Ο Alvaro Bautista συνεχίζει αήττητος και κερδίζει τον 1ο αγώνα στο Assen

Ο Alvaro Bautista κερδίζει τον 1ο αγώνα στο Assen, σπάζοντας την κυριαρχία της Kawasaki στην Ολλανδική πίστα ,που είχε 8 συνεχόμενες νίκες μέχρι σήμερα!

Ο Ισπανός της Ducati ξεκίνησε από την Pole position και έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή και έμεινε στην κορυφή μέχρι την καρό σημαία χωρίς να τον απειλήσει κανείς, κερδίζοντας τον 10ο συνεχόμενο της σεζόν με πάνω από 3 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο.

Ο Alvaro Bautista με αυτή την νίκη γίνεται ο πρώτος οδηγός στην ιστορία των αγώνων Superbike που κερδίζει τους πρώτους 10 αγώνες  με συνεχόμενες νίκες! Ο Ισπανός ήρθε να σπάσει μια μεγάλη περίοδο χωρίς νίκες για την Ducati, αφού η τελευταία νίκη για τη Ducati στο Assen ήταν το 2012.

Ο Jonathan Rea κάνοντας έναν εκπληκτικό αγώνα ξεκινώντας από την 8η θέση, οδήγησε άψογα και ερχόμενος από πίσω σαν ρουκέτα, πέρασε τους πάντες ασταμάτητος φτάνονταν στην 2η θέση! Ο Βρετανός φάνηκε στην αρχή να εχει τον ρυθμό να κυνηγήσει τον Ισπανό, άλλα ο σχεδόν αλάνθαστος ρυθμός του Bautista δεν του άφησε κανένα περιθώριο, αφήνοντας τον πίσω του κατά 3 δευτερόλεπτα!

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ολλανδός οδηγός της Yamaha, Michael van der Mark, που έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και πάλεψε για την τρίτη θέση του βάθρου μέχρι την  μέση του αγώνα, οπού κατάφερε και έκανε μια διαφορά ασφαλείας από τους υπολοίπους σφραγίζοντας το βάθρο μέσα στην πατρίδα του!

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Alex Lowes που έδωσε μάχη στους τελευταίους γύρους με τον Leon  Haslam, κερδίζοντας τον τελικά!

Την κορυφαία εξάδα έκλεισε ο οδηγός της BMW Markus Reiterberger, που για αρκετούς γύρους στην αρχή του αγώνα ήταν στην δεύτερη θέση, πολύ κοντά στον Bautista, άλλα χωρίς να μπορέσει να κρατήσει τον ρυθμό, και μην αντέχοντας στις επιθέσεις των άλλων, αρκέσθηκε τελικά στην 6η θέση!

Στην 7η θέση τερμάτισε το δεύτερο Ducati με τον Chaz Davies με διαφορά 17 δευτερόλεπτων από τον ομόσταυλό του.

Την κορυφαία δεκάδα έκλεισαν οι Jordi Torres, στην όγδοη θέση μετά από μια έντονη μονομαχία με τον Razgatlioglu που τερμάτισε 9ος μπροστά από τον Tom Sykes.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner