Ο Fabio Quartararo κυριάρχησε στον αγώνα του Silverstone – Αποτελέσματα

Ο Fabio Quartararo κέρδισε τον αγώνα στο Silverstone με διαφορά πάνω από 2.5 δευτερόλεπτα και γίνεται ο πρώτος οδηγός της Yamaha που κερδίζει στο Silverstone, μετά τον Rossi το 2015.

Ο Quartararo που ξεκίνησε από την 3η θέση, στους πρώτους γύρους ήταν πίσω από τους πρώτους , αλλά γρηγορά κατάφερε και πέρασε μπροστά και έκανε μια διαφορά που ξεπέρασε τα 3 δευτερόλεπτα.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Alex Rins που ξεκίνησε από την 10η θέση και κατάφερε κάνοντας έναν πολύ καλό αγώνα να ανεβεί μέχρι την 2η θέση, χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει τον Quartararo.

Η Aprilia επιστρέφει στο βάθρο μετά από 21 χρόνια αναμονής, με τον Aleix Espargarò, που έκανε έναν φανταστικό αγώνα, τερματίζοντας 3ος και κλείνοντας το Βρετανικό Βάθρο!

Το τελευταίο βάθρο της Aprilia στην μεγάλη κατηγορία είναι με τον Jeremy McWilliams και χρονολογείται από το Donington το 2000, 21 χρόνια 1 μήνα και 20 ημέρες.

Για τον Aleix Espargarò αυτό ήταν το 2ο βάθρο του στην μεγάλη κατηγορία, μετρά από 7 χρονιά, αφού το πρώτο το είχε κερδίσει το 2014 στο Aragon.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Jack Miller που στον τελευταίο γύρο επιτέθηκε στην Aprilia του Espargaro, αλλά ο Ισπανός είχε απάντηση και πάθος για το βάθρο και δεν υποχώρησε.

Στην 5η θέση τερμάτισε ο pole-man Pol Espargaro με το Honda Repsol, παίρνοντας την καλύτερη του φετινή θέση και την καλύτερη με την νέα του ομάδα! Ο Espargaro οδήγησε τον αγώνα στους πρώτους γύρους και για αρκετούς γύρους ήταν μέσα στο βάθρο, αλλά δυο λάθη του στοίχησαν και τον αφήσαν στην 5η θέση!

Την κορυφαία εξάδα έκλεισε το πρώτο ΚΤΜ με τον Brad Binder, που ξεκίνησε από την 12η θέση.

Έτσι έχουμε 6 διαφορετικοί κατασκευαστές στην κορυφαία εξάδα για πρώτη φορά από το 1972.

Στην 7η θέση τερμάτισε ο εξαιρετικός Iker Lecuona (KTM Tech 3).

Καλός αγώνας για τον Alex Marquez (Honda LCR), ο οποίος τερμάτισε όγδοος μπροστά από την Joan Mir (Suzuki), που ξεκίνησε από την 11η θέση και βρέθηκε με την μπροστινή ομάδα να παλεύει στους πρώτους γύρους, αλλά στην συνέχεια δεν κατάφερε να αντισταθεί στις επιθέσεις των οδηγών πίσω του και έτσι αρκέστηκε στην 9η θέση. Ο “αναζωογονημένος” Danilo Petrucci, έκλεισε την πρώτη δεκάδα.

Απογοητευτικός αγώνας για τον Marc Marquez που είχε πτώση, παρασέρνοντας και τον Jorge Martin με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν και οι δυο τον αγώνα από τον πρώτο γύρο!

Αγώνας για να ξεχάσει ο Francesco “Pecco” Bagnaia, ο οποίος τερματίζει 14ος, πολύ μακριά από την κορυφή, ενώ στους πρώτους γύρους ήταν εκεί.

Στην παγκόσμια κατάταξη ο Quartararo μεγαλώνει με 65 βαθμούς μπροστά από τον Mir.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ MotoGP 2021

Related Posts