Ο Kevin Schwantz απαντά σε 10 Υποθέσεις – ερωτήματα που κυριάρχησαν στο MotoGP 2017

Ο Kevin Schwantz μίλησε στο γερμανικό site motorsport-total.com και απάντησε σε Δέκα τολμηρές θεωρίες – ερωτήματα και υποθέσεις που κυριάρχησαν στο MotoGP κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2017, αλλά και για το μέλλον.

Ο Αμερικανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Kevin Schwantz, έχει τρέξει σε 105 αγώνες Grand Prix, κάνοντας 25 νίκες και κερδίζοντας έναν τίτλο παγκοσμίου πρωταθλητή στα 500cc το 1993, έχει γράψει μια λαμπρή ιστορία και έχει γίνει είδωλο για πολλούς νεώτερους οδηγούς σε όλο το κόσμο με την φοβερή επιμονή του, το μοναδικό του στυλ οδήγησης, ακόμα και την επιθετικότητα του!

Ο Kevin Schwantz, έδινε την εντύπωση ότι η ζωή του εξαρτιόταν από το αποτέλεσμα κάθε αγώνα και δεν ήταν ίσως μια εντύπωση, αν κρίνουμε από τον ξαφνικό τρόπο με τον οποίο σταμάτησε τους αγώνες το 1995!

Διαβάστε τι σχολίασε o Kevin Schwantz για υποθέσεις που όλοι λίγο πολύ συζητάμε και αναρωτιόμαστε:

Υπόθεση 1: Ο Marc Marquez θα κερδίσει περισσότερους παγκόσμιους τίτλους από τον Valentino Rossi.
Kevin Schwantz: «Δεν συμφωνώ με αυτό γιατί υπάρχουν πολλοί οδηγοί με ταλέντο στην Moto2 και στην Moto3, γι ‘αυτό πιστεύω ότι έρχονται πολλοί ταλαντούχοι και γρήγοροι νέοι και φυσικά πρέπει να πάνε στα MotoGP! Αλλά πιστεύω ότι τα ρεκόρ του Valentino είναι απλησίαστα στη σύγχρονη εποχή.»

Υπόθεση 2: Η Honda θα προσφέρει στον Marc Marquez ένα αστρονομικό μισθό, αλλά αυτός θα φυγει και θα πάει στην KTM και θα προσπαθήσει να κερδίσει ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με μια διαφορετική μοτοσυκλέτα.
Kevin Schwantz: «Δεν έχω ακούσει για αυτή τη θεωρία ακόμα, αλλά θα συμφωνούσα, νομίζω ότι θα κάνει κάτι διαφορετικό, έχει δείξει ότι είναι κυρίαρχος στην Honda και έχουμε δει ότι πολλοί καλοί οδηγοί στο πρόσφατο παρελθόν πήγαν σε άλλες μάρκες που δεν κέρδιζαν και ήθελαν να προσπαθήσουν να είναι νικητές, επειδή αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα που θα το καταφέρνει ο οδηγός και όχι η μηχανή του. Θα ήταν ενδιαφέρον αν μπορούσε να το κάνει να πάρει νίκες και αλλού εκτός από την Honda».

Υπόθεση 3: Το 2018 θα είναι η τελευταία σεζόν του Valentino Rossi ως οδηγός και το 2019 θα έχει τη δική του ομάδα MotoGP.
Kevin Schwantz: «Συμφωνώ, αλλά όχι εντελώς: Δεν είμαι σίγουρος ότι θα σταματήσει το 2018, αλλά είμαι σίγουρος ότι μία ημέρα θα έχει τη δική του ομάδα MotoGP».

Υπόθεση 4: Όταν σταματήσει ο Valentino Rossi, ο Johann Zarco θα είναι ο διάδοχός του στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha.
Kevin Schwantz: «Συμφωνώ επειδή το αξίζει, ο Johann έδειξε πόσο ανταγωνιστικός ήταν με την δορυφορική Yamaha. Αν ήταν μέλος της εργοστασιακής ομάδας και έπρεπε να ακολουθήσει τα βήματα του Βαλεντίνο θα τον έκανε και έπειτα θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερος.»

Υπόθεση 5: Ο Andrea Dovizioso έχασε τη μοναδική του ευκαιρία για τον παγκόσμιο τίτλο, επειδή ο Jorge Lorenzo θα είναι ισχυρότερος τον επόμενο χρόνο.
Kevin Schwantz: «Ο Dovi θα αγωνιστεί ξανά για τον παγκόσμιο τίτλο τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια, έχει δείξει ότι είναι ισχυρός οδηγός. Ο Dovi μπορεί να μην είναι τόσο καλός όσο ο Lorenzo σε έναν γρήγορο γύρο, αλλά είναι εξαιρετικά ισχυρός κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Jorge θα συνεχίσει να βελτιώνεται, αλλά δεν νομίζω ότι ο Dovi έχασε τη μοναδική του ευκαιρία».

Υπόθεση 6: Η Ducati είχε την καλύτερη μοτοσυκλέτα φέτος, ενώ η επιτυχία της Honda ήταν από τον Marc Marquez.
Kevin Schwantz: «Δεν συμφωνώ, η Yamaha, η Honda και η Ducati ήταν οι καλύτερες μοτοσυκλέτες, αλλά δεν υπήρξε σταθερότητα και φυσικά δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι ο Marquez έδινε μισό επιπλέον δευτερόλεπτο στη Honda και ο Marquez έχει μεγάλο μερίδιο στις επιτυχίες της Honda.»

Υπόθεση 7: Η Yamaha ήταν τεχνικά πολύ συντηρητική σε σύγκριση με τη Ducati και την Honda και πρέπει να είναι πιο καινοτόμος για να είναι και πάλι ανταγωνιστική.
Kevin Schwantz: «Συμφωνώ, αλλά δεν είμαι σίγουρος τι πήγε στραβά μαζί τους, μετά τους δύο πρώτους αγώνες; Η Yamaha φάνηκε ότι θα επικρατήσει σε όλη την σεζόν, τότε υπήρξαν κάποιες αλλαγές στα ελαστικά και η Yamaha είχε καλή απόδοση, ειδικά στο βρεγμένο, συνήθως τα Yamaha ήταν πάντα δυνατά στη βροχή, τι ακριβώς πήγε στραβά Δεν ξέρω, αλλά είχαν ένα συνεχές πρόβλημα, πολύ ασυνήθιστο για την Yamaha, ίσως δεν πρέπει να προσπαθήσουν πάρα πολύ στο κομμάτι της τεχνολογίας, αλλά να επιστρέψουν στα βασικά.»

Υπόθεση 8: Η KTM θα κερδίσει έναν αγώνα MotoGP το 2018.
Kevin Schwantz: «Συμφωνώ, αλλά δεν ξέρω ποιος οδηγός θα το κάνει. Ο Bradley αγωνίστηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2017 και ήταν υπό πίεση, αλλά ανταποκρίθηκε καλά, ενώ ο Pol έκανε πολύ καλή δουλειά, μπήκε στα top 10 και μερικές φορές στην κορυφαία 5αδα. Νομίζω ότι η KTM θα κερδίσει έναν αγώνα. Την επόμενη σεζόν».

Υπόθεση 9: Ο Davide Brivio κατηγορήθηκε ότι το λάθος μανατζάρισμα ήταν η αδυναμία της Suzuki.
Kevin Schwantz: «Συμφωνώ, αλλά και διαφωνώ επίσης, δεν νομίζω ότι η αποτυχία της Suzuki ήταν απόλυτο λάθος του Brivio. Φυσικά διαχειρίζεται και είναι υπεύθυνος για την ομάδα, αλλά ίσως φτεει και το εργοστάσιο αφού έμεινε με ότι έχει στην αρχή της σεζόν και αυτό είχε επιπτώσεις στην υπόλοιπη σεζόν, αλλά πιστεύω επίσης ότι δεν πήραν το 100% από τον Iannone, ο Rins τραυματίστηκε νωρίς και του πήρε λίγο καιρό για να βρει την ταχύτητά του.  Και οι δύο έχουν σημειώσει σημαντικές πτώσεις  σε αγώνες και το έχω ήδη σχολιάσει αυτό στο Sachsenring. Επίσης εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Iannone δεν έδωσε το 100% και αυτό είναι απαράδεκτο ».

Υπόθεση 10: Στο παρελθόν, ο Gigi Dall’Igna ήταν υπεύθυνος του αγωνιστικού στην Aprilia. Χωρίς αυτόν, η Aprilia δεν θα πετύχει ποτέ.
Kevin Schwantz: «Ο Gigi έχει πάντα μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία, ανεξάρτητα από το που είναι! Πιστεύω ότι υπάρχει αρκετή τεχνογνωσία και αρκετοί καλοί μηχανικοί στην Aprilia, και κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο Aleix έχει κάνει καλή δουλειά με αυτή την μοτοσυκλέτα. Υπήρχαν επίσης τεχνικά ζητήματα και νομίζω ότι η Aprilia, όπως και η Suzuki, θα συνεχίσουν να βελτιώνονται την  επόμενη σεζόν.»

Related Posts