Ο Vinales «βυθίστηκε» στο Sachsenring και κριτικάρει τη Yamaha αλλά τώρα σίγουρα δεν του φταίει ο Valentino Rossi

Ο Maverick είχε τον χειρότερο αγώνα της σεζόν στο Sachsenring, όπου τερμάτισε τελευταίος αφού ξεκίνησε προτελευταίος. Ένας πραγματικά καταστροφικός αγώνας και μετά από αυτό δεν δίστασε να επικρίνει την Yamaha κάτι που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Ο Quartararo, από την άλλη πλευρά, τερμάτισε τρίτος, καταφέρνοντας να οδηγήσει στα όρια του το Yamaha M1 και να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ποια είναι η κατάσταση σήμερα; Ο Vinales είναι έκτος στη βαθμολογίας του MotoGP με 56 βαθμούς πίσω από τον πρώτο, Fabio Quartararo που είναι ο ομόσταυλος του αυτή τη σεζόν. Το πρωτάθλημα είναι μακρύ και οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, αλλά αυτό που βλέπουμε δείχνει ότι ο Rossi δεν ήταν το πρόβλημα του Ισπανού οδηγού, όπως πολλοί έλεγαν.

Όταν ο Vinales κέρδισε τον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Κατάρ , πολλοί σχολίασαν ότι τελικά ήταν ελεύθερος να κερδίσει χωρίς τον Rossi στην ομάδα!

Και ποιο είναι το σενάριο που τελικά δεν επαληθεύτηκε;  Εν ολίγοις, όπως πολλοί υποστήριζαν, το πρόβλημα του Maverick ήταν ο Valentino. Η παρουσία του εννέα φορές πρωταθλητή ήταν ένα βάρος, τόσο για τη δύναμη των μέσων του και επειδή σύμφωνα με την αφήγηση ορισμένων ανθρώπων, στη Yamaha, άκουγαν μόνο τον Rossi και αγνοούσαν τον Ισπανό κατά την ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Valentino είχε εκφράσει την κριτική του για το γεγονός ότι οι μηχανικοί στη Yamaha δεν άκουγαν τους οδηγούς. Επομένως, δεν υπήρχε η φερόμενη ευνοιοκρατία απέναντί ​​του.

Μετά τον αγώνα στο Sachsenring ο Vinales είπε: « Έχω πάντα το ίδιο πρόβλημα, γλιστράω πολύ. Το πίσω ελαστικό μου γλιστρά πολύ, το λέω αυτό από το Portimao και φαίνεται ότι δεν υπάρχει λύση. Εργαζόμαστε, αλλά στο μεταξύ έχουν περάσει έξι αγώνες. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Και αν έχετε ένα Ducati μπροστά σας, η απογοήτευση είναι απίστευτη.»

Στην ερώτηση ποιες απαντήσεις του δίνει η Yamaha είπε: « Δεν ξέρουμε. Είναι ένα συνεχές “Δεν ξέρω”. Δεν ξέρω … προσπαθώ. Σήμερα προσπάθησα να πάω γρήγορα, αλλά η προσπέραση είναι δύσκολη με την μοτοσυκλέτα μας. Αλλά αυτό που μου δίνει την μεγαλύτερη απογοήτευση είναι ότι δεν έχω απαντήσεις για το γιατί μου λείπει η πρόσφυση όταν ανοίγω το γκάζι. Θα δουλέψουμε για να βρούμε απαντήσεις ».

Ο Ισπανός είναι πραγματικά απογοητευμένος με όλη αυτή την κατάσταση: « Θέλω να πάω σπίτι. Το είχα πει ήδη χθες και ακόμη νωρίτερα. Δεν ξέρω τι να πω, είναι περίπλοκο. Δείτε πώς είναι οι άλλοι στην πίστα και τι κάνουνε, είναι απίστευτο. Ως οδηγός νιώθω πολύ απογοητευμένος ».

Σχετικά με την πρόταση της Yamaha να χρησιμοποιήσει τη ρύθμιση του Quartararo, είπε: « Δεν μπορεί να είναι έτσι. Κάθε αναβάτης έχει τη δική του ρύθμιση και το δικό του στυλ οδήγησης. Πρέπει να είμαι υπομονετικός, δεν θέλω τις ρυθμίσεις του Fabio. Δεν σκοπεύω να προσαρμοστώ, θέλω να έχω μια μοτοσυκλέτα που να μου ταιριάζει.»

Ο Vinales δηλώνει δυσαρεστημένος με το πώς λειτουργεί η Yamaha στην πλευρά του, αλλά εξακολουθεί να θέλει να δώσει ό, τι καλύτερο μπορεί για να βγει από την κρίση: «Η Yamaha μου λέει να δουλεύω, να βγάζω και να συλλέγω δεδομένα. Και τι να κάνω; Η 23η … Δεν είμαι εδώ για αυτό, ούτε για τη συλλογή δεδομένων ή για να γίνω δοκιμαστής. Ως οδηγός αισθάνομαι σαν να στερούμε σεβασμού Η χρήση της ρύθμισης του Fabio δεν είναι η λύση. Αν θέλω να κερδίσω, πρέπει να το κάνω με τη ρύθμιση μου. Ωστόσο, δεν σκέφτηκα ποτέ να ρίξω λευκή πετσέτα (να παραιτηθεί)».

Σίγουρα ο Vinales δεν είναι αυτός που είδαμε στη Γερμανία. Είναι ένας εξαιρετικός οδηγός, αλλά με διάφορα προβλήματα που πρέπει να λύσει. Οι ομόσταυλοι του δεν έχουν καμία σχέση με αυτό. Μεταξύ άλλων, όταν έφτασε στη Yamaha το 2017 δεν έδειξε φόβο προς τον Rossi και κέρδισε τους δύο πρώτους αγώνες με το M1, νικώντας τον Ιταλό.

Ο Ισπανός οδηγός πρέπει να βρει μια λύση μαζί με την ομάδα του για να είναι στο ιδιο επίπεδο με τον Quartararo. Είναι σημαντικό να μην χάσει την αυτοπεποίθησή του, διότι εάν δεν προσπαθήσει να είναι ψυχικά δυνατός, δεν θα καταφέρει να ανακάμψει και έχει μπροστά του ένα συμβόλαιο με τη Yamaha και για το 2022.

Ο επόμενος αγώνας είναι στο TT Assen το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μια πίστα που κέρδισε το 2019 και είναι μια ευκαιρία για μια επαναφορά στις καλές εμφανίσεις!

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner