Ο Alberto Puig προκαλεί την Ducati: “Δεν καταφέρνει ποτέ να κερδίσει”

Ο Alberto Puig ρίχνει το γάντι στη Ducati για την επόμενη σεζόν στο MotoGP.

Η Honda περίμενε κάτι περισσότερο από τον Pol Espargarò τη σεζόν MotoGP του 2021. Η μετάβαση από το KTM RC16 στο RC213V αποδείχθηκε πιο δύσκολη από το αναμενόμενο: 100 βαθμούς, 12η θέση και μόνο ένα βάθρο τη σεζόν 2021.  Το συμβόλαιο του Καταλανού λήγει στο τέλος του 2022, αλλά η τύχη της αγοράς θα κριθεί μέχρι την άνοιξη. Ο Marc Marquez παραμένει σταθερός, από την άλλη συνδεδεμένος με την τύχη του HRC μέχρι το 2024.

Ο Marquez παρά την ελλιπή αποκατάσταση της υγείας του και την καθυστερημένη επιστροφή του στο Portimao, και χάνοντας επίσης τους τελευταίους αγώνες, λόγω τραυματισμού, κατάφερε να κρατήσει ψηλά την τιμή της Honda με τρεις νίκες και ένα βάθρο και να κερματίσει 7ος στην βαθμολογία.

Αμφιβολίες για τον Pol Espargarò

Ο Alberto Puig θα πρέπει να αντιμετωπίσει τι τύχη θα έχει ο Pol Espargarò και όχι μόνο. Υπάρχουν φήμες για επαφές με τον Fabio Quartararo εδώ και αρκετό καιρό«Πέρυσι (2020) ο Pol τερμάτισε 5ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, είναι ένας γρήγορος και έμπειρος αναβάτης», είπε ο μάνατζερ της ομάδας στο Motosan.es. «Μπορεί να κερδίσει αγώνες όπως άλλοι αναβάτες, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι ο Marc είναι πραγματικά ξεχωριστός. Όταν επιλέξαμε να προσλάβουμε τον Pol, σκεφτήκαμε ότι ήταν μια εξαιρετική επιλογή. Ακριβώς όπως όταν αποφασίσαμε να προσλάβουμε τον Lorenzo. Πολλές φορές μπορεί να συμβεί να μην πάνε καλά τα πράγματα. A priori πιστεύουμε ότι ο Pol μπορεί να πάει γρήγορα αν μπορεί να προσαρμοστεί ».

Τα «παλιά αστέρια» της Honda

Για χρόνια ο Καταλανός μάνατζερ έχει δουλέψει δίπλα σε μεγάλους πρωταθλητές όπως οι Pedrosa, Stoner, Marquez, Lorenzo. Από το 2013 μέχρι σήμερα, μόνο ο Marc Marquez κατάφερε να κάνει τη διαφορά μέσα στο γκαράζ. «Πήραμε τον Jorge Lorenzo σε μια κακή στιγμή… Όλοι οι αναβάτες με τους οποίους συνεργάστηκα ήταν εξαιρετικά λαμπροί, μια γενιά που δεν υπάρχει πια. Ήταν ξεχωριστοί αναβάτες, με πολλή ευαισθησία στην μοτοσυκλέτα, στο να το καταλάβουν, στο να την οδηγήσουν… Και η αλήθεια είναι ότι όταν δουλεύεις με αναβάτες αυτού του επιπέδου, οι άνθρωποι γύρω τους μαθαίνουν ».

Το τελευταίο βέλος προς την Ducati

Οι μηχανικοί του HRC εργάζονται σκληρά στο εργοστάσιο για να δημιουργήσουν ένα συναρπαστικό πρωτότυπο MotoGP. Το πρώτο ελάττωμα είναι η βελτίωση της αίσθησης με το νέο πίσω σκελετό της Michelin, το οποίο έχει προκαλέσει έλλειψη πρόσφυσης σε πολλές περιπτώσεις. Και πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουμε τον ολοένα και πιο έντονο ανταγωνισμό, ιδιαίτερα τη Ducati, στα χαρτιά το μεγάλο φαβορί για το 2022.

Ο Alberto Puig δεν έχει την ίδια άποψη. «Νομίζω ότι θα ήταν απαραίτητο να διευκρινίσουμε κάτι. Όλοι λένε ότι η Ducati πηγαίνει δυνατά, και αυτό είναι αλήθεια. Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι δεν καταφέρνουν ποτέ να κερδίσουν. Από τότε που ο Stoner κέρδισε τον τίτλο με την Bridgestone το 2007, δεν έχει κερδίσει ξανά πρωτάθλημα. Σίγουρα είναι δύσκολος αντίπαλος, αλλά θα δούμε αν θα κερδίσουν ».