Ο Melandri κερδίζει τον φοβερό 2ο αγώνα πάνω στο νήμα και κάνει το 2 στα 2 στο Phillip Island

Ένας φοβερός αγώνας με απίστευτο θέαμα και μάχες ήταν ο 2ος αγώνας στην Αυστραλία, με τον Melandri να παίρνει την νίκη πάνω στην γραμμή τερματισμού από τον Rea με διαφορά 0.021s!

Μετά από την ανακοίνωση το Σάββατο ότι ο 2ος αγώνας του WorldSBK ότι θα ήταν αγώνας flag to flag με μέγιστο αριθμό 12 γύρων πριν μπει υποχρεωτικά στα pit για αλλαγή ελαστικών  για λόγους ασφαλείας, ο αγώνας της Κυριακής δεν απογοήτευσε κανένα.

Ο Marco Melandri (Aruba.it Racing – Ducati) ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με τον Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team)  δεύτερο , ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Xavi Fores (Barni Racing Team) που έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα οδηγώντας μπροστά για αρκετούς γύρους!

Ο Eugene Laverty (Milwaukee Aprilia) οδήγησε τον αγώνα από την αρχή, με ένα εντυπωσιακό ρυθμό, αλλά δυστυχώς είχε μια πτώση, με αποτέλεσμα να χάσει την μάχη της πρώτης θέσης.

Ο Davies και ενώ οδηγούσε τον αγώνα και έδειχνε ότι θα είναι και πάλι στο βάθρο, ειχε μια πτώση , χωρίς να τραυματιστεί αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα!

Το μεγάλο ανακάτεμα της τράπουλας του αγώνα έγινε μετά τους πρώτους 10 γύρους όπου άρχισαν να μπαίνουν στα pit για αλλαγή ελαστικών, αφού στους υπόλοιπους γύρους έγιναν επικές μάχες με τις θέσεις να αλλάζουν από γύρο σε γύρο!

Στην τέταρτη θέση τελικά τερμάτισε ο Tom Sykes (Kawasaki Racing Team), μπροστά από τον Alex Lowes, που έδωσε και πάλι μάχη με τους Camier και van der Mark, κερδίζοντας τους .

Στην 6η θέση τελικά τερμάτισε το Honda με τον Leon Camier, που βρέθηκε να παλεύει για την πρώτη θέση αρκετές φορές!

Ο Michael van der Mark τερμάτισε στην 7η θέση μπροστά από τον Jordi Torres (MV Agusta Reparto Corse) και τον Loris Baz και τον rookie Toprak Razgatlioglu (Kawasaki Puccetti Racing) που συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα.

Μετά το άνοιγμα της σεζόν και με την διπλή του νίκη ο Melandri ξεκινά επικεφαλής της βαθμολογίας για αυτή την σεζόν, ενώ οι 20 βαθμοί του Rea στον 2ο αγωνα ήταν μια καλή ανάσα για αυτόν, μετά τα άσχημα αποτελέσματα του 1ου Αγώνα. Ο Sykes είναι ο δεύτερος στην πάλη του τίτλου!

Επόμενος αγώνας στην Ταϊλάνδη και το Buriram: μια εντελώς νέα πρόκληση, μια εντελώς διαφορετική πίστα και πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες.

Related Posts