29 May 2024
MotoGP 2017Διεθνή Επικαιρότητα

Ο Rossi κερδίζει το Monza Rally Show γράφοντας ιστορία – VIDEO – 120 Φωτογραφίες

Νικητής και πάλι ο Valentino Rossi  στο Monza Rally Show για έκτη φορά, γράφοντας ιστορία αφού γίνεται ο πρώτος οδηγός που κερδίζει 6 φορές το συγκεκριμένο rally που πραγματοποιείται στα τέλη κάθε χρονιάς, με τη συμμετοχή οδηγών από διάφορα πρωταθλήματα!

O «Γιατρός» σημείωσε την έκτη του νίκη στο Monza Rally Show 2017, ανεβαίνοντας στο βάθρο μαζί με τους Mikkelsen και Bonanomi.

Ο Valentino Rossi  με συνοδηγό του τον Carlo Cassina, οδήγησε ένα Ford Fiesta RS WRC που είχε ετοιμάσει η M-Sport σε συνεργασία με την Monster Energy.

Παρά την ποινή των 10 δευτερολέπτων που έλαβαν, οι Rossi/Cassina λόγω του το Ford Fiesta RS WRC τους ήταν με τις προδιαγραφές του 2016 και βρέθηκε να είναι 7 κιλά ελαφρύτερο. «Νομίζω ότι ήταν ένα απλό λάθος από την πλευρά της ομάδας» εξήγησε ο Rossi  «η ομάδα έκανε ένα λάθος, όταν ζύγιζαν το αυτοκίνητο»

Τελικά κατάφερε με την νίκη του στην προτελευταία ειδική διαδρομή και να πάρει την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη, τελειώνοντας 5,7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Mikkelsen και 8,4 από τον Marco Bonanomi. «Πρέπει να πω ότι σκέφτηκα εκείνη την στιγμή ότι είχα χάσει. Στη συνέχεια, μπήκα και πίεσα όσο μπορούσα στην προτελευταία ειδική διαδρομή που ήταν η πιο συναρπαστική. Τότε ο Bonanomi έκανε ένα λάθος και εγώ κέρδισα!»

Η νίκη του Σαββατοκύριακου στην 38η έκδοση του ιστορικού Rally Show Monza – που χρονολογείται από την 7η Δεκεμβρίου 1938 – καθιστά τον Valentino τον πιο επιτυχημένο οδηγό στην ιστορία του, με έξι νίκες, μπροστά από τον πέντε φορές νικητή Rinaldo Capello.

Ο Valentino Rossi είπε μεταξύ άλλων: «Αυτός ήταν ένας από τους σκληρότερους αγώνες του Rally Show Monza που έχω αγωνιστεί, επειδή υπήρχαν τέσσερα αυτοκίνητα ικανά να κερδίσουν και όλοι ήταν κοντά μέχρι το τέλος. Δυστυχώς, η ομάδα έκανε ένα μικρό λάθος με το βάρος του αυτοκινήτου την Παρασκευή. Δεν υπολογίσαμε για τα φώτα στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Ήταν ένα ηλίθιο λάθος! Όταν μετά το δεύτερο στάδιο πήρα την ποινή 10 δευτερολέπτων – είπα ότι τελείωσε. Αλλά πίεσα και διακινδύνευσα πολλά, έως το τελευταίο στάδιο.»

«Το Monza Rally Show είναι πάντα πολύ διασκεδαστικό, γιατί είναι ένας πραγματικός αγώνας όπου μπορείς να οδηγήσεις αυτούς τους τύπους αυτοκινήτων γρήγορα.»

«Όλη η ομάδα είναι πολύ χαρούμενη γιατί μετά από αυτή την εβδομάδα ξεκινάμε τις χειμερινές μας διακοπές και υπάρχει πάντα μια υπέροχη ατμόσφαιρα.»

«Αυτή είναι η μοναδική μας ομάδα στη Monza, γι ‘αυτό είναι κάτι ξεχωριστό και δεν θα ήταν το ίδιο να κάνουμε τον αγώνα μόνοι. Φυσικά η οδήγηση με τον Brivios και τον Uccio είναι πολύ αστείο, γιατί μπορείτε να μιλήσετε πολύ για τα τεχνικά πράγματα αλλά ταυτόχρονα να κάνετε πολλά αστεία αν είστε ταχύτεροι ή πιο αργοί από αυτούς!»

«Φέτος είχα και τον αδελφό μου Luca επειδή ήρθε και μου είπε «θέλω να έρθω, θέλω να έρθω» γι ‘αυτό το διοργάνωσα. Είναι γρήγορος, το απολαμβάνει και νομίζω ότι θα συνεχίσει να το κάνει στο μέλλον.»

«Μιλάμε πολύ, με τους Davide και Uccio αλλά κυρίως με τον Luca, για να προσπαθήσουμε να μοιραστούμε τα μυστικά. Είναι η πρώτη του εμπειρία με ένα αυτοκίνητο ράλι και είναι ήδη γρήγορος έτσι είμαι χαρούμενος και είναι ευτυχισμένος».

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Ιταλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής  Motocross Tony Carioli.

Στην 9η θέση τερμάτισε ο Mattia Pasini, ενώ ο αδελφός του Valentino, Luca Marini, τερμάτισε στην 26η θέση!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ σε PDF
Παρακάτω δείτε μερικά VIDEO από το Monza Rally Show 2017 και 120 φωτογραφίες !

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events