Ο Rossi νιώθει πιο σίγουρος για το Sachsenring μετά τη δοκιμή στην Catalunya: “Ελπίζω να συνεχίσουμε αυτή την ανοδική τάση”

Ο Valentino Rossi έχει κερδίσει έξι φορές στο Sachsenring.  Το 1997 στην κατηγορία 125cc και το 1999 στην κατηγορία 250cc. Έχει κάνει επίσης τέσσερις νίκες στο MotoGP το 2002, το 2005, το 2006 και το 2009. Συνολικά, ο Ιταλός έχει βρεθεί στο βάθρο δέκα φορές στο Sachsenring στην μεγάλη κατηγορία.

Στην τρέχουσα σεζόν, ο αναβάτης Petronas-Yamaha έχει συγκεντρώσει μόνο 15 πόντους πρωταθλήματος. Αυτό βάζει τον Rossi στην 19η θέση συνολικά. Πρόσφατα υπήρξε μια ελαφρά ανοδική τάση. Ο 42χρονος τελείωσε  δέκατος στο Mugello.

Στη Βαρκελώνη ήταν ανταγωνιστικός στα δοκιμαστικά και ήταν μέσα στους 10 πρώτους. Στον αγώνα, ο Rossi έπεσε και δεν μπόρεσε να δείξει την βελτίωση του. Τη Δευτέρα έγινε επίσημο τεστ και ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μοτοσικλετών ολοκλήρωσε ακούραστος 72 γύρους.

Στόχος του είναι να συνεχίσει την ανοδική τάση που έχει ξεκινήσει.

«Είχαμε ένα πολύ καλό τεστ στην Καταλονία, και δοκιμάσαμε μερικές ρυθμίσεις που θέλαμε να δούμε» είπε ο Rossi. «Ο ρυθμός μου ήταν καλός. Ήμουν στην πρώτη δεκάδα και είχα ένα θετικό συναίσθημα.»

«Ελπίζω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή την ανοδική τάση και στη Γερμανία και να έχουμε ένα καλό σαββατοκύριακο. Το Sachsenring είναι μια διαφορετική πίστα από τις συνηθισμένες. Υπάρχουν πολλές αριστερές στροφές, κάτι που την καθιστά δύσκολη και μάλλον περίπλοκη πίστα.»

«Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολα εκεί. Έχω ήδη κάνει μεγάλες μονομαχίες εκεί, ειδικά το 2009», δήλωσε ο Rossi, θυμίζοντας μας τη μονομαχία με τον τότε ομόσταυλο του , Jorge Lorenzo, οπού ο Rossi τερμάτισε 0,099 δευτερόλεπτα μπροστά στη γραμμή τερματισμού.

«Ανυπομονώ για το Sachsenring, ειδικά επειδή δεν οδηγήσαμε εκεί πέρυσι, λόγω της πανδημίας.»

Related Posts