Ο Pol Espargaro θα χρειαστεί μια πολύ μεγάλη διαδικασία αποκατάστασης

Ο Pol Espargaro πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο σαγόνι και έχει έναν «περίπλοκο» τραυματισμό στην πλάτη που θα τον κρατήσει εκτός MotoGP για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ο αναβάτης της Aprilia, Aleix Espargaro, επισκέφτηκε τον αδελφό του στο νοσοκομείο της Βαρκελώνης για να δει πως είναι η κατάσταση του αδερφού του με  τα τραύματα που υπέστη μετά από ένα ατύχημα την περασμένη Παρασκευή στο πορτογαλικό MotoGP, το πρώτο από μια σειρά περιστατικών το εναρκτήριο Σαββατοκύριακο.

Τέσσερις αναβάτες θα χάσουν τον δεύτερο γύρο – το MotoGP της Αργεντινής αυτό το Σαββατοκύριακο – λόγω τραυματισμού, αλλά ο Pol δεν αναμένεται να επιστρέψει σύντομα.

Ο Aleix αποκάλυψε ότι «θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση λόγω του προβλήματος της γνάθου» και πρόσθεσε: «Έχει επίσης τραύματα στην πλάτη, τα πλευρά και σε άλλα σημεία.»

«Θα έχει μια πολύ μεγάλη διαδικασία ανάρρωσης. Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορεί να ανακάμψει.»

«Θέλει να ανέβει στην μοτοσυκλέτα αύριο, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί.»

«Το σημαντικό, είναι ότι είναι νέος, επίσης σημαντικό είναι ότι αναρρώνει καλά από το πρόβλημα της πλάτης του, γιατί είναι ένας περίπλοκος τραυματισμός.»

«Φαινόταν ότι θα ήταν λίγο λιγότερο επώδυνα, αλλά πονάει πολύ.»

«Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί θα είναι μια μακρά διαδικασία. Είναι μια χαρά, πιο κινητικός από τις πρώτες μέρες. Φεύγω πιο ήρεμος και χαρούμενος».

«Πρέπει να γίνουν αλλαγές σε επίπεδο ασφάλειας», συνέχισε.

«Οι πίστες γίνονται μικρότερες λόγω ή χάρη στην αεροδυναμική, καθώς πάμε πιο γρήγορα στις στροφές. Αυτό σημαίνει ότι στις μικρές ευθείες φτάνουμε αμέσως τα 300 χλμ./ώρα και κάνει τις οδούς διαφυγής να υπολείπονται. Τώρα που προστέθηκε το σπριντ θα υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί».

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner