης αλλά διαθέτει πιο γραμμική καμπύλη με ηπιότερη απόκριση στο γκάζι. Σχεδιασμένη ως ιδανική ρύθμιση για χρήση τουρισμού, αυτή η λειτουργία έχει ως στόχο να κάνει τη μοτοσυκλέτα περισσότερο ελεγχόμενη, να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στον αναβάτη κατά την επιτάχυνση και να αποτελέσει μια καλή επιλογή για ένα ευρύ φάσμα οδηγικών στυλ και οδικών συνθηκών.

Τρόπος λειτουργίας C (Comfort) παρέχει την πιο ήπια απόκριση στο γκάζι και πιο εξευγενισμένα χαρακτηριστικά ροπής, γεγονός που κάνει το V-STROM 800 πιο υπάκουο και ελεγχόμενο στο άνοιγμα του γκαζιού. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στις μεγάλες διαδρομές, κατά την οδήγηση με επιβάτη, κατά την οδήγηση σε βρεγμένες ή γενικά ολισθηρές επιφάνειες, όταν οι συνθήκες του οδοστρώματος είναι κακές ή ακόμα και όταν ο αναβάτης θέλει να χαλαρώσει και να απολαύσει την οδήγηση της επιστροφής μετά από μια μακρινή διαδρομή.

(2) Έλεγχος των χαρακτηριστικών επιτάχυνσης του κινητήρα

Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Suzuki (STCS)

Το STCS του V-STROM 800 επιτρέπει στον αναβάτη να ελέγχει καλύτερα τη μοτοσυκλέτα σε πλήθος διαφορετικών συνθηκών, ανεξάρτητα από την οδήγηση με ή χωρίς συνεπιβάτη, την οδήγηση με φορτίο ή την οδήγηση υπό κακές καιρικές συνθήκες. Το STCS όχι μόνο μειώνει το άγχος και την κόπωση αλλά δίνοντας στον αναβάτη μεγαλύτερο έλεγχο της συμπεριφοράς της μοτοσυκλέτας, του δημιουργεί μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ανεξάρτητα από το επίπεδο της πείρας του.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ 3 λειτουργιών ή να απενεργοποιήσει το σύστημα. Όσο μεγαλύτερος είναι ο επιλεγμένος αριθμός, τόσο πιο γρήγορα τίθεται σε λειτουργία ο έλεγχος και τόσο πιο άμεσα κινητοποιείται το σύστημα για περιορισμό του σπιναρίσματος του τροχού. Ως εκ τούτου, ο τρόπος λειτουργίας 1 προορίζεται για σπορ οδήγηση με ελάχιστη παρέμβαση από το σύστημα. Ο τρόπος λειτουργίας 2 προσφέρει την ιδανική ισορροπία για οδήγηση στην πόλη και για κανονικές οδικές συνθήκες. Και η λειτουργία 3 είναι κατάλληλη για βρεγμένο οδόστρωμα ή γενικότερα για ολισθηρότητα.

Το σύστημα είναι προγραμματισμένο ώστε να παρακολουθεί συνεχώς την ταχύτητα του μπροστινού και του πίσω τροχού, τις στροφές του κινητήρα (οι οποίες υπολογίζονται με τη χρήση δεδομένων από τον αισθητήρα θέσης στροφάλου), τη θέση της πεταλούδας του γκαζιού και την επιλεγμένη σχέση. Έχει σχεδιαστεί για να περιορίζει άμεσα την ισχύ και να βοηθάει στην αποτροπή της ολίσθησης όταν ανιχνεύεται επικείμενη απώλεια πρόσφυσης, επιβραδύνοντας τον χρονισμό της ανάφλεξης και περιορίζοντας το άνοιγμα της πεταλούδας.

 

(3) Έλεγχος των λειτουργιών του κινητήρα

Ηλεκτρονικό σύστημα πεταλούδας γκαζιού

Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου γκαζιού της Suzuki εκμεταλλεύεται τη μονάδα ECM για τον έλεγχο της λειτουργίας των κλαπέτων των πεταλούδων γκαζιού και για τον ακριβέστερο έλεγχο της σχέσης μεταξύ της λειτουργίας του γκαζιού και των χαρακτηριστικών απόδοσης του κινητήρα. Ένα όφελος είναι ο ακριβής έλεγχος της λειτουργίας της πεταλούδας του γκαζιού για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του κάθε τρόπου λειτουργίας έτσι ώστε το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και το SDMS να προσφέρουν μια αίσθηση οδήγησης που να ταιριάζει καλύτερα με τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά απόδοσης του V- STROM 800.

Η λειτουργία του γκριπ του γκαζιού έχει ρυθμιστεί για τη μεγιστοποίηση της δυνατότητας ελέγχου, με ακριβή και γραμμική απόκριση. Η ρύθμιση αυτή καθιστά επίσης τη λειτουργία της πεταλούδας πιο φυσική για τους αναβάτες που δεν έχουν ακόμη εξοικειωθεί με συστήματα που δεν χρησιμοποιούν ντίζα. Ως επιπλέον πλεονέκτημα, το σύστημα είναι πιο απλό και πιο μικρό σε μέγεθος από τα συμβατικά μηχανικά συστήματα και εξαλείφει καλώδια που σε αντίθετη περίπτωση θα έφερναν ακαταστασία στη δεξιά πλευρά του τιμονιού.

Bi-Directional Quick Shift System – Σύστημα άμεσων αλλαγών ταχυτήτων δύο κατευθύνσεων

Το σύστημα Bi-directional Quick Shift επιτρέπει στον αναβάτη να ανεβάζει και να κατεβάζει ταχύτητες χωρίς τη χρήση του μοχλού του συμπλέκτη κατά την οδήγηση. Ο αναβάτης θα διαπιστώσει από την πρώτη στιγμή ότι αυτό το ξεχωριστό χαρακτηριστικό, το οποίο αποτελεί τμήμα του βασικού εξοπλισμού του V-STROM 800, είναι στοιχείο που ενισχύει την εμπειρία οδήγησης. Και θα αισθανθεί αμέσως τα οφέλη από τη μειωμένη κόπωση και από τις αλλαγές που δεν χάνονται.

Όταν είναι ενεργοποιημένο, το σύστημα προσφέρει μια πιο ομαλή εμπειρία αλλαγών όταν ο αναβάτης ανεβάζει σχέσεις, διακόπτοντας αυτόματα την παροχή ισχύος κατά την επιτάχυνση ή διατηρώντας σταθερή ταχύτητα για όσο διάστημα χρειάζεται προκειμένου να απεμπλακούν τα γρανάζια. Κατά την επιβράδυνση, το σύστημα ανοίγει αυτόματα τις βαλβίδες της πεταλούδας γκαζιού όσο χρειάζεται ώστε να αυξήσει τις στροφές και να συγχρονίσει την ταχύτητα του κινητήρα με την επόμενη χαμηλότερη σχέση, χωρίς να απαιτείται στιγμιαίο άνοιγμα του γκαζιού με το χέρι ή χρήση του συμπλέκτη. Αυτή η λειτουργία αυτόματου στιγμιαίου ανοίγματος του γκαζιού συνδυάζεται ομαλά με την πέδηση του κινητήρα για να δημιουργήσει μια εξαιρετικά ικανοποιητική εμπειρία. Ενώ η μονάδα ECM είναι προγραμματισμένη για τον έλεγχο των ηλεκτρονικών πεταλούδων γκαζιού και του χρονισμού της ανάφλεξης ώστε να ταιριάζει με την ταχύτητα λειτουργίας του κινητήρα και να επιτρέπει την ομαλή αλλαγή σε όλο το εύρος των στροφών, ο μηχανισμός αλλαγής ταχυτήτων είναι βελτιστοποιημένος ώστε να συνοδεύεται από ένα σαφές κλικ σε κάθε αλλαγή, κάτι που προσφέρει στον αναβάτη ένα αίσθημα ικανοποίησης καθώς το κιβώτιο ταχυτήτων ανταποκρίνεται αμέσως στην ενέργεια του.

Suzuki Easy Start System – Σύστημα εύκολης εκκίνησης Suzuki

Αυτό το σύστημα επιτρέπει στον αναβάτη να θέτει σε λειτουργία τη μοτοσυκλέτα με ένα πάτημα του κουμπιού της μίζας. Δεν χρειάζεται να τραβήξετε τη μανέτα του συμπλέκτη όταν το κιβώτιο είναι στη νεκρά, ενώ η μίζα απεμπλέκτεται αυτόματα μόλις ο κινητήρας τεθεί σε λειτουργία. Καθώς πρόκειται για λειτουργία που χρησιμοποιείται κάθε φορά που εκκινείται ο κινητήρας, η απαλλαγή από τις παραπάνω λειτουργίες καθιστά την εμπειρία οδήγησης πιο ευχάριστη και πιο άνετη.

Υποβοήθηση χαμηλών στροφών

Η λειτουργία υποβοήθησης χαμηλών στροφών της Suzuki παρακολουθεί τις στροφές του κινητήρα, την επιλεγμένη σχέση, τη θέση του γκαζιού και τα δεδομένα του διακόπτη του συμπλέκτη, καθώς ο αναβάτης απελευθερώνει τον μοχλό του συμπλέκτη για να ξεκινήσει από στάση ή οδηγεί με χαμηλές ταχύτητες. Είναι προγραμματισμένη για να αποτρέπει την υπερβολική πτώση των στροφών του κινητήρα καθώς ο αναβάτης θέτει σε λειτουργία τη μοτοσυκλέτα για να εξασφαλίσει ομαλότερες εκκινήσεις. Φέρνει επίσης μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κατά την οδήγηση βοηθώντας στην αντιμετώπιση των πτώσεων των στροφών του κινητήρα κατά την οδήγηση σε κυκλοφοριακή συμφόρηση με διαρκή ξεκινήματα και σταματήματα ή κατά την εκτέλεση επιτόπου στροφών.

(4) Έλεγχος της πέδησης

Σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών δύο τρόπων λειτουργίας (ABS)

Το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών (ABS) συμβάλλει στο σταθερό φρενάρισμα βοηθώντας στην αποτροπή του μπλοκαρίσματος των τροχών, ακόμη και σε έντονο φρενάρισμα. Όντας προγραμματισμένο για την παρακολούθηση της ταχύτητας των τροχών και για την εξισορρόπηση της ισχύος πέδησης με τη διαθέσιμη πρόσφυση, το σύστημα προσφέρει δύο τρόπους λειτουργίας. Ο τρόπος λειτουργίας 1 παρέχει ελάχιστη παρέμβαση. Αντίθετα, ο τρόπος λειτουργίας 2 παρεμβαίνει προλαμβάνοντας. Η μονάδα ελέγχου του ABS διαθέτει συμπαγή και ελαφρύ σχεδιασμό που συμβάλλει στη λεπτή εικόνα της μοτοσυκλέτας.

Σημείωση:  Το ABS δεν είναι σχεδιασμένο για να μειώνει την απόσταση πέδησης. Το ABS δεν μπορεί να αποτρέψει την ολίσθηση των τροχών που προκαλείται από την πέδηση κατά την κίνηση σε στροφή. Οδηγείτε προσεκτικά και μην βασίζεστε υπέρμετρα στο ABS.

Τεχνολογίες υποστήριξης

Δίκτυο περιοχής ελεγκτών (δίαυλος CAN)

Ο ισχυρός δίαυλος CAN του V-STROM 800 μειώνει τον αριθμό των καλωδίων στην πλεξούδα συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του βάρους.

Μονάδα ελέγχου κινητήρα (ECM)

Η μονάδα ECM με διπύρηνο επεξεργαστή παρέχει βέλτιστη διαχείριση του κινητήρα που συμβάλλει στη λειτουργία και τη βελτιστοποίηση των κρίσιμων συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν τη συμμόρφωση με τα πρότυπα εκπομπών Euro 5.

Σχεδιασμένο για άνεση στις μακρινές και στις καθημερινές διαδρομές

Ο αντικειμενικός μας σκοπός ήταν να σχεδιάσουμε ένα συμπαγές, ελαφρύ πλαίσιο που θα μεγιστοποιούσε την ευελιξία, την άνεση, τη χρηστικότητα και την οδηγική ευχαρίστηση. Ένας στόχος που τέθηκε από την ομάδα εξέλιξης ήθελε ένα πλαίσιο που να συμβάλει στην άνεση κατά την οδήγηση σε μεγάλες αποστάσεις, να συμβάλλει στις εξαιρετικές επιδόσεις στις στροφές και να παρέχει σίγουρο και σταθερό κράτημα σε κάθε περιβάλλον οδήγησης. Το πλαίσιο έπρεπε επίσης να εμπνέει εμπιστοσύνη με τη σταθερότητά του στην ευθεία σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμων, ακόμη και όταν υπάρχει επιβάτης ή όταν η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη και φορτωμένη με τις γνήσιες μπαγκαζιέρες και βαλίτσες του προαιρετικού εξοπλισμού.

Κάθε πτυχή σχεδιάστηκε ώστε να αντανακλά την προσοχή που δόθηκε στο εξαιρετικό κράτημα και τον έλεγχο σε ένα ευρύ φάσμα πραγματικών συνθηκών οδήγησης, στον τρόπο στήριξης του δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα υψηλής απόδοσης και στη μεγιστοποίηση της άνεσης, καθώς και στην ελαχιστοποίηση της κόπωσης σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι καθοριστικής σημασίας προκειμένου να συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ταυτότητας του V-STROM 800 ως κορυφαίας adventure μοτοσυκλέτας επιδόσεων που είναι ικανή τόσο στην καθημερινή χρήση όσο και στην οδήγηση με υψηλές ταχύτητες ή στην κίνηση σε δρόμους με στροφές κατά τις εξορμήσεις αναψυχής.

Η ελευθερία στη διάταξη του πλαισίου που προσφέρει το περιορισμένο μήκος του λεπτού δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα της Suzuki συμβάλλει στην επίτευξη της βέλτιστης κατανομής βάρους και θέσης οδήγησης. Χαρακτηριστική είναι η δυνατότητα που προσέφερε ως προς τη μετατόπιση του σημείου γοφών του αναβάτη προς τα εμπρός. Αυτό διευκολύνει τον αναβάτη να χρησιμοποιεί το σωματικό του βάρος ώστε να μπορεί να ελιχθεί στις κλειστές στροφές ή να φέρει μεγαλύτερο βάρος στον μπροστινό τροχό όταν στέκεται πάνω στα μαρσπιέ εξερευνώντας έναν χωματόδρομο.

Στιβαρό χαλύβδινο πλαίσιο

Σχεδιασμένο γύρω από την πλατφόρμα του κινητήρα και κατασκευασμένο από ανθεκτικούς χαλύβδινους σωλήνες, το πλαίσιο του V- STROM 800 κατασκευάστηκε για να παρέχει όλη την απαραίτητη ακαμψία για εξαιρετική σταθερότητα στην ευθεία, ακριβή οδική συμπεριφορά και καλή απόδοση σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου κατά την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων. Ταυτόχρονα, το χαλύβδινο πλαίσιο προσφέρει το κατάλληλο ποσοστό ενδοτικότητας για καλύτερη υποστήριξη της άνεσης κατά την οδήγηση σε μεγάλες αποστάσεις ή κατά την κίνηση σε ομαλό χωματόδρομο.

Οι βάσεις της σέλας έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν το βάρος της μεταφοράς επιβάτη ή τις προαιρετικές μπαγκαζιέρες και βαλίτσες με το φορτίο τους. Έχουν επίσης στενό προφίλ που βοηθά τους αναβάτες να ελέγχουν καλύτερα τη μοτοσυκλέτα με τα πόδια τους.

Ισχύς ακινητοποίησης που εμπνέει εμπιστοσύνη

Οι τετραπίστονες ακτινικές μπροστινές δαγκάνες του φρένου συνδυάζονται με διπλούς δίσκους εξωτερικής διαμέτρου 310 χιλιοστών, ώστε να διασφαλίζεται η ισχύς ακινητοποίησης και ο έλεγχος της πέδησης για βέλτιστη απόδοση στον δρόμο.

Το πίσω φρένο αποτελείται από δίσκο εξωτερικής διαμέτρου 260 χιλιοστών και χρησιμοποιεί μονοπίστονη δαγκάνα.

Γεωμετρία πλαισίου (διαστάσεις)

Το V-STROM 800 διαθέτει μια ειδική γεωμετρία πλαισίου σχεδιασμένη για μέγιστη σταθερότητα και έλεγχο, καθώς και μια θέση οδήγησης που κατανέμει αποτελεσματικά το βάρος στο εμπρός και το πίσω μέρος και είναι άνετη σε μεγάλες αποστάσεις. Λαμβάνοντας υπόψη την άνεση της σέλας σε μεγάλες διαδρομές, καθώς και τις γωνίες κλίσης στις στροφές, η Suzuki κατέληξε σε σημεία λαβής και ποδιού που σχηματίζουν μια ελαφρά κλίση προς τα εμπρός. Αυτή η θέση οδήγησης, η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για το V-STROM 800, παρέχει ακριβέστερο έλεγχο και μεγαλύτερη άνεση σε μεγάλες διαδρομές.

Το V-STROM 800 προσφέρει επίσης άνεση στον επιβάτη, καθώς παρέχει άφθονο χώρο επιτρέποντάς του να καθίσει χωρίς να κάμπτονται τα γόνατά του. Η γεωμετρία που επιτυγχάνεται ενισχύει επίσης τη σταθερότητα του κρατήματος, ακόμη και με την παρουσία επιβάτη μαζί με τη μπαγκαζιέρα και τις βαλίτσες. Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας της Suzuki ωφελεί τη γεωμετρία επειδή το μικρότερο μήκος επιτρέπει την τοποθέτηση του σημείου γοφών του αναβάτη πιο μπροστά από ό,τι σε έναν κινητήρα V2. Αυτό με τη σειρά του επιτρέπει στον αναβάτη να μετατοπίζει το βάρος του προς τα εμπρός βοηθώντας τον να ελέγχει πιο εύκολα τη μοτοσυκλέτα κατά το πέρασμα από κλειστές στροφές.

Εξελιγμένη μπροστινή ανάρτηση και πίσω αμορτισέρ

Το ανεστραμμένο μπροστινό πιρούνι Hitachi Astemo (SHOWA) SFF-BP * (Separate Function Fork – Big Piston / πιρούνι ξεχωριστής λειτουργίας – μεγάλο έμβολο) επέτρεψε την εξάλειψη του φυσιγγίου από τη μία πλευρά και έδωσε τη δυνατότητα για αύξηση του μεγέθους του εμβόλου. Αυτά τα πιρούνια δεν μειώνουν μόνο το βάρος αλλά διαθέτουν και σταθερά χαρακτηριστικά απόσβεσης που τα καθιστούν κατάλληλα για μεγάλες διαδρομές, με σταθερά ελατηρίου που είναι επιλεγμένη τόσο για ακριβή συμπεριφορά στις στροφές όσο και για σταθερότητα στην ευθεία. Η προφόρτιση του ελατηρίου μπορεί να ρυθμιστεί, επιτρέποντας στην ανάρτηση να προσαρμόζεται καλύτερα στις προτιμήσεις του αναβάτη ή τις συνθήκες χρήσης.

*Το SFF-BP είναι καταχωρημένο εμπορικό σήμα της Hitachi Astemo, Ltd.

 

 

Το πίσω αμορτισέρ αερίου Hitachi Astemo (SHOWA) με διάταξη αρχικής ρύθμισης εξ αποστάσεως συμβάλλει στην ευελιξία και τη σταθερότητα. Είναι δυνατή τόσο η ρύθμιση της προφόρτισης του ελατηρίου όσο και της απόσβεσης επαναφοράς ενώ η προφόρτιση μπορεί να ρυθμιστεί απλά περιστρέφοντας τον περιστροφικό διακόπτη με το χέρι. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν πρόκειται για οδήγηση με δεύτερο αναβάτη ή για μεταφορά φορτίου.

Ζάντες από χυτό αλουμίνιο και ελαστικά χωρίς αεροθάλαμο για σπορ οδήγηση τουρισμού adventure.

Το V-STROM 800 στηρίζεται πάνω σε νέες ζάντες αλουμινίου 7 ακτίνων που διαθέτουν μοναδικό σχεδιασμό. Είναι εφοδιασμένο με ελαστικά Dunlop D614F, D614 (110/80R19 μπροστά, 150/70R17 πίσω), τα οποία διαθέτουν ειδική εσωτερική δομή σχεδιασμένη αποκλειστικά για το V-STROM 800 και τα οποία προσφέρουν ακριβή οδική συμπεριφορά, σίγουρο κράτημα και σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Επιπλέον, το μοναδικό μοτίβο πέλματος σε αυτά τα ελαστικά βοηθάει στην εξασφάλιση πρόσφυσης και πέδησης υψηλού επιπέδου, καθώς και στο ομαλό κράτημα, ακόμη και κατά την οδήγηση σε μη ασφαλτοστρωμένες επιφάνειες. Το πέλμα φέρει επίσης μια νέα ένωση πυριτίου που ενισχύει τη θετική πρόσφυση σε υγρές συνθήκες και παρέχει αντοχή στη φθορά.

Ψαλίδι αλουμινίου μοναδικού σχήματος

Το V-STROM 800 χρησιμοποιεί ένα εξαιρετικά ελκυστικό και σκληροτράχηλο στην εμφάνιση ψαλίδι αλουμινίου με μοναδικό σχήμα που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει άριστη λειτουργία. Η ελαφριά κατασκευή του αλουμινίου ενισχύει την επαφή με τον δρόμο και βελτιώνει την απόκριση της πίσω ανάρτησης, συμβάλλοντας στην ομαλότερη και πιο άνετη οδήγηση.

Δεξαμενή καυσίμου μεγάλης χωρητικότητας

Το ρεζερβουάρ καυσίμου διαθέτει χωρητικότητα 20L που παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την οδήγηση σε μεγάλες αποστάσεις, επεκτείνοντας την αυτονομία.

Δεξαμενή καυσίμου 20L

Τιμόνι αλουμινίου κωνικής διαμόρφωσης

Το V-STROM 800 διαθέτει κωνικής διαμόρφωσης τιμόνι που είναι κατασκευασμένο από ισχυρό αλλά εύκολα διαμορφώσιμο αλουμίνιο. Αυτά τα τιμόνια παρέχουν μεγαλύτερη άνεση, κάνοντας πιο άνετη και τη θέση οδήγησης σε όλες τις συνθήκες.

Τιμόνι αλουμινίου κωνικής διαμόρφωσης

Σέλα σχεδιασμένη για επιδόσεις και άνεση

Η σέλα του V-STROM 800 είναι σχεδιασμένη με τρόπο ώστε το κάτω τμήμα της να είναι ιδιαίτερα άκαμπτο. Αυτή η ανθεκτική σέλα ανταποκρίνεται αποτελεσματικά τόσο στο φορτίο όσο και στις μεταφορές βάρους κατά τις μετατοπίσεις του αναβάτη. Χρησιμοποιεί πιο πυκνό αφρό για βελτίωση της άνεσης τόσο του οδηγού όσο και του επιβάτη στις πολύωρες διαδρομές. Το ανάγλυφο λογότυπο V-STROM στη σέλα προσθέτει μια ευχάριστη σχεδιαστική νότα.

Σέλα

Μαρσπιέ

Τα μαρσπιέ αλουμινίου του V-STROM 800 με επένδυση από καουτσούκ έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν άνεση στις μεγάλες αποστάσεις. Τα χαλύβδινα μαρσπιέ του επιβάτη με επένδυση από καουτσούκ, τα οποία είναι προσαρμοσμένα σε βάσεις από χυτό αλουμίνιο, στοχεύουν στην επίτευξη της σωστής ισορροπίας μεταξύ της άνεσης και της στήριξης των αναβατών.

Μαρσπιέ

Μπάρες στήριξης και σχάρα

Οι μασίφ μπάρες στήριξης σε κάθε πλευρά παρέχουν στον επιβάτη σταθερή στήριξη προσθέτοντας ταυτόχρονα μια ελκυστική όσο και σκληροτράχηλη εμφάνιση. Εκτείνονται από την ενσωματωμένη πίσω σχάρα,* η οποία είναι ιδιαίτερα πρακτική για τη μεταφορά επιπλέον φορτίου ενώ κάνει πιο εύκολη και την τοποθέτηση μιας από τις προαιρετικές μπαγκαζιέρες που διατίθενται ως γνήσια αξεσουάρ.

*Μέγιστη δυνατότητα φορτίου: 10kg

Μπάρες στήριξης και σχάρα

Ανεμοθώρακας

Ο ανεμοθώρακας του V-STROM 800 βοηθάει στη μείωση της κόπωσης σε μεγάλες διαδρομές προσφέροντας επαρκές μέγεθος για την προστασία από τον άνεμο. Μεταξύ των χαρακτηριστικών του είναι το σχήμα και το μέγεθός του που καθορίζονται και βελτιστοποιούνται μέσω εκτεταμένων δοκιμών σε αεροδυναμική σήραγγα και ανάλυσης CAE. Το σχήμα του έχει ως στόχο να ελαχιστοποιήσει την επαφή με τον αέρα που χτυπά την κοιλιά, το στήθος και τον ώμο του αναβάτη. Επιπλέον, η ρύθμιση ύψους 3 βημάτων του ανεμοθώρακα επιτρέπει την ανύψωση ή τη μείωσή του σε διαστήματα των 15 mm χρησιμοποιώντας ένα κλειδί άλεν.

 

Έγχρωμη οθόνη πολλαπλών πληροφοριών TFT LCD 5 ιντσών

Ο ειδικά σχεδιασμένος πίνακας οργάνων πολλαπλών λειτουργιών TFT LCD 5 ιντσών του V-STROM 800 διαθέτει μία ιδιαίτερα ευανάγνωστη οθόνη στην οποία παρουσιάζεται πλήθος πληροφοριών.

Διατηρεί τον αναβάτη πλήρως ενήμερο για όλα τα συστήματα και τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας αλλά παρέχει και κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση λειτουργίας σε πραγματικό χρόνο. Η εμφάνισή του αποπνέει μια αίσθηση υψηλής ποιότητας, γεγονός που αποτελεί λόγο υπερηφάνειας για τον ιδιοκτήτη.

Το στροφόμετρο χρησιμεύει επίσης ως προγραμματιζόμενος δείκτης στροφών κινητήρα. Αναβοσβήνει όταν η ταχύτητα του κινητήρα φτάσει στις προκαθορισμένες στροφές που έχει επιλέξει ο οδηγός. (Μπορεί να ρυθμιστεί σε διαστήματα των 250 στροφών από τις 4000 έως τις 9500 στροφές)

Οι ενδεικτικές λυχνίες LED που βρίσκονται στην οθόνη περιλαμβάνουν τη λυχνία δείκτη κατεύθυνσης, τη λυχνία MIL (ενδεικτική λυχνία δυσλειτουργίας), την ένδειξη νεκράς, την κύρια προειδοποιητική λυχνία, την ενδεικτική λυχνία μεγάλης σκάλας, την ένδειξη TC (έλεγχος πρόσφυσης), την ενδεικτική λυχνία προειδοποίησης χαμηλής πίεσης λαδιού, την ενδεικτική λυχνία ABS, την ενδεικτική λυχνία χαμηλής τάσης και τη λυχνία προειδοποίησης θερμοκρασίας ψυκτικού. Όλα έχουν σχεδιαστεί για εύκολη αναγνώριση.

Η οθόνη εμφανίζει ευκρινώς όλες τις πληροφορίες με τη χρήση ελκυστικών γραφικών, συμπεριλαμβανομένων των μπλε γραμμών στο στροφόμετρο που προσθέτουν χαρακτήρα και εκπέμπουν τη γοητεία και το πνεύμα της μάρκας Suzuki. Προσφέρει επίσης χειροκίνητες ή αυτόματες ρυθμίσεις εναλλαγής για λειτουργία ημέρας (λευκό) και νύχτας (μαύρο) που μεγιστοποιούν την ορατότητα σε οποιαδήποτε ώρα και σε οποιαδήποτε κατάσταση οδήγησης.

Φωτισμός LED

Η κατακόρυφη διάταξη των χαρακτηριστικών εξαγωνικών προβολέων LED χρησιμοποιεί μια φωτεινή πηγή LED μονής εστίασης, η οποία παρέχει στον αναβάτη καθαρή εικόνα του δρόμου. Όσον αφορά τον σχεδιασμό, ο κάθετος προσανατολισμός του λεπτού και με περιορισμένο μέγεθος φωτιστικού σώματος, το οποίο φέρει στην κορυφή ένα φως θέσης LED, δημιουργεί μια αιχμηρή εμφάνιση με μοναδικό χαρακτήρα που κάνει το μπροστινό μέρος να φαίνεται ανάλαφρο και έτοιμο για δράση. Τα συμπαγή φώτα θέσης LED, τα φλας LED και το πίσω φωτιστικό σώμα LED εξασφαλίζουν υψηλή ορατότητα και πρακτική ανθεκτικότητα.

Θύρα USB

Μια θύρα USB (Type-A) είναι ενσωματωμένη στην αριστερή πλευρά του πίνακα οργάνων. Μπορεί να παρέχει τάση έως και 5V και μέγιστο ρεύμα 2Α.

Θύρα USB

 • Η χρήση της θύρας USB ενώ ο κινητήρας λειτουργεί στο ρελαντί ή είναι εκτός λειτουργίας μπορεί να αδειάσει τη μπαταρία. Λάβετε υπόψιν τις απώλειες της μπαταρίας κατά τη χρήση της θύρας USB.
 • Μη τη χρησιμοποιείτε όταν πλένετε τη μοτοσυκλέτα ή όταν βρέχει.
 • Τοποθετήστε την τάπα όταν δεν χρησιμοποιείτε την έξοδο USB.

Διακόπτες τιμονιού σχεδιασμένοι για διαισθητική λειτουργία

Η εργονομική διάταξη του διακόπτη μεγιστοποιεί την ευκολία λειτουργίας και την αποδοτικότητα, επιτρέποντας στον αναβάτη να έχει πρόσβαση στα χειριστήρια ενώ παραμένει ταυτόχρονα επικεντρωμένος στον δρόμο. Η επιλογή των τρόπων λειτουργίας όπως και οι ρυθμίσεις και οι προσαρμογές για κάθε ένα από τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου γίνεται απλά μέσω των διακοπτών MODE και UP/DOWN (οι οποίοι αναγνωρίζουν παρατεταμένες και σύντομες πιέσεις), στην αριστερή πλευρά του τιμονιού.

Η βασική ιδέα του σχεδιασμού του V-STROM 800 είναι:

«Περιπέτεια για μια νέα εποχή»

Η ομάδα σχεδιασμού της Suzuki έθεσε τους ακόλουθους στόχους για το στυλ του νέου V-STROM 800. Ο σχεδιασμός πρέπει να συνεχίζει την παράδοση της σειράς V-STROM. Ταυτόχρονα, πρέπει να μεταφέρει μια εντελώς μοντέρνα εμφάνιση και να αντανακλά τις σφαιρικές δυνατότητες του προϊόντος.

Το πρώτο βασικό στοιχείο είναι η προσήλωση στην κληρονομιά του V-STROM και στη σχεδιαστική παράδοση της Suzuki που απαντάται στη δημιουργία μοναδικών σχεδιαστικών εκφράσεων οι οποίες γέννησαν τον ξεχωριστό χαρακτήρα της σειράς. Για παράδειγμα, το V-STROM 800 διαθέτει την πιο πρόσφατη εξέλιξη του σχεδιασμού τύπου «ρύγχους», ο οποίος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως το 1988 στο desert racer DR-Z 800.

Σχεδιασμός ρύγχους

Χαρακτηριστικά όπως οι χυτοί αλουμινένιοι τροχοί, ο νέος σχεδιασμός του μπροστινού ρύγχους και ο ψηλός ανεμοθώρακας συμβαδίζουν με τον στόχο της δημιουργίας μιας μοντέρνας εμφάνισης που μιλά τόσο για τις συνολικές δυνατότητες όσο και για την εξαιρετική άνεση σε touring διαδρομές. Το πλάτος και η διαμόρφωση του ρύγχους δημιουργούν μια εικόνα δύναμης και σταθερότητας ενώ, από κοινού με το νέο διακοσμητικό στο άκρο του, συνδυάζει το κάθετα διατεταγμένο εξαγωνικό φωτιστικό σώμα LED και άλλα σχεδιαστικά στοιχεία του εμπρός μέρους για να δώσουν στο μπροστινό τμήμα μια λεπτή, ανάλαφρη και συμπαγή εμφάνιση.

Σχέδιο

Οι ξεκάθαρες γραμμές των πάνελ και οι επίπεδες επιφάνειες δημιουργούν μια αυστηρή αλλά και εκλεπτυσμένη εμφάνιση. Ορισμένες έντονες λεπτομέρειες έρχονται να προστεθούν μέσω της χρήσης διακοσμητικών ειδικής διαμόρφωσης στο άκρο του προεξέχοντος ρύγχους στο εμπρός μέρος και κάτω από το ρεζερβουάρ καυσίμου. Οι γωνιακές γραμμές που σχηματίζονται στο πάνελ της περιοχής επαφής του γονάτου κάτω από το ρεζερβουάρ καυσίμου αποτελούν μία ακόμα διακριτική λεπτομέρεια.

Σχέδιο

Η ελευθερία του σχεδιασμού που επιτυγχάνεται με τη χρήση χυτών ζαντών αλουμινίου βοήθησε στην επίτευξη του μοναδικού σχήματος «V» που είναι παρόν σε κάθε μία από τις επτά ακτίνες. Η ομάδα εξέλιξης χρησιμοποίησε τις λέξεις-κλειδιά «σταθερά» και «μηχανικά» στη δημιουργία αυτού του εντυπωσιακού σχεδίου, το οποίο θέλει να συμβολίσει το όνομα του μοντέλου V- STROM 800 και να μεταδώσει μια εικόνα λειτουργικής ομορφιάς.

 

Σχέδιο

Μία τριπλέτα χρωμάτων που θέτει το σημείο αναφοράς

Η σειρά χρωμάτων για το V-STROM 800 αποτελείται από τρία χρώματα που έχουν επιλεγεί για να εκφράσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το χρωματικό πλαίσιο «Εξερευνητής χωρίς σύνορα». Η ιδέα έχει στόχο να εκφράσει την ξεχωριστή κοσμοθεωρία ενός δρομέα πολλαπλών δυνατοτήτων που μπορεί να γκρεμίσει όλους τους φραγμούς για να αποδώσει καλά σε κάθε περιβάλλον, είτε πρόκειται για οδήγηση στην πόλη, είτε για περιπλάνηση σε αυτοκινητόδρομους, είτε για εξερεύνηση τοποθεσιών εκτός της πεπατημένης.

Το Metallic Mat Steel Green (QVP) είναι ένα νέο χρώμα που αναπτύχθηκε για να εκφράσει αυτό το χρωματικό πλαίσιο. Έχοντας ως στόχο να αποτελέσει έκφραση μιας βαθιάς αίσθησης της φυσικής ομορφιάς, όπως αυτή βιώνεται ένα ομιχλώδες πρωινό σε ένα πυκνό δάσος, το βαθύ πράσινο χρώμα δημιουργεί μια ευνοϊκή αντίθεση και συνδυάζεται ομαλά με την εντυπωσιακή λάμψη των μεταλλικών μερών της μοτοσυκλέτας. Η συνολική εικόνα αποτελεί μια αναζωογονητική νότα που φαίνεται υπέροχη είτε την αντικρίζει κανείς σε φυσικό περιβάλλον είτε σε δρόμο της πόλης.

Metallic Mat Steel Green (QVP)

Πρόσθετα στοιχεία δίνουν έμφαση στο μπροστινό άκρο του ρύγχους και κάτω από τις πλευρές του ρεζερβουάρ καυσίμου συμπληρώνοντας τα αντίστοιχα χρώματα των πάνελ και δημιουργώντας μια εκλεπτυσμένη γοητεία που αφήνει την ομορφιά των λειτουργικών εξαρτημάτων να λάμψει. Τα λειτουργικά μέρη, όπως οι εμφανείς βάσεις τις σέλας και τα εμπρός πιρούνια είναι βαμμένα ασημί που κάνει την ομορφιά τους να ξεχωρίζει.

Γραφικά

Οι απλές γραμμές που χρησιμοποιούνται στα πλαϊνά πάνελ και στο ρύγχος δημιουργούν εξέχοντα σημεία που ενισχύουν τη γοητεία του μοντέρνου στυλ του V-STROM 800. Τα γράμματα και η αρίθμηση είναι διακριτικά τοποθετημένα για να μην υποβαθμιστεί η έμφαση στη λειτουργική ομορφιά.

Γραφικά

Το κάλυμμα του συμπλέκτη και το κάλυμμα του εναλλάκτη έχουν φινίρισμα με χρώμα που έχει επιλεγεί για να ταιριάζει με το στυλ του V-STROM 800 ενώ το όνομα SUZUKI στο κάλυμμα του συμπλέκτη έχει φινίρισμα με χρώμα αντίθεσης ώστε να δοθεί αποτελεσματικά ένας ξεχωριστός χρωματικός τόνος.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events