Ο Jorge Lis πέθανε από COVID-19 ενώ είχε αρνηθεί να εμβολιαστεί

Ο Jorge Lis δεν κατάφερε να επιβιώσει από τον ιό COVID-19 και πέθανε μετά από περισσότερες από 45 ημέρες στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου La Fe de València.

Ο Jorge Lis, Ισπανός πρώην οδηγός αγώνων, δεύτερος στο πρωταθλητάμα 125cc το 1996, και σημερινός προπονητής και μάνατζερ, πέθανε σήμερα στη Βαλένθια. Ο 46χρονος πρώην οδηγός υπέκυψε στις αναπνευστικές επιπλοκές του κορονοϊού μετά από μακρά παραμονή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η είδηση ​​της κατάστασής του έγινε γνωστή όταν η αδελφή του, Έλενα Λις, που μοιράστηκε τις εμπειρίες της που τον συνόδευαν την περίοδο του στο νοσοκομείο. Ο πρώην οδηγός και προπονητής οδηγών ήταν αντίθετος με τη χρήση εμβολίων, αν και αργότερα μετάνιωσε που δεν έκανε το εμβόλιο.

«Φοβάμαι Έλενα, ότι επειδή ήμασταν ακραίοι τώρα δεν μπορούμε να το σταματήσουμε. Αυτή η εβδομάδα ξαφνικά πήρα ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής μου. Το να περνάω πολύ χρόνο στο Twitter κλπ με είχε ριζοσπαστικοποιήσει στα άκρα. Μακάρι να είχα εμβολιαστεί»,έγραψε ο Jorge Lis στην αδερφή του, λίγες ώρες πριν μπει στη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Λα Φε στη Βαλένθια, όπως ειπε η ίδια στην εφημερίδα Diario Levante.

Ο Lis ήταν ένας από τους πρωτοπόρους στην Ισπανία στον κόσμο της προσωπικής «προπονητικής» Ήταν ένας εξέχων συγγραφέας βιβλίων αυτοβοήθειας και κινήτρων μέσω έργων όπως το The Bell Has Not Rung ή The Greatest Sign of Life, πουλώντας περισσότερα από 100.000 αντίτυπα παγκοσμίως.

Εργάστηκε ως προπονητής και εκπρόσωπος πολυάριθμων οδηγών όπως ο Jorge Navarro, ο Xavi Forés, ο Bernat Martínez, ο Santi Barragán ή ο Steven Odendaal.

Related Posts