Ο πιο ρεαλιστικός προσομοιωτής μοτοσικλέτας και με αίσθηση των δυνάμεων G στο σώμα

Η Dorna ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες τη συμφωνία της με την ιταλική εταιρεία MotoTrainer για να χορηγήσει την άδεια MotoGP στον προσομοιωτή οδήγηση της, διασφαλίζοντας τη συμβατότητα αυτού του μηχανήματος προσομοίωσης με το επίσημο βιντεοπαιχνίδι MotoGP, έτσι ώστε οι θαυμαστές από όλο τον κόσμο να μπορούν να αισθανθούν την αίσθηση της οδήγησης μιας μοτοσυκλέτας 270 ίππων.

Προσομοιωτής MotoTrainer

Το MotoTrainer μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσομοίωση των κινήσεων μιας μοτοσικλέτας τοποθετώντας ένα ενσωματωμένο βίντεο στην οθόνη που ελέγχεται απευθείας από τη μηχανή για πολλά βιντεοπαιχνίδια υπολογιστή και κονσόλας. Μπορεί να φτάσει γωνία κλίσης έως και 50º, και επιτρέπει στον χρήστη να αλληλοεπιδράσει με τον επιταχυντή, τα φρένα και την αλλαγή ταχυτήτων σαν να ήταν μια πραγματική μοτοσικλέτα και υπάρχει η δυνατότητα να το εφοδιάσετε με έναν επιπλέον εξάρτημα που συμπιέζει το πιρούνι κατά το φρενάρισμα.

Προσομοιωτής MotoTrainer

Αυτός ο προσομοιωτής είναι συμβατός με οποιαδήποτε μοτοσικλέτα στην αγορά και σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία μπορεί να συναρμολογηθεί σε λιγότερο από 30 λεπτά. Η τιμή του εξαρτάται πολύ από τον τύπο των δυνατοτήτων και των αξεσουάρ που θα τοποθετήσουν, ξεκινώντας από 4.900 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για το πιο βασικό μοντέλο και φτάνει έως και 14.900 ευρώ για την έκδοση «Eagle» που περιλαμβάνει απολύτως τα πάντα.

Το MotoTrainer μπορεί να γίνει ένα ιδανικό εργαλείο για να περνούν τον ελεύθερο χρόνο ή ακόμα και να προσφέρουν επαγγελματική προπόνηση σε οδηγούς, δίνοντας τους την δυνατότητα εκμάθησης μια πίστας ή τον έλεγχο της κατάστασης ενός τραυματισμού, χωρίς να χρειάζεται να πάνε σε μια κανονική πίστα ταχύτητας.

Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παρουσιάστηκε από VI-Grade

Αυτό το είδος των προσομοιωτών εξακολουθεί να υφίσταται το ίδιο πρόβλημα: την έλλειψη των αισθήσεων ως προς τη δύναμη G που ένας οδηγός υφίσταται όταν φρενάρει από 300 km / h έως 60 km / h ή μπαίνει σε μια γρήγορη στροφή στα 200 km / h.

Τώρα, η εταιρεία που ειδικεύεται στο λογισμικό προσομοίωσης και στα επαγγελματικά πιλοτήρια VI-Grade φαίνεται να έχει μια λύση σε αυτό το μειονέκτημα που παρουσιάζονται από αυτές τις συσκευές. Σύμφωνα με το Bennetts.co.uk , αυτή η γερμανική εταιρεία έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έναν ειδικό προσομοιωτή για μοτοσικλέτες στον οποίο ο αναβάτης αισθάνεται επίσης στο σώμα του όλες τις δυνάμεις G που μεταδίδει η μοτοσικλέτα στον οδηγό της κατά τη διάρκεια ενός ελιγμού.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παρουσιάστηκε από VI-Grade

Για να το κάνει αυτό, ο χειριστής πρέπει να φορά ένα γιλέκο στο οποίο είναι τοποθετημένα πολλά καλώδια που τροφοδοτούνται από διαφορετικούς κινητήρες . Ανάλογα με τον ελιγμό που εκτελείται εκείνη τη στιγμή και τη θέση και την κλίση της μοτοσικλέτας, το λογισμικό VI-Grade υπολογίζει σε πραγματικό χρόνο όλες τις αισθήσεις και τις δυνάμεις που ο αναβάτης λαμβάνει και τις εφαρμόζει στο σώμα του, ελέγχοντας την τάση όλων των συνδεδεμένων καλωδίων στο γιλέκο.

Όχι μόνο το σώμα του αναβάτη λαμβάνει όλα αυτά τα σχόλια: το κράνος έχει επίσης δύο άγκιστρα για να προσομοιώσει τη δύναμη του ανέμου και τις κινήσεις του λαιμού κατά το φρενάρισμα και τη στροφή.

Προσομοιωτής BMW Motorrad

Η BMW Motorrad παρουσίασε ήδη το 2018 έναν προσομοιωτή οδήγησης, στον οποίο ο πιλότος παρατήρησε επίσης ορισμένες αντιδράσεις μέσω δύο καλωδίων συνδεδεμένων σε ένα γιλέκο , αν και ολόκληρο το σύστημα ήταν πολύ πιο στοιχειώδες και λιγότερο ακριβές όταν πρόκειται για τη μετάδοση όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων. μιας μοτοσικλέτας.

Η VI-Grade είναι πεπεισμένη ότι ο νέος προσομοιωτής της θα είναι επιτυχής με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μοτοσικλετών, καθώς θα τους επέτρεπε να εκτελέσουν εκτεταμένες δοκιμές κατά την ανάπτυξη των νέων μοντέλων τους χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις τους. Θα εστιάσει επίσης το μάρκετινγκ σε ομάδες αγώνων και σχολές οδηγών που θέλουν να συμπιέσουν την τεχνολογία τους.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παρουσιάστηκε από VI-Grade

Προς το παρόν, δεν υπάρχει πιθανή ημερομηνία ή τιμή παρουσίασης , αν και κάτι μας λέει ότι θα είναι προσβάσιμο σε πολύ λίγες τσέπες, βλέποντας τη δομή που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του και την πολυπλοκότητα του συστήματος προσομοίωσής της από άποψη υλικού και λογισμικού.

Ο προσομοιωτής της Vi-Grade ενδέχεται να προορίζονται μόνο για εργοστασιακούς αναβάτες, αλλά ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει τον προσομοιωτή Moto Trainer, με το πρώτο παράδειγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο να έχει δημιουργηθεί στο Think Bike Gear στο Leyland.

Προσομοιωτής MotoTrainer

Προσφέρει στους αναβάτες την ευκαιρία να “φορτώσουν” την δική τους μοτοσυκλέτα στον προσομοιωτή, όπου με αισθητήρες στο γκάζι, τα φρένα και το μοχλό αλλαγής ταχυτήτων το συνδέουν στον υπολογιστή που χρησιμοποιεί το λογισμικό sim. Τότε με φόρτωση της πίστας στη οποία θέλετε να οδηγήσετε, με μια επιλογή από οποιουδήποτε πίστας MotoGP που προσφέρεται. Το Think Bike Gear βάζει επίσης τους δικούς του προπονητές για να βελτιώσει την τεχνική και τους χρόνους γύρου.

Η εταιρεία σκοπεύει επίσης να έχει το Moto Trainer sim στο βρετανικό GP στο Silverstone MotoGP φέτος.