Ο Vinales στην κορυφή, της πρώτης ημέρας δοκιμών στο Assen – Αποτελέσματα – Χρόνοι

Η δεύτερη ελεύθερη δοκιμή FP2 του Ολλανδικού Grand Prix στην κατηγορία MotoGP, για τον ένατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2021, χαρακτηρίστηκε από μια ελαφριά βροχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από περίπου δέκα λεπτά από την αρχή, του FP2 , και ενώ ο Marc Marquez είχε κάνει τον 4ο χρόνο, είχε μια πολύ άσχημη και τρομακτική πτώση με highside, μια από τις μεγαλύτερες που έχουμε δει, και είδαμε στον αέρα το Honda RC213V του στη στροφή 10. Ήταν ένα highside που μας θύμισε την εποχή των δίχρονων που δεν είχαν ηλεκτρονικά!

Ένα κακό ατύχημα, το οποίο ευτυχώς για τον αναβάτη της Honda δεν φαίνεται να είχε συνέπειες, αφού ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής επέστρεψε στο γκαράζ και στην συνέχεια ξαναβγήκε στην πίστα.

Η βροχή στη συνέχεια αυξήθηκε και μέχρι τότε ο ταχύτερος ήταν ο Maverick Vinales, οπού πλησίασε τον ταχύτερο γυρο που είχε κάνει και στο FP1, κάτι που του έδωσε την πρώτη θέση της ημέρας των ελευθέρων δοκιμών.
Ο Vinales δείχνει γρήγορος και άνετος και αν έχει όντως αντιγράψει τις ρυθμίσεις του Quartararo όπως δήλωσε εχθές, τότε οι άνθρωποι του στο γκαράζ του αλλά και ο ίδιος θα πρέπει να αναρωτηθούν τι κάνουν λάθος τόσο καιρό!

Στην 2η θέση της ημέρας τέλειωσε ο Pol Espargaro με το πρώτο Honda, ενώ στο FP2ηταν 10ος.

Πίσω από το Ισπανό της Yamaha, τέλειωσε ο Miguel Oliveira με την KTM, στο FP2 αλλά 3ος συνολικά την ημέρα!

Ο Fabio Quartararo με το δεύτερο εργοστασιακό Yamaha M1 ήταν 3ος στο FP2 ΚΑΙ 4Ος ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ενώ στην 4η θέση του FP2 ήταν  ο Marc Marquez, χρόνο που έκανε πριν την πτώση, ενώ ήταν 6ος συνολικά!

5η θέση συνολικά για τον Alex Rins, μπροστά από τον Marquez, που έκλεισε την εξάδα.

Στην 7η θέση τέλειωσε ο Joan Mir με το δεύτερο Suzuki,  μπροστά από το Ducati της Pramac του Johann Zarco.

Στην 9η θέση τέλειωσε την πρώτη ημέρα ο Petrucci με την ΚΤΜ, μπροστά από το Aprilia του Aleix Espargaro!

Έτσι η πρώτη δεκάδα που περνά στο προσωρινό Q2 είναι οι: Vinales, Pol Espargaro, Oliveira, Quartararo, Rins, Marc Marquez, Mir, Zarco, Petrucci και Aleix Espargaro.

Στο αυριανό FP3 όλοι ελπίζουν να είναι στεγνό για να προσπαθήσουν να έχουν άμεση πρόσβαση στο Q2. Προς το παρόν, μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που είναι εκτός είναι οι “Pecco” Bagnaia και ο Jack Miller με τα εργοστασιακά Ducati, και ο Valentino Rossi (Yamaha Petronas)