Ο Jonathan Rea κερδίζει την Superpole στην Laguna Sega!

Μια έντονη σύνοδος Superpole είδαμε στην Αμερική, σε μία από τις πιο σημαντικές της σεζόν, με τους Rea, Davies και Bautista να κερδίζουν την πρώτη σειρά στην σχάρα εκκίνησης του 1ου αγώνα στην Laguna Sega!

Μια κόκκινη σημαία λόγω πτώσης του Loris Baz (Ten Kate Racing – Yamaha) καθυστέρησε την διαδικασία της Superpole, με τον Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) να παίρνει τελικά την pole position για πρώτη φορά στη Laguna Seca.

Ο Jonathan Rea στα τελευταία πέντε λεπτά της διαδικασίας, εξασφάλισε την 20η  του pole position της  καριέρα του στα WorldSBK.

Ο Chaz Davies (ARUBA.IT RacingDucati) βρήκε το ρυθμό του στο τέλος της συνόδου για να καταφέρει να κερδίσει την δεύτερη θέση στην σχάρα, ενώ ο ομόσταυλός του, Alvaro Bautista ολοκλήρωσε την πρώτη γραμμή, με μόλις 0.172s από τον Rea.

Ο Jonathan Rea γίνεται ο δεύτερος αναβάτης που κερδίζει pole position με χρόνο κάτω από 1 λεπτό και 22 δευτερόλεπτα εδώ, μετά τον Tom Sykes, το 2014, όπου είχε γράψει 1’21.811, που παραμένει και χρόνος ρεκορ της πίστας!

Στην κορυφή της δεύτερης σειράς, θα είναι ο Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK) , ο οποίος πήρε την τέταρτη θέση και ήταν για πρώτη φορά από το 2015 στην πρώτη γραμμή της Laguna Seca. Ο αναβάτης της BMW, θα είναι μπροστά από τον Leon Haslam (Kawasaki Racing Team WorldSBK) . Η δεύτερη σειρά ολοκληρώθηκε από τον Jordi Torres (Team Pedercini Racing), κάνοντας δύο Ισπανούς και τέσσερις Βρετανούς μέσα στις έξι κορυφαίες θέσεις.

Η 3η σειρά θα εχει τον Toprak Razgatlioglu (Puccetti Racing), μπροστά από το πρώτο Yamaha του Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK) και τον Loris Baz, ενώ ο Eugene Laverty (Team Goeleven) ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner