Οι Baldassarri και Bartolini έκαναν την  έκπληξη και κέρδισαν τον αγώνα 100 Km of Champions 2022 στο Ράντζο de Valentino – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – VIDEO

Οι Baldassarri και Bartolini έκαναν την  έκπληξη και κέρδισαν τον αγώνα 100 Km of Champions 2022 στο Ράντζο de Valentino – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – VIDEO

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Valentino Rossi στην ιδιωτική του πίστα Dirt Track. Η δοκιμή, που συγκεντρώνει σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας μοτοσυκλέτας, διεξάγεται με το όνομα « 100 km dei Campioni », (100 km των πρωταθλητών) στο γνωστό Ranch του εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Περισσότερο από αγώνας, είναι καθαρή διασκέδαση. Τουλάχιστον έτσι το ζουν όσοι συμμετέχουν στον αγώνα «100 km των πρωταθλητών», στο «σπίτι» του Valentino Rossi.

Στην έκδοση του 2022, την όγδοη στην ιστορία της, συνολικά 40 αναβάτες συμμετείχαν  στον αγώνα,

Μετά την πρώτη μέρα της προπόνησης για να εξοικειωθούν με τις «επίπεδες πίστες», την Παρασκευή το βράδυ έγινε ένας ατομικός αγώνας, τύπου «la Americana»  στον οποίο υπολογίζεται ο μέσος όρος μεταξύ των δύο μελών της ομάδας.  Ο Luca Marini, ο οποίος γνωρίζει την πίστα του μεγαλύτερου αδερφού του σαν την παλάμη του χεριού του, πήρε την πρωτιά στην προκαταρκτική εκδήλωση.

Ο τελικός αγώνας ήταν αρχικά προγραμματισμένος για το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, αλλά η κακοκαιρία ανάγκασε τον αγώνα να αναβληθεί για την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Έτσι, την Κυριακή έγινε ο μεγάλος αγώνας, σε ζευγάρια με εκκίνηση τύπου Le Mans, προγραμματισμένος για 50 γύρους με αλλαγή οδηγού κάθε πέντε γύρους.

Το δίδυμο, Rossi και Marini, ξεκίνησε από την pole position, αν και δεν άντεξε πολύ στην κορυφη του αγώνα. Ο Elia Bartolini και ο Lorenzo Baldassarri συνέχισαν να οδηγούν τον αγώνα στα πρώτα στάδια, αυξάνοντας συνεχώς την διαφορά τους.

Τελικά, το ζευγάρι Ιταλών πήρε τη νίκη, με τους Rossi και Marini να περνούν τη γραμμή στη δεύτερη θέση, με 39 δευτερόλεπτα διαφορά πίσω. Το χάλκινο πήγε σε ένα άλλο δίδυμο από την Ακαδημία VR46: Celestino Vietti και Niccolò Antonelli.

Οι Ιταλοί έδειξαν ότι αγωνίζονται εντός έδρας, με τους Andrea Migno και Franco Morbidelli τέταρτους και Pecco Bagnaia και Marco Bezzecchi πέμπτους.

Οι πρώτοι Ισπανοί ήταν οι Ferran Cardús και Xavi Artigas, στην έκτη θέση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ