Ο Jonathan Rea έκλεισε την σεζόν με μια νίκη γοήτρου στο Κατάρ

Ο Jonathan Rea κέρδισε και τον 3ο αγώνα του του τελευταίου γύρου στο Κατάρ που έκλεισε την σεζόν του 2019!

Ο Rea  με αυτή την νίκη πέρασε τον Alvaro Bautista σε νίκες αγώνων για τη σεζόν,  φτάνοντας στις 17 έναντι των 16 του Ισπανού της Ducati!

Ο τελευταίος αγώνας της σεζόν Superbike μας άφησε έδωσε πραγματικές μάχες μεταξύ πολλών οδηγών για να φτάσουν στο καλύτερο δυνατό σημείο της βαθμολογίας, αλλά, αναμφισβήτητα, η πιο έντονη ήταν αυτή μεταξύ των δύο μεγάλων αντιπάλων της φετινής σεζόν, του Jonathan Rea και Alvaro Bautista.

Ο Rea ξεκίνησε από την pole με τον Bautista να τον καταδιώκει και να δίνουν μια μάχη με προσπεράσεις στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, μέχρι που ο Rea μπόρεσε στους τελευταίους γύρους να κάνει την διαφορά και να ξεφύγει μπροστά αφήνοντας τους δυο οδηγούς της Ducati να παλεύουν για την δεύτερη θέση!

Ο Bautista στους τελευταίους γύρους αντιμετώπισε την επίθεση του Chaz Davies που ανέβηκε και κέρδισε τελικά τη δεύτερη θέση.

Ο Bautista τελικά έκλεισε το βάθρο τερματίζοντας στην τρίτη θέση ελάχιστα πίσω από τον ομόσταυλο του!

Ένα πράγμα που κατέστησε σαφή σε αυτόν τον τελευταίο αγώνα στην άσφαλτο του Κατάρ είναι ότι στην Kawasaki κατάφεραν να βρουν το κλειδί για να αντισταθούν στη Ducati και να μειώσουν την απόσταση από τη διαφορά μεταξύ των δύο μηχανών. Η μέγιστη ταχύτητα που έχει φτάσει σήμερα η Kawasaki του Rea  ήταν στα 304 χλμ. / Ώρα, σε σύγκριση με τα 321,4 του Bautista ή τα 322,4 του Davies.

Η μεγάλη μάχη για άλλη μια φορά δόθηκε για  τις ποιο πίσω θέσεις και κυρίως για την τέταρτη θέση ανάμεσα σε τέσσερις οδηγούς στους τελευταίους γύρους: Lowes, Razgatlioglu, Laverty και van der Mark. Είδαμε ατελείωτες προσπεράσεις και φοβερές μάχες με άφθονο θέαμα . Τελικά την τέταρτη θέση κέρδισε ο Lowes, ο οποίος τέλειωσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Η πέμπτη, έκτη και έβδομη θέση του αγώνα ήταν για τον Razgatlioglu, τον Laverty και τον van der Mark, αντίστοιχα.

Οι Baz, Haslam και Cortese έκλεισαν την κορυφαία δεκάδα του τελευταίου αγώνα του 2019!

Με τον τριπλό θρίαμβο του Jonathan Rea στο Κατάρ, ο Βρετανός αναβάτης έφτασε τις 17 νίκες αυτή τη σεζόν και 88 συνολικά ολόκληρη την καριέρα του στο WSBK. Από την πλευρά του, ο Álvaro Bautista έδωσε την τελική πινελιά όχι μόνο στην πρώτη του σεζόν στο World SBK, αλλά και στην καριέρα του στη Ducati αφού από την επόμενη σεζόν, θα τον δούμε να οδηγεί μια Honda .

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner