Ο Nicky Hayden έγινε ο 22ος MotoGP Legend

Ο Nicky Hayden μπήκε στο Hall of Fame του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP, σήμερα στην Βαλένθια.

69-hayden__gp_4895.big

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP 2006, Nicky Hayden είναι ο 22ος οδηγός που μπήκε στο  Hall of Fame του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP, από τον Διευθύνων Σύμβουλο της Dorna Sports,  Carmelo Ezpeleta σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βαλένθια, στον τελικό γύρο της σεζόν 2015

Ο  αμερικανός ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι θα αποχωρήσει από την μεγάλη κατηγορία, στο τέλος του έτους, προκειμένου να αγωνιστεί στα WorldSBK το 2016.

Ο Nicky Hayden με τρεις νίκες, με 3 δεύτερες και πέντε τρίτες θέσεις Grand Prix κέρδισε τον τίτλο το 2006 με τη Repsol Honda, και έκοψε το σερί του Valentino Rossi που είχε 5 συνεχόμενους τίτλους από το 2001 έως το 2005. Ο δημοφιλής Αμερικανός θα αφήσει την κατηγορία μετά από 216 Grand Prix εμφανίσεις, και σε όλη τη λαμπρή καριέρα του ο «Kentucky Kid» έχει ανέβει στο βάθρο 28 φορές, έκανε 7 φόρες τον ταχύτερο γύρο και κέρδισε 5 pole position.

69-hayden__gp_8978.big

O Hayden μπήκε στον μακρύ κατάλογο από τους μεγάλους που έχουν γίνει MotoGP Legend που περιλαμβάνει τον Giacomo Agostini, Mick Doohan, ο Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Άγγελος Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, ο Barry Sheene, ο Marco Simoncelli, ο Freddie Spencer, Casey Stoner, ο John Surtees και Carlo Ubbiali.

69-hayden__gp_9032.big

Nicky Hayden: «Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή να μπω στο MotoGP Legend, δεν θέλω να το πάρω επάνω μου, ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι σε αυτό το άθλημα με πιο λαμπρή σταδιοδρομία και οι οποίοι έχουν προφανώς κερδίσει περισσότερα από μένα! Είμαι πολύ χαρούμενος. Θέλω να πω, πως εδώ και 13 χρόνια όλη μου η ζωή ήταν  στα MotoGP, ζούσα και ανέπνεα για αυτό! Ήταν μια καταπληκτική πορεία. Φυσικά αυτά τα δύο τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα, αλλά έχω απολαύσει κάθε λεπτό από αυτό, συνεργάστηκα με κάποιες μεγάλες ομάδες και οδήγησα μερικές μεγάλες μοτοσικλέτες.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με υποστήριξαν σε όλα, οι ομάδες μου και την οικογένειά μου, τους εκτιμώ όλους Ευχαριστώ επίσης τον Carmelo. Νομίζω το MotoGP – τις τελευταίες εβδομάδες ήταν λίγο αρνητικό – είναι σε καλύτερα χέρια. Το άθλημα είναι μεγαλύτερο και καλύτερο από ποτέ, οι πίστες  είναι ασφαλέστερες και τα νέα ταλέντα πολλά και όλο και πιο νεανικά και πιο γρήγορα. Έτσι, το μέλλον είναι πολύ φωτεινό.»

69-hayden-ezpeleta__gp_4902_0.big

Ο Carmelo Ezpeleta – Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports: «Για όλους εμάς, αυτό είναι μια μεγάλη χαρά να δώσουμε αυτό το βραβείο στο Nicky – αυτό δεν είναι μόνο και μόνο επειδή ήσουν πρωτοπόρος και είσαι ένας από τους αναβάτες με τις περισσότερες εκκινήσεις στη μεγάλη κατηγορία, αλλά και για τη συμπεριφορά σου όλα αυτά τα χρόνια, και το αθλητικό πνεύμα και την  φιλία με όλους τους συναθλητές σου. Είναι μεγάλη χαρά να είσαι  ένας από τους θρύλους μας. Σε ευχαριστούμε για όλα όσα έχεις κάνει για τον αθλητισμό όλα αυτά τα χρόνια.»

hayden_0.big

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner