Ο Jonathan Rea κέρδισε την Pole Position WSBK με νέα ρεκόρ στο Magny-Cours

Ακόμη ένα εκπληκτικό επίτευγμα για τον Jonathan Rea συνέβη στο Magny-Cours, όπου σημείωσε νέο ρεκόρ όγδοης συνεχόμενης pole και νέο ρεκόρ γύρου.

Μετά τους πρώτους γύρους στα περίπου πρώτα πέντε λεπτά, πιο γρήγοροι ήταν οι συνηθισμένοι ύποπτοι, με τον Tom Sykes να παίρνει προσωρινά την pole, μπροστά από τους Toprak Razgatlioglu και Jonathan, με τους επτά κορυφαίους αναβάτες να είναι όλοι στο 1’36s. Ο Scott Redding, όπως είναι η συνηθισμένη στρατηγική του, αποφάσισε να βγει αργότερα από οποιονδήποτε άλλον, έτσι ώστε να έχει καλή θέση στην πίστα, αλλά ο πρώτος γύρος του τον έφερε μόλις δέκατο.

Με τα τελευταία πέντε λεπτά να είναι σε εξέλιξη, Ο Alex Lowesείχε φτάσει στην κορυφή πριν από το τελευταίο γύρο στο 1’36.025, τον ταχύτερο γύρο του Σαββατοκύριακου. Ωστόσο, αυτό βελτιώθηκε στη συνέχεια από τον ηγέτη του Πρωταθλήματος Razgatlioglu, καθώς σημείωσε χρόνο 1’35.784.

 

Ωστόσο, ο Jonathan Rea κατάφερε να κλέψει την pole σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρου με 1’35.683, αλλά κάνοντας και νέο ρεκόρ συνεχομένης pole, 8η συνεχόμενη pole, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Ben Spies των επτά που σημειώθηκε το 2009. Όχι μόνο ο Rea έκανε ρεκόρ για το δικό του προσωπικό σερί, αλλά έδωσε στον Kawasaki την 100ο pole στην ιστορία του WorldSBK. Ο Toprak Razgatlioglu έχασε την pole για μόλις 0,101 δευτερόλεπτα και έτσι βρέθηκε στην δεύτερη θέση μπροστά από Tom Sykes.

Από την δεύτερη σειρά θα ξεκινήσουν οι Alex Lowes, Andrea Locatelli και Leon Haslam.


Από την έβδομη θέση θα ξεκινήσει ο  Michael Ruben Rinaldi μπροστά από τον ομοσταυλο του Redding, για τον οποίο είναι η πρώτη φορά που μένει εκτός από τις δύο πρώτες σειρές το 2021. Την τρίτη σειρά ολοκλήρωσε ο Michael van der Mark.

Related Posts