Ο Jorge Viegas επανεξελέγη Πρόεδρος της FIM

Ο Jorge Viegas επανεξελέγη Πρόεδρος της FIM

Την Παρασκευή 2/12/2022 στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της FIM στο Ρίμινι της Ιταλίας, ο κ. Jorge Viegas επανεξελέγη Πρόεδρος της FIM, αφού η επιτυχής υποψηφιότητά του επιβεβαιώθηκε επίσημα από τον ίδιο, εξασφαλίζοντας το 99% των ψήφων από τις παρούσες εθνικές ομοσπονδίες. Η νέα θητεία του κ. Viegas θα ακολουθήσει την πρώτη τετραετή θητεία του.

Πριν αναλάβει για πρώτη φορά τον ρόλο του Προέδρου της FIM το 2018, ο κ. Viegas είχε ήδη υπηρετήσει σε διάφορους ρόλους στη FIM για μεγάλο χρονικό διάστημα, ξεκινώντας ως μέλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Προώθησης της FIM το 1992 προτού διοριστεί Αντιπρόεδρος της FIM για διάφορες θητείες μεταξύ 1996 και 2014. Έχει επίσης υπηρετήσει αρκετές θητείες ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FIM και ήταν μέλος της TAD στην Πορτογαλία καθώς και μέλος της Πορτογαλικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Αναλογιζόμενος την επανεκλογή του νωρίτερα σήμερα, ο κ. Viegas δήλωσε ενθουσιασμένος: «Είμαι πολύ ευγνώμων για τη συνεχή υποστήριξη που έχω λάβει και για εκείνες τις ομοσπονδίες που ένιωσαν ότι άξιζα την ψήφο τους. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν ένα εκπληκτικό ταξίδι που έγινε δυνατό μόνο χάρη στην απίστευτη ομάδα με την οποία συνεργάστηκα. Δεν μπορώ ποτέ να εκφράσω αρκετή ευγνωμοσύνη για το κίνητρο, τη διαθεσιμότητα και τη φιλία τους, είναι πραγματικά η οικογένειά μου».

«Πρέπει επίσης να ευχαριστήσω τις Εθνικές Ομοσπονδίες για τα εξαιρετικά επιτεύγματα που πετύχαμε μαζί, μέσω των κοινών μας στόχων, της συνδυασμένης σκληρής δουλειάς και, κυρίως, της εξαιρετικής συνεργασίας. Είμαι ευλογημένος που συνεργάζομαι με τον καθένα από εσάς και η πιο αγαπημένη μου επιθυμία είναι να συνεχίσω να νοιάζομαι για εσάς στο μέλλον.»

Γεννημένος στο Φάρο της Πορτογαλίας, με μεταπτυχιακό στα Οικονομικά (Διεθνείς Σχέσεις), η σχέση του κ. Viegas με τους δύο τροχούς ξεκίνησε όταν έτρεξε για πρώτη φορά μοτοκρός το 1974, προτού μεταπηδήσει στους αγώνες σιρκουί με αρκετή επιτυχία, ακόμη και σε αρκετά Grand Prix 250cc. καθώς και το 24 Hours of Le Mans. Μετά από αρκετά χρόνια εργασίας ως δημοσιογράφος, ίδρυσε και έγινε Πρόεδρος της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας (FNM/FMP) το 1990 και αργότερα διορίστηκε από την πορτογαλική κυβέρνηση ως Πρόεδρος της πίστας Εστορίλ.

Ο κ. Viegas ολοκλήρωσε λέγοντας: «Έχουμε ήδη αναπτύξει πολλές πρωτοβουλίες σε σχέση με την εκατονταεκοστή επέτειο του FIM το 2024, τώρα μπορούμε να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε και να δράσουμε μαζί με τα πολλά άλλα σχέδια που έχουμε για την επόμενη τετραετία. και πέρα ​​ελπίζω.»