Ο Michael Ruben Rinaldi κέρδισε τον πρώτο αγώνα WorldSBK στο Misano – Ducati – Yamaha – Kawasaki στο Top 3 – Αποτελέσματα

Μπροστά στους οπαδούς για πρώτη φορά το 2021, ο τοπικός ήρωας Michael Ruben Rinaldi κέρδισε την πρώτη του νίκη με το εργοστασιακό Ducati.

Ο πρώτος αγώνας στο Misano για το 3ο γυρο Pirelli Made in Italy Emilia-Romagna είχε νικητή έναν Ιταλό μέσα στο σπίτι του, τον Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) που έκανε μια καταπληκτική νίκη μπροστά σε 5.000 Ιταλούς οπαδούς και πήρε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του και το πρώτη με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati.

Ο Rinaldi έκανε μια φοβερή εκκίνηση, περνώντας πρώτα τον Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha BRIXX WorldSBK), καθώς και τον Scott Redding, και πάνω στην 1η στροφή και τον πρωταθλητή Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK).

Ο Ρέα προσπάθησε να αμυνθεί αλλά ο Rinaldi ήταν αποφασισμένος να μείνει μπροστά αφού πέρασε ξανά μπροστά και από τον Ραζγκατλιογλου που πήρε το προβάδισμα για λίγες στροφές!

Ο Rinaldi οδήγησε τον αγώνα μέχρι το τέλος και πήρε την καρό σημαία, αφού πρώτα αντιστάθηκε σε όλες τις πιέσεις από τον Rea στους πρώτους δέκα γύρους του αγώνα, με το κενό να κυμαίνεται έως και το πολύ μισό δευτερόλεπτο. Ο Rea στην μέση του αγώνα έκανε ένα λάθος στη Στροφή 1, και παραλίγο να πέσει αλλά έκανε ένα θεματικό σώσιμο. Ο Rea μπόρεσε να παραμείνει στη μηχανή του, αλλά έχασε χρόνο για τον Rinaldi καθώς και τη δεύτερη θέση από τον Razgatlioglu.

Ο Rinaldi πήρε την νίκη ανετά από εκείνη την στιγμή και μετα και έγινε ο πρώτος Ιταλός νικητής στο Misano μετα τον Marco Melandri το 2017.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε τελικά ο Razgatlioglu.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Rea κερδίζοντας το 150ο  βάθρο με την Kawasaki, ενώ για την Kawasaki ήταν το 350ο βάθρο.

Ο Redding, ο οποίος αρχικά προσπάθησε να πάρει το προβάδισμα στις πρώτες στροφές του αγώνα, δεν ήταν αρκετά κοντά στον Rea για να εκμεταλλευτεί το λάθος του και έτσι τερμάτισε στην 4η θέση.

Ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) κέρδισε την πέμπτη θέση στο Kawasaki ZX-10RR του, μπροστά από τον Alvaro Bautista της Team HRC, αφού ο Ισπανός αναβάτης έδειξε έντονο ρυθμό όλο το Σαββατοκύριακο, κλείνοντας την κορυφαία εξάδα.

Λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο πίσω ήταν ο rookie και ο νεότερος αναβάτης στο πλέγμα, ο Axel Bassani (Motocorsa Racing), που κέρδισε την καλύτερη του θέση έως τώρα και την πρώτη θέση σαν ανεξάρτητος αναβάτης, μπροστά από τον Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team) στην όγδοη θέση. Ο Bautista, ο Sykes και ο Bassani έδωσαν μια τριπλή μάχη για την έκτη θέση, για πάρα πολλούς γύρους, με τον Sykes να είναι μπροστά μέχρι τον προτελευταίο γύρο του αγώνα.

Ο Ιταλός αναβάτης Andrea Locatelli (Pata Yamaha BRIXX WorldSBK) κέρδισε την ένατη θέση, μπροστά από τον Michael van der Mark (BMW Motorrad WorldSBK Team ) που ολοκλήρωσε τους πρώτους δέκα..