Ο Jorge Martin κέρδισε την Pole position στην Valencia – η Ducati στο TOP3 – Αποτελέσματα

Την τέταρτη pole position της σεζόν και την  τελευταία της σεζόν, κέρδισε ο Jorge Martin στην πρώτη του χρονιά σαν rookie στην μεγάλη κατηγορία!

Ο Jorge Martin με το Ducati Pramac, σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1.29.936, και ήταν ο μόνος αναβάτης που κατέβηκε κάτω από το 1.30s

Στην δεύτερη θέση θα είναι το πρώτο εργοστασιακό Ducati, ο Pecco Bagnaia με χρόνο 1.30.000, μπροστά από τον ομόστυαλό του Jack Miller, με χρόνο 1.30.325, ενώ και οι δυο οδηγοί της Ducati είχαν πτώση στον τελευταίο τους γύρο, ευτυχώς χωρίς συνέπειες, βγαίνοντας έτσι οι κίτρινες σημαίες, μαζί με την καρό σημαία του Q2.

Από την δεύτερη σειρά και την 4η θέση θα ξεκινήσει το  πρώτο Suzuki με τον Joan MIR, μπροστά από ένα ακόμα Ducati, αυτό του Johann ZARCO, ενώ την δεύτερη σειρά εκκίνησης κλείνει στην 6η θέση το δεύτερο Suzuki με τον Alex RINS.

Έτσι έχουμε στην πρώτη εξάδα 4 Ducati και 2 Suzuki.

Την τρίτη σειρά στην 7η θέση ανοίγει το πρώτο ΚΤΜ με τον Brad BINDER, μπροστά από το πρώτο Yamaha του Παγκοσμίου πρωταθλητή 2021, Fabio QUARTARARO, και του πρώτου Honda με τον Takaaki NAKAGAMI.

Από την 10 θέση ανοίγοντας την 4η σειρά θα ξεκινήσει ο Valentino Rossi, στα τελευταία προκριματικά της καριέρας του. Ο «Γιατρός» που, όπως και στον FP3, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το τέμπο ακολουθώντας τον στην ρόδα του τον Bagnaia, μαθητή του στο VR46 Riders Academy, προηγείται του άλλου μαθητή, του Franco Morbidelli και της Aprilia του Aleix Espargarò.

Related Posts