Ο Jonathan Rea κέρδισε τον 2ο συναρπαστικό αγώνα στο Portimao, ο Razgatlioglu είχε πτώση ενώ κυνηγούσε τον Rea

Μετά από δύο πτώσεις στους αντίστοιχους αγώνες στο Portimao, ο Jonathan Rea κέρδισε στον 2ο συναρπαστικό αγώνα, ενώ ο ηγέτης του Πρωταθλήματος Razgatlioglu είχε πτώση.

Ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) απάντησε στις δύο πτώσεις κατά τη διάρκεια του Πορτογαλικού Γύρου με μια εμφατική νίκη, σε έναν αγώνα που ξεκίνησε από την 10η θέση και βρέθηκε στη δεύτερη θέση στο τέλος του πρώτου γύρου και στον επόμενο γύρο έφτασε με εκπληκτικό τρόπο στην κορυφή του αγώνα!

Οι μάχες μεταξύ των τριών πρώτων της βαθμολογίας, Rea, Razgatlioglu και Rending για τους πρώτους 10 γύρους ήταν φοβέρες σε κάθε στροφή!

Ο ηγέτης του πρωταθλήματος Toprak Ο Razgatlioglu (Pata Yamaha με Brixx WorldSBK) όμως έπεσε αγώνα στη στροφή 15 και έτσι άφησε του άλλους δυο να παλεύουν για δυο γύρους ακόμα, αλλά ο Rea είχε το ρυθμό νίκης και άνοιξε την διαφορά κερδίζοντας τον 2ο αγώνα στο Portimao, φτάνοντας τις 13 νίκες σε αυτή την πιστά!

O Rea επίσης έφτασε στις 110 νίκες, ένα μοναδικό ρεκόρ όπως και τα 210 βάθρα στην καριέρα του. Τώρα η διαφορά του είναι στους 24 βαθμούς. Η νίκη του Rea σημαίνει ότι τόσο αυτός όσο και ο Razgatlioglu έχουν σημειώσει 25 βάθρα αυτή τη σεζόν, και είναι η πρώτη φορά που συνέβη στην ιστορία του WorldSBK. Οι δύο πρώτοι στο Πρωτάθλημα ισοβαθμούν επίσης με 25 βάθρα και 11 νίκες ο καθένας.

Στην 2η θέση τερμάτισε ο Scott Redding (Aruba.it Racing-Ducati), μειώνοντας έτσι την διαφορά του στην βαθμολογία από την κορυφή!

Το βάθρο του 2ου αγώνα έκλεισε ο Loris Baz (Team GoEleven) στην τρίτη θέση και ήταν το τρίτο βάθρο που πήρε στον Πορτογαλικό γύρο!

Στην μάχη για το βάθρο που κράτησε αρκετούς γύρους με τον Alvaro Bautista (Team HRC) είχαν επαφή με αποτέλεσμα ο Bautista να πέσει, μια αμφισβητουμένη φάση.

Ο Locatelli τερμάτισε στην τέταρτη θέση , μπροστά από τον  Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team) στην πέμπτη θέση.

Ο Michael van der Mark (BMW Motorrad WorldSBK Team) ήταν έκτος μετά την εκκίνηση από την πρώτη θέση.

Στην 7η θέση τερμάτισε ο Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) με τον Ιταλό να υποφέρει από διάστρεμμα του δεξιού αστραγάλου, ενώ ο Leon Haslam (Team HRC) τερμάτισε 8ος μπροστά από τους Axel Bassani (Motocorsa Racing)και τον Eugene Laverty (BMW Motorrad WorldSBK Team) που συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα!