21 February 2024
Ελληνική επικαιρότητα

Ο Νίκος , ντελιβεράς θύμα τροχαίου στην Αταλάντη δεν έχει βρει ακόμα δικαίωση

Δύο χρόνια από το φοβερό τροχαίο έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Αταλάντης και ακόμη περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου ελπίζοντας στη δικαίωση…

Διαβάστε πως περιγράφουν το «κακό» οι δικοί του άνθρωποι, που όλο αυτό το διάστημα στέκονται στο πλάι του, παλεύοντας μαζί του για να πάρει τη ζωή του πίσω:

«Εκείνο το πρωινό είχε μόλις παραδώσει μια παραγγελία σε κατάστημα λίγο έξω από την Αταλάντη και επέστρεφε πίσω. Κινούνταν με το μηχανάκι του και με χαμηλή ταχύτητα – όπως έδειξε η πραγματογνωμοσύνη – στον δρόμο που συνδέει τη Σκάλα με την Αταλάντη όταν ένας οδηγός οχήματος τύπου βαν αφού είχε εισέλθει παράνομα στο προαύλιο του Αστυνομικού Τμήματος της Αταλάντης, εξήλθε επίσης εντελώς παράνομα και εγκληματικά κάθετα στον δρόμο κάνοντας αναστροφή και παραβιάζοντας όλες τις απαγορευτικές πινακίδες και σημάνσεις καθώς και την μονή συνεχή διαχωριστική γραμμή του οδοστρώματος με αποτέλεσμα να φράξει τον δρόμο στον Νίκο και να συγκρουστεί με το διερχόμενο δίκυκλο του νεαρού που κινούνταν κανονικά στην πορεία του. Αποτέλεσμα του τροχαίου ο 20χρονος να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και στο κεφάλι και στο υπόλοιπο σώμα…

Ο 20χρονος τότε Νίκος μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης και από κει στο Νοσοκομείο Λαμίας για να χειρουργηθεί εσπευσμένα στο κεφάλι από τον νευροχειρούργο και εξαίρετο ιατρό κύριο Γρηγόρη Κεσίδη, ο οποίος μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφερε να σταθεροποιήσει την κατάσταση του Νίκου. Οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών εκείνες τις ημέρες έδιναν ελάχιστες ελπίδες, με την κατάσταση του παιδιού να χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη. Επί 4 μήνες στην εντατική ο Νίκος πάλεψε για τη ζωή του. Πάλεψε πολύ σκληρά και μετά από καιρό ήρθαν τα πρώτα θετικά μηνύματα από τους γιατρούς. Ο 22χρονος πλέον, Νίκος είναι ένας μαχητής κι ένα εξαιρετικό κοινωνικότατο παιδί για το οποίο όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια.

Μετά το πέρας των 4 μηνών ο Νίκος κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα για να ξεκινήσει ειδικές θεραπείες αποκατάστασης για την όσο το δυνατόν καλύτερη βελτίωσή του. Παράλληλα με τη νοσηλεία του στο κέντρο και λόγω των σοβαρών ορθοπαιδικών τραυματισμών που υπέστη ο Νίκος από το τροχαίο, χρειάστηκε επιπλέον να χειρουργηθεί σε νοσοκομείο της Λάρισας σε διάφορα σημεία του σώματός του από τον καθηγητή ιατρό κύριο Κωνσταντίνο Μαλίζο, ενώ μελλοντικά θα χρειαστεί να υποβληθεί ξανά σε αναγκαίες επεμβάσεις στο σώμα και το κεφάλι».

Η επιστροφή του Νίκου στο σπίτι του στην Αταλάντη και ο μακροχρόνιος αγώνας που συνεχίζεται και θα συνεχιστεί.

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι ο Νίκος κατόρθωσε να επιστρέψει και πάλι στο σπίτι του για να συνεχίσει τον αγώνα της αποκατάστασης με την άοκνη φροντίδα των γονιών και του αδερφού του έχοντας πλέον ως εμψυχωτές όλη την τοπική κοινωνία γνωστούς και φίλους που τον επισκέπτονται και του δίνουν τις ευχές τους, αφού όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα στην οικογένεια με όλους τους τρόπους και ένωσαν τις προσευχές τους για να γίνει το θαύμα και να τα καταφέρει ο Νικόλας.

Όπως μας ανέφερε η οικογένεια ο δρόμος της αποκατάστασης είναι μακρύς και στόχος και ελπίδα τους είναι να καταφέρει ο Νίκος κάποια στιγμή να σταθεί στα πόδια του και να ζήσει τη ζωή που του στέρησε από τα 20 του χρόνια ο συγκεκριμένος απάνθρωπος οδηγός.

Τα 22α γενέθλια του Νίκου είχαν γιορτινό και συνάμα συγκινησιακό χαρακτήρα, αφού όλοι έφερναν στο μυαλό τους τις τεράστιες δοκιμασίες και τον αγώνα που έκανε ο Νίκος και η οικογένεια για να καταφέρουν μετά από σχεδόν δύο χρόνια να βρεθούν και πάλι στο σπίτι τους και να γιορτάζουν πλάι στους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Ο αδερφός του Πάνος συγκινεί με τα λόγια αγάπης και τη κατάθεση ψυχής που έγραψε στο προφίλ του στο Facebook:

Νικολάκη μου αδερφάκο μου Χρόνια Πολλά και από εδώ, να τα εκατοστήσεις αδερφέ μου και του χρόνου εύχομαι και προσεύχομαι να είσαι γερός στα ποδαράκια σου και να χορεύουμε κιόλας! Η περσινή ευχή μου να είμαστε σπίτι μας και να γιορτάζουμε μαζί με τους φίλους σου και όλους όσους σε αγαπάνε πραγματοποιήθηκε.. Ελπίζω του χρόνου να πραγματοποιηθεί και η φετινή.. Είμαι εδώ για να παλέψω να ζήσεις και πάλι τη ζωή σου όπως σου πρέπει και αξίζεις και να δικαιωθούμε στη ζωή και δικαστικά για το Γολγοθά που ανεβαίνουμε..”.

Αυτή τη στιγμή ο Νίκος αναρρώνει πλέον στην Αταλάντη με τις απαραίτητες και αναγκαίες θεραπείες για την αποκατάστασή του από μια ομάδα ειδικευμένων θεραπευτών και ιατρών που τον παρακολουθούν. Ο Νίκος ανταποκρίνεται θετικά και αγωνίζεται για την καλυτέρευση του, τον βασανίζουν όμως τα ερωτήματα και η αγανάκτηση ρωτώντας συνεχώς τους οικείους του ποιος τον τραυμάτισε τόσο σοβαρά και τον καθήλωσε στο αναπηρικό αμαξίδιο όσο και το πότε θα σταθεί και πάλι στα πόδια του να ζήσει και να διεκδικήσει τα όνειρά του όπως παλιά, τόση δίψα για ζωή από έναν μεγάλο μαχητή!

Επίσης σύμφωνα με την οικογένεια υπάρχουν ακόμα δυσκολίες στην εύρεση ειδικού εργοθεραπευτή και υδροθεραπευτή δύο ειδικότητες που σπανίζουν ειδικά στην επαρχία. Για αυτό ζητάνε από όποιον μπορεί να γνωρίζει κάποιον θεραπευτή για τις παραπάνω ειδικότητες να επικοινωνήσει με την οικογένεια στο Κιν. 6932740578.

Η δικαίωση

Παράλληλα με τον αγώνα για τη ζωή του παιδιού τους, υπάρχει και ο δικαστικός αγώνας για τη «δικαίωση».

Όταν αναφέρονται στον άνθρωπο που οδηγούσε το βαν, κάνουν λόγο για παντελή αδιαφορία για το κακό που προκάλεσε στον Νίκο και για εμπόδια που έβαλε κάνοντας αρνητική δήλωση στην κατάθεσή του προσπαθώντας να αποφύγει τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Στις 10 Ιουνίου 2021 εκδικάστηκε η αγωγή της οικογένειας κατά του οδηγού και της ασφαλιστικής του εταιρίας και αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

«Καλείται λοιπόν τώρα η ελληνική Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κάνει τη δουλειά της και με βάση τα στοιχεία να αποδώσει την πολυπόθητη δικαιοσύνη», αναφέρει η οικογένεια και προσθέτει ότι διεκδικούν και προσδοκούν την πλήρη και ολοκάθαρη δικαίωση του Νίκου για το τροχαίο που του συνέβη άθελά του εν ώρα εργασίας με αποκλειστική υπαιτιότητα του συγκεκριμένου οδηγού και φυσικά την απόλυτη και παραδειγματική καταδίκη του συγκεκριμένου ατόμου και της ασφαλιστικής που τον καλύπτει!

Όπως μας τόνισαν μόνο εφόσον αποδοθεί δικαιοσύνη θα καλυφθούν επιτέλους τα καθημερινά έξοδα αποκατάστασης του Νίκου από τον οδηγό και την ασφαλιστική που τον καλύπτει, αφού τόσο καιρό μόνον ο απλός κόσμος είναι αυτός που τους συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο για να μπορέσουν να καλύψουν τα τεράστια έξοδα αποκατάστασης του παιδιού τους και όχι οι υπαίτιοι όπως θα έπρεπε.

Με το θέμα του Νίκου είχε ασχοληθεί και η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Δείτε το βίντεο:


πηγή: lamiareport

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events