Ο Dovizioso, ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα δοκιμών με την Aprilia στη Jerez – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η ημέρα του ντεμπούτου του Andrea Dovizioso με το Aprilia RS-GP έφτασε επιτέλους . Σήμερα ο αναβάτης συμμετείχε στην πρώτη από τις τρεις ημέρες των δοκιμών που έχει προγραμματιστεί στην Jerez.

Οι επίσημοι οδηγοί της Aprilia, Aleix Espargarò και Lorenzo Savadori, είναι επίσης παρόντες.

Σήμερα το πρωί, ο Dovizioso δούλεψε κυρίως στην εργονομία του RS-GP21, για να βρει την καλύτερη θέση του στην Aprilia. Προφανώς δεν επικεντρώθηκε στους χρόνους, έκανε τέσσερις εξόδους με 5 γύρους το καθένα.

Δεν πίεσε πάρα πολύ και μόνο στο τέλος της ημέρας με μεταχειρισμένα ελαστικά έπεσε κάτω από το 1’40 “, σημειώνοντας δύο συνεχόμενα 1’39’5 στους δύο τελευταίους γύρους, σύμφωνα με το Sky Sport MotoGP. (Ο Bradl οδηγώντας τη Honda πάντα στην ίδια πίστα, έφτασε στο 1:38).
Επίσης, αυτές τις τρεις μέρες δοκιμών, πιθανώς θα ακολουθήσουν στη συνέχεια αυτές του Mugello.

Είναι σημαντικό για την Aprilia να πάρει σχόλια από έναν έμπειρο αναβάτη όπως ο Dovizioso, ο οποίος μπορεί να δώσει μεγάλη βοήθεια στην ανάπτυξη του RS-GP. Επιπλέον, αυτό το τεστ στη Jerez είναι απαραίτητο για να καταλάβουμε εάν μπορεί να υπάρχουν ελπίδες για μελλοντική συνεργασία μεταξύ του Dovi και της Aprilia.

Στην ιδιά πίστα βρέθηκαν επίσης ο Cal Crutchlow για τη Yamaha, ο Mika Kallio για την KTM, ο Stefan Bradl για το HRC και οι περισσότεροι από τους αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoE.

Related Posts