Ο Scott Redding επίσημα στην Aprilia για το 2018

Ο Βρετανός αναβάτης Scott Redding θα είναι ομόσταυλός με τον Aleix Espargaró, στην Aprilia Racing, σε μια μοτοσυκλέτα RS-GP, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP του 2018.

Ο Romano Albesiano, διευθυντής της Aprilia Racing, σχολίασε: «Ο Scott είναι ένας αναβάτης που, παρά τη νεαρή του ηλικία, έχει σημαντική εμπειρία στο MotoGP. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να τον εντάξουμε στην ομάδα μας και πιστεύουμε ότι το ταλέντο του και η συνεχής ανάπτυξη του RS-GP θα επιτρέψουν στην ομάδα και σε αυτόν να επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα.» και συνέχυσε «Η Aprilia θα είναι στη γραμμή εκκίνησης με ένα ζευγάρι μοτοσυκλετών ποιότητας που θα έχουν πολλές δυνατότητες. Ο Aleix αποδεικνύει όλο και περισσότερο ότι είναι ένας οδηγός υψηλής ποιότητας και μια εγγύηση για την ομάδα. Με τη συμβολή του Scott, αναμένουμε ότι η δουλειά της ομάδας θα φέρει την Aprilia ακόμα πιο κοντά στην κορυφή του πρωταθλήματος, στις θέσεις που αξίζει να καταλάβει μια τέτοια λαμπρή μάρκα.»

Γεννημένος το 1993, ο Scott Redding, εκανε τα πρώτα του βήματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας Grand Prix σε μια Aprilia στην κατηγορία 125cc. Το 2008, την πρώτη του χρονιά, πήρε μια νίκη στο GP στο Donington Park. Το 2010 ανέβηκε στην Moto2, όπου θα παραμείνει για τέσσερις σεζόν, κάνοντας 3 νίκες. Στο MotoGP είναι από το 2014, με καλύτερο αποτέλεσμα του, μια τρίτη θέση στο Misano το 2015 και στο Assen το 2016.