Ο Franco Morbidelli στην επίσημη εργοστασιακή Yamaha Factory έως το 2023 –  ΕΠΙΣΗΜΟ

Με μεγάλη χαρά η Yamaha Motor Co., Ltd. επιβεβαιώνει τον Franco Morbidelli ως αναβάτη της Yamaha Factory Racing MotoGP Team για τους υπόλοιπους αγώνες το 2021 και για τις σεζόν 2022 και 2023.

Ο Ιταλός θα κάνει την πολυαναμενόμενη επιστροφή του από τον τραυματισμό του κάνοντας ντεμπούτο με την Monster Energy Yamaha MotoGP Team αυτό το Σαββατοκύριακο στο Gran Premio di San Marino e della Riviera di Rimini.

Ο Franco Morbidelli Θα είναι μέρος της σειράς της Yamaha Factory Racing MotoGP Team για τα επερχόμενα πέντε GP του 2021 και αναβάτης Factory πλήρους απασχόλησης το 2022 και το 2023.

Ο Morbidelli έχει δείξει καλές επιδόσεις οδήγησης και κίνητρο μέχρι στιγμής στις τρεις σεζόν που αγωνίστηκε με τη Yamaha στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Η επιτυχημένη συνεργασία οδήγησε σε μια δεύτερη θέση στην βαθμολογία συνολικά για τον Ιταλό το 2020, έχοντας εξασφαλίσει πέντε βάθρα, συμπεριλαμβανομένων τριών νικών εκείνη τη σεζόν.

Η σεζόν του αναβάτη της PETRONAS Yamaha Sepang Racing Team το 2021 παρεμποδίστηκε από τραυματισμό. Αποφάσισε να χειρουργηθεί στον μηνίσκο και τον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο στο αριστερό γόνατο στις 25 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να χάσει το GP της Ολλανδίας, της Στυρίας, της Αυστρίας, της Βρετανίας και της Αραγονίας. Μετά από ένα πρόγραμμα αποκατάστασης, ο Morbidelli είναι τώρα έτοιμος να επιστρέψει στη δράση.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, ο 26χρονος θα επανενωθεί με τον πρώην ομόστυαλός του στην PETRONAS Yamaha SRT, Fabio Quartararo, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της Monster Energy Yamaha MotoGP Team. Στόχος του είναι να χρησιμοποιήσει το υπόλοιπο της σεζόν 2021 για να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον της ομάδας και στην εργοστασιακή 2021 YZR-M1, και σταδιακά να λειτουργήσει έως και 100% επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Με δύο ακόμη χρόνια ως αναβάτης Factory στον ορίζοντα μετά τη σεζόν 2021, ο Morbidelli μπορεί να βασιστεί στην πλήρη υποστήριξη της Yamaha και στην ευκαιρία να αγωνιστεί στο μέτωπο για μεγάλα ορόσημα σε πολλές περιπτώσεις.

 LIN JARVIS – MANAGING DIRECTOR, YAMAHA MOTOR RACING:  «Πρώτα απ ‘όλα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την PETRONAS Yamaha SRT που επέτρεψε στον Franky να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και τον άφησε να ανέβει στην ομάδα του Factory μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Αρχικά, είχαμε προγραμματίσει για τον Franky να ανέβει από το 2022 και μετά, αλλά μετά από μια ξαφνική αλλαγή της σύνθεσης των αναβατών στα μέσα της σεζόν, είχαμε την ευκαιρία να τον αφήσουμε να αναβαθμίσει νωρίς.»

«Δεύτερον, θέλω να καλωσορίσω θερμά τον Franky. Είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο. Αυτό τονίστηκε ακόμη περισσότερο πέρυσι όταν εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και πέτυχε πέντε βάθρα και τρεις νίκες στη δορυφορική Yamaha. Δείχνει τον τύπο του αναβάτη που είναι: δεσμευμένος να εξάγει το καλύτερο από το YZR-M1 υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.»

«Φυσικά, είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Franky θα επιστρέψει στην μάντρα και ότι είναι αρκετά καλά για να ξεκινήσει ξανά τους αγώνες. Θα πρέπει να βρει τη φόρμα του σταδιακά, σύμφωνα με τις φυσικές βελτιώσεις του, καθώς εξακολουθεί να αναρρώνει. Θα χρησιμοποιήσουμε το υπόλοιπο του 2021 για να τον εγκαταστήσουμε στην ομάδα και να νιώσουμε άνετα στο ποδήλατο.»

«Έχουμε ήδη κλείσει τα σχέδιά μας για το 2022 και το 2023, με τον Franky να λαμβάνει την πλήρη υποστήριξη του εργοστασίου από την Yamaha Motor Company. Αισθανόμαστε σίγουροι ότι ένας εξειδικευμένος, ήρεμος και έμπειρος αναβάτης όπως ο Franky θα ενισχύσει την ομάδα MotoGP της Yamaha Factory Racing και θα έχει μεγάλη επιτυχία στο μέλλον ».

FRANCO MORBIDELLI: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος που αντιμετωπίζω αυτό το Σαββατοκύριακο και αυτό το πολυαναμενόμενο νέο κεφάλαιο με την ομάδα της Factory Yamaha. Προσπαθώ να ανακάμψω όσο το δυνατόν περισσότερο για την τελευταία φάση αυτού του πρωταθλήματος. Ηθελα να κάνω την επιστροφή μου σε μια πίστα που γνωρίζω καλά και έχω υπέροχες αναμνήσεις, όπως ο Μισάνο.»

«Ανυπομονώ να ανεβώ στην μοτοσυκλέτα και να ξεκινήσω το ταξίδι μου με την Monster Energy Yamaha MotoGP Team. Φυσικά, χρειάζομαι και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που το έκαναν να συμβεί, ξεκινώντας από τους Ito-san, Lin, Maio, Sumi-san, το VR46 Riders Academy και όλους τους άλλους ανθρώπους που έκαναν δυνατή αυτή τη συνεργασία ».

Related Posts