Ο δήμος της Μαδρίτης Morata de Tajuña σχεδιάζει μια πίστα MotoGP και Formula 1 – VIDEO

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης Morata de Tajuña, δημοσίευσε την πρόθεσή του να κατασκευάσει μία πίστα Παγκόσμιου Κυπέλλου κοντά σε αυτόν τον δήμο της Μαδρίτης.

Η νέα πίστα θα χτιστεί σε απόσταση αναπνοής από τον δήμο Morata de Tajuña , στην περιοχή ενός παλιού ορυχείου ασβεστόλιθου που είναι γνωστό ως «Anselmo’s Hip» και προορίζεται να φιλοξενήσει αγώνες. Μια ιδανική τοποθεσία, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης της Μαδρίτης, Ángel Sánchez. «Η ιδέα είναι να λειτουργεί 280 ημέρες το χρόνο και όχι μόνο να διοργανώνονται αγώνες, αλλά και συναυλίες το καλοκαίρι», δήλωσε ο πρόεδρος για αυτήν την εντελώς ιδιωτική πρωτοβουλία.

Για την κατασκευή του Morata Circuit, που προωθείται από την εταιρεία «Streammotorfire» , αναμένεται ότι όλα τα σχέδια θα κατατεθούν  στα μέσα του 2022 και από εκεί θα δοθεί το πράσινο φως στα έργα. Το εκτιμώμενο κόστος του έργου υπερβαίνει τα 12 εκατομμύρια ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από ιδιωτικό κεφάλαιο. Η κατασκευή της πίστας θα κοστίσει σε πρώτη φάση 7 εκατομμύρια, και έχει εκτιμώμενη διάρκεια 10 μηνών και θα επιτρέψει την προετοιμασία του εδάφους, την κατασκευή της πίστας.

Εάν όλα πάνε όπως έχει προγραμματιστεί, θα μπορούσαν να ανοίξουν τις πόρτες πριν από το καλοκαίρι του 2023.Το έργο προβλέπει την κατασκευή μιας διαδρομής μήκους 4.500 μέτρων , μιας κύριας ευθείας 650 μέτρων, ελάχιστου πλάτους 12 μέτρων (20 στην ευθεία) και μιας επιφάνειας paddock 30.000 m2.τα box και τον πύργο ελέγχου, στο τέλος του οποίου θα είναι ήδη δυνατή η έναρξη της λειτουργίας της.

Στη συνέχεια, θα προχωρήσουν στη δεύτερη φάση , φάση με επένδυση πέντε εκατομμυρίων επιπλέον για την προσαρμογή της δυνατότητας φιλοξενίας διεθνών αγώνων. Οι εγκαταστάσεις θα επεκταθούν και θα δημιουργηθούν 20 VIP σαλόνια και εξέδρες με 20.000 θέσεις, στα οποία θα προστεθούν άλλες θέσεις για συνολική χωρητικότητα 80.000 ατόμων. Θα υπάρχει επίσης ένα ξενοδοχείο, ένα πρατήριο καυσίμων, ένας χώρος στάθμευσης χωρητικότητας 1.500 οχημάτων, μια μεγάλη πίστα καρτ και ένα Μουσείο Μοτοσυκλετών.

VIDEO

Related Posts