20 July 2024
Διεθνή Επικαιρότητα

O Marc Márquez εκπαιδεύει παιδιά στο Motocross – Video – φωτογραφίες

O Marc Márquez, ήταν ο οικοδεσπότης της παρουσίασης της τρίτης έκδοσης του «Allianz Júnior Motor Camp» που συμμετέχουν είκοσι παιδιά από πέντε χώρες, ηλικίας μεταξύ δέκα και δεκατριών χρονών, στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού έργου «Lap for Life 93 “.

To Camp αυτό έχει 17 αγόρια και 3 κορίτσια από τη Γερμανία, την Τσεχία, την Ολλανδία, το Ισραήλ και την Ισπανία και είναι μια πρωτοβουλία που διοργανώθηκε από τον Marc Márquez και την ασφαλιστική εταιρεία Allianz σε ένα έργο αλληλεγγύης.

“Αυτή είναι ήδη η τρίτη έκδοση του Allianz Junior Motor Camp. Και έχω την ίδια χαρά με την πρώτη φορά. Χαίρομαι που επέστρεψα ως δάσκαλος και να μπορέσω να μεταδώσω αυτό που γνωρίζω σε αυτούς τους είκοσι πολλά υποσχόμενους νέους της μοτοσικλέτας” εξήγησε ο ίδιος

“Το Motocross είναι μία από τις μεθόδους προπόνησης που με βοήθησε πολύ στο στυλ οδήγησης μου, είναι ένα ολοκληρωμένο σπορ και έχει εκπαιδεύσει πολλούς αναβάτες, και παρόλο που τα παιδιά είναι εκείνα μαθαίνουν, μερικές φορές έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε και εμείς απο αυτά”, δήλωσε ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

“Όταν ήμουν μικρός, αν είχα την ευκαιρία να οδηγήσω με τα είδωλα μου τρεις ημέρες και είχα πάρει πάρα πολλά πράγματα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε τώρα, και προσπαθούμε να τους προσφέρουμε μερικές αξέχαστες μέρες”, δήλωσε ο Marquez.

“Σε αυτά τα Camp μπορείτε να δείτε ότι υπάρχει το φυτώριο και ελπίζουμε μια μέρα να αφιερωθούν σε αυτό”, εξήγησε ο Alex Márquez.

Ο Marc Marquez εξήγησε: “Με αυτό τον τρόπο προπονούμε επίσης για την νέα σεζόν. Φέτος μάθαμε ότι δεν μπορούμε να υποτιμάμε κανέναν, όπως πχ τον Dovizioso, που είχε μια φανταστική επίδοση φέτος, αλλά και αναβάτες όπως ο Zarco, ο οποίος ξεχώρισε πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν”.

Ο “αγκώνας του Θεού” του ήταν θέμα ερωτήσεων, αν και ο Marc Márquez αναγνώρισε ότι το Camp “δεν είναι το καλύτερο μέρος για να το εφαρμόσουμε”.

Ο Alex Marquez δήλωσε ότι η πίστα στην Rufea είναι πολύ ιδιαίτερη για εκείνον, επειδή άνοιξε την ίδια χρονιά που γεννήθηκε, ενώ ο Marc Márquez είπε οτι είναι σαν να πηγαίνει σε ψυχολόγο κάθε φορά που βρίσκεται εκεί, αφού τον βοηθάει να χαλαρώνει.

“Μέσα απο το Camp τα παιδιά μαθαίνουν πολλά πράγματα, αλλά κυρίως επιτρέπει και σε εμάς που ασχολούμαστε επαγγελματικά, να ξαναγίνουμε παιδιά, και είναι ένας τρόπος για να έχουμε κίνητρα και να διασκεδάζουμε με αυτό που κάνουμε”, δήλωσε ο Marc Márquez, ο οποίος αναγνώρισε ότι το motocross του χρησιμεύει στη “διατήρηση του επιπέδου”.

“Είναι η μεγαλύτερη διασκέδαση μου και είναι μέρος της εκπαίδευσής μου. Τα συναισθήματα που έχεις με το motocross δεν τα έχεις με άλλες μοτοσυκλέτες, ο τρόπος που αυτοσχεδιάζεις, πώς διαχειρίζεσαι τον χρόνο, έτσι ώστε να μπορεί να το μεταδώσεις σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή που επιβάλετε πειθαρχία”, είπε.

Το έργο αυτό επιδιώκει να συμβάλει θετικά στην κοινωνία και τους νέους, ώστε να αναπτύξουν πρωτοβουλίες στον τομέα της υγείας, την οδική ασφάλεια ή την υγιεινή διαβίωση και αφήνει περιθώρια για πρωτοβουλίες, όπως η αθλητικά γεγονότα για τα Παιδικά Χωριά SOS ή Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια τα για τα παιδιά που κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισμό.

VIDEO

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner