Ο Dovizioso ολοκλήρωσε επιτυχημένη διήμερη δοκιμή με την Aprilia στο Misano – Video – Photo

Οι διήμερες δοκιμές στην πίστα του Misano τελείωσαν σήμερα, με πρωταγωνιστές τον Andrea Dovizioso και το Aprilia RS-GP.

Ο Dovizioso τελικά μπόρεσε να δοκιμάσει το RS-GP σε ιδανικές συνθήκες αφού το τελευταίο τεστ στο Mugello μαστιζόταν από βροχή. 78 γύροι την πρώτη ημέρα στο Misano  και 48 την δεύτερη ημέρα αποτελούν απόδειξη της σκληρής δουλειάς που έκανε ο Andrea στην πίστα, υποστηριζόμενος από την ομάδα δοκιμών Aprilia Racing. Ο Dovizioso έφτασε σε πολύ γρήγορους χρόνους, κάνοντας μια σαφή βελτίωση από τη μια μέρα στην άλλη αν και, όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, το χρονόμετρο δεν είναι η πιο σημαντική αναφορά.

Αεροδυναμική, ηλεκτρονικά και η γενική δυναμική της μοτοσυκλέτας, με διάφορες λύσεις πλαισίου δοκιμασμένες κατά τη διάρκεια των δύο ημερών: αυτές ήταν οι περιοχές που εξερευνήθηκαν, ενόψει των εξελίξεων στο RS-GP τόσο για το δεύτερο μισό αυτής της σεζόν όσο και για τον καθορισμό της μοτοσυκλέτας για την επόμενη σεζόν του 2022.

ANDREA DOVIZIOSO: «Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον τεστ. Η δοκιμή σε μία τρίτη και διαφορετική πίστα ήταν εξαιρετικά σημαντική για να κατανοήσουμε καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και να δούμε ποια σημεία πρέπει να αναπτυχθούν. Δοκιμάσαμε και αλλάξαμε πολλά πράγματα, προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα πολλές λεπτομέρειες, οι οποίες, στην πραγματικότητα, συγκεντρώθηκαν με μεγαλύτερη ακρίβεια, προσδιορίζοντας πώς να βελτιωθούμε και από την άλλη πλευρά, χάνουμε κάτι με ορισμένες αλλαγές. Με τις επόμενες προγραμματισμένες δοκιμές, θα είμαστε σε θέση να κάνουμε περισσότερες συγκρίσεις και να συζητήσουμε καλύτερα τις ιδέες μας.»

MASSIMO RIVOLA – ΑΠΡΙΛΙΑ RACING Διευθύνων Σύμβουλος: «Αυτές ήταν δύο πολύ θετικές μέρες. Είμαστε ικανοποιημένοι με αυτές τις δοκιμές που μας έδωσαν μερικούς σημαντικούς δείκτες και αποδείξαμε την πρόοδο της μοτοσυκλέτας που έχουμε ήδη δει στους αγώνες. Είναι δουλειά που θα συνεχίσουμε όπως έχει προγραμματιστεί τον Ιούλιο. Ο Andrea έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας εξαιρετικός αναβάτης όσον αφορά την ευαισθησία και την κατανόηση του τρόπου συμπεριφοράς της μοτοσυκλέτας. Παράλληλα με τις δοκιμές, η Aprilia Racing λαμβάνει προσπαθεί να βρει την καλύτερη λύση όσον αφορά τους αναβάτες που θα είναι στο grid το 2022, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει το αποτέλεσμα των επόμενων δοκιμών τον Ιούλιο.»

«Ο Andrea περιλαμβάνεται σίγουρα στις λύσεις που αξιολογούμε, αλλά υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες και έγκυρες εναλλακτικές λύσεις στο τραπέζι και πρέπει να ληφθεί απόφαση σύντομα, ώστε να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε σωστά τη μελλοντική στρατηγική της ομάδας. Το Σαββατοκύριακο του Άσεν θα είναι εξαιρετικά σημαντικό από αυτή την άποψη.»

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner