Ο Maverick Viñales κάνει τεστ με ειδικό προσομοιωτή – VIDEO

Ο Ισπανός οδηγός της Yamaha MotoGP, Maverick Viñales προπονείται και ελέγχει τη φυσική του κατάσταση σε έναν μοναδικό προσομοιωτή μοτοσικλέτας

Ο Maverick Viñales γιορτάζει τα 26α γενέθλιά του σήμερα Τρίτη, και έκανε το τέλειο δώρο στον εαυτό του αυτή τη στιγμή, όταν έχει γίνει δύσκολο να βγει για να προπονηθεί όπως θέλει

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του MotoGP 2021, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου με τον αγώνα στο Losail Circuit στη Ντόχα.

Η προετοιμασία των οδηγών είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού φέρνει πολλούς περιορισμούς για τους οδηγούς του MotoGP. Ενώ ο Valentino Rossi (41) συνήθως εκπαιδεύεται δύο φορές την εβδομάδα στο ιδιωτικό του ράντσο, ο Maverick Viñales βρήκε τώρα μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση.

Ο Ισπανός, ο οποίος ζει στην Ανδόρα, ασκείται σε προσομοιωτή, η μόνη συσκευή του είδους του στην Ευρώπη. Όχι μόνο προσομοιώνεται το φορτίο στο σώμα του στις ζώνες φρεναρίσματος, αλλά τώρα μετριέται και καταγράφεται.

Το “Institut Catala del Peu” – το Ινστιτούτο Ορθοπεδικής – της Βαρκελώνης είναι υπεύθυνο για αυτό. Στον προσομοιωτή χρησιμοποιείται εάν πλαίσιο ενός Yamaha 600 Supersport, το οποίο μετακινείται μέσω υδραυλικού συστήματος και συνδέεται ηλεκτρονικά με έναν προσομοιωτή πίστας αγώνων. Μεταξύ άλλων, η προσπάθεια και η κόπωση του αθλητή μπορούν να καταγραφούν.

Στον ίδιο προσομοιωτή στο ινστιτούτο δοκίμασε νέος οδηγός της Honda, Pol Espargaró το καλοκαίρι του 2020. Ο Xavier Cardelus και ο Leon Camier δοκίμασαν έκαναν το τεστ με τον ίδιο τρόπο.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner