Ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος κυριάρχησε στον Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU στην Σερβία με 2 νίκες στην SS300

Ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος, μετα τις δυο τρίτες θέσεις στον 1ο αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας BMU στις Σέρρες, όπου είχε την πρώτη του επαφή με την κατηγορία SS300, συμμετείχε στον 2ο γύρο στην πίστα στο Navak της Σερβίας, το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μάϊου 2022!

Σε αυτόν τον 2ο γύρο του BMU, ο νεαρός Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος, παρόλο που δεν είχε αγωνιστεί ξανά στην πίστα Navak της Σερβίας, και με μοτοσυκλέτα που ήταν υποδεέστερη σε δύναμη, (Yamaha R3 2015) αφού στον τεχνικό έλεγχο βρέθηκε να έχει λιγότερες στροφές από ότι ορίζει σαν ανώτατο όριο ο κανονισμός, κατάφερε να κάνει τον καλύτερο χρόνο  στα προκριματικά, και σταματώντας το χρονόμετρο στο 1.29.073, και να κερδίσει την Pole Position, και έτσι είχε την ευκαιρία να ξεκινήσει και τους δυο αγώνες από την πρώτη θέση στην σχάρα εκκίνησης!

Στον πρώτο αγώνα που έγινε το Σάββατο 21 Μαΐου,  ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος ξεκινώντας από την πρώτη θέση με μια δυνατή εκκίνηση μπήκε μπροστά, και αμέσως άρχισε να ανοίγει την διαφορά του, κάνοντας στον 2ο γύρο τον ταχύτερο του γύρο με χρόνο 1.29.557. Μετα από 15 γύρους αγώνα ο Έλληνας οδηγός πήρε την πρώτη του καρό σημαία στην κατηγορία, με διαφορά 13.433 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο Patrick Pascota, περσινό Κυπελλούχο της κατηγορίας και δεύτερο στον 1ο γύρο BMU στις Σέρρες. Το βάθρο συμπλήρωσε η Daria Ganesku!

Στον δεύτερο αγώνα που έγινε την Κυριακή 22 Μαΐου,  ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος ξεκίνησε και πάλι από την πρώτη θέση. Έμεινε στην κορυφη του αγώνα και στους 15 γύρους και πάλι. Στον 7ο γύρο σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του, βελτιώνοντας τον χρόνο του, γράφοντας 1.28.447. Έτσι πήρε την δεύτερη συνεχομένη νίκη στην κατηγορία, με διαφορά 16.119s από τον δεύτερο, Patrick Pascota. Το βάθρο έκλεισε και πάλι η Daria Ganesku!

Ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος έφυγε από τον 2ο γύρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας BMU στην Σερβία με δυο νίκες και 82 βαθμούς και την πρωτοπορία στην βαθμολογία της κατηγορίας!

Related Posts