Οι «μεγάλες αλλαγές» του νέου RC213V από τη Honda – Φωτογραφίες

Ο Takeo Yokoyama, τεχνικός διευθυντής του HRC, είχε δηλώσει ήδη από τον Αύγουστο για μια μελλοντική επανάσταση στη Honda για το 2022 σε σχέση με τον κινητήρα.

Αλλά, βλέποντας το πρώτο αποτέλεσμα στο Misano, ο ριζοσπαστισμός για τον οποίο μιλούσαν οι Ιάπωνες δεν περιορίζεται στον κινητήρα. Όλοι το κατάλαβαν στο Misano, με ό, τι φαίνεται και με αυτό που δεν φαίνεται.

Οι οδηγοί προτιμούν να είναι πολύ προσεκτικοί στις αξιολογήσεις τους, ώστε να μην αποκαλύπτουν περισσότερα από ό, τι είναι απαραίτητο και, ταυτόχρονα, είναι προσεκτικοί επειδή είναι ένα πρωτότυπο που θα κάνει τώρα περισσότερους γύρους στην Ιαπωνία σε δοκιμές και θα επιστρέψει τον Νοέμβριο στην Jerez για τις δοκιμές μετά το τέλος αυτής της σεζόν. Αλλά ούτε και τότε θα είναι μια τελική έκδοση , αφού η τελική έκδοση θα φτάσει στο Sepang τον Φεβρουάριο του 2022.

«Είναι ένα πρωτότυπο σε συνεχή εξέλιξη». Έτσι είπε ο Marc Márquez για το νέο Honda του 2022.

Το ριζικά νέο RC213V προδιαγραφών 2022, εκτός από τον νέο κινητήρα , και πιθανώς το πλαίσιο, αυτό που εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά είναι η σημαντική αλλαγή στην αεροδυναμική . Ολόκληρη η περιοχή του θόλου είναι καινούργια, καθώς και τα φτερά. Επιπλέον, η είσοδος αέρα είναι πιο κάθετη, όπως και η μονάδα της ουράς και η θέση της εξάτμισης.

«Είναι πολύ καινούργιο. Έχουμε ακόμα πολλούς γύρους. Πρέπει να το καταλάβουμε καλά γιατί πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Πρέπει να καταλάβουμε τη ρύθμιση, την ισορροπία της μοτοσυκλέτας, τα πάντα.» είπε ο Marquez.

« Η μοτοσυκλέτα είναι καινούργια, διαφορετική. Το μπροστινό φέρινγκ είναι διαφορετικό, η εισαγωγή αέρα είναι διαφορετική. Είναι επίσης διαφορετική από την πίσω πλευρά. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα. Μερικές φορές είναι δύσκολο να πούμε αν είναι καλύτερη στο ένα ή το άλλο. Αλλά νομίζω ότι έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά και είχαμε σαφείς ιδέες», εξήγησε στο Sky. Ο Pol Espargaro τη δεύτερη μέρα.

Ο Alberto Puig , διευθυντής της Repsol Honda, έδωσε τη σύνοψή του για αυτές τις δύο ημέρες. «Ήταν μια πολύ σημαντική δοκιμή για όλα τα εργοστάσια. Δοκιμάσαμε τη νέα μοτοσυκλέτα και επίσης ανταλλακτικά. Ήταν πολύ χρήσιμο. Όταν κάτι είναι καινούργιο είναι δύσκολο να λάβουμε ακριβώς την ίδια πληροφόρηση από όλους τους αναβάτες, αλλά είναι καλό να έχουμε . διαφορετικά σχόλια από διαφορετικά μέρη της μοτοσυκλέτας. Στο τέλος, με όλες τις πληροφορίες που έχουμε, μπορούμε να κάνουμε έναν βασικό χάρτη της μοτοσυκλέτας . Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε μια σαφή κρίση της κατάστασης», δήλωσε στο motogp. com

«Μπορώ μόνο να πω ότι οι αλλαγές είναι βαθιές, υπέροχες. Φυσικά, πρέπει να είμαστε σίγουροι και ενθουσιασμένοι για τη νέα πρόκληση που έχουμε μπροστά μας για να αλλάξουμε λίγο το concept και να βελτιώσουμε την απόδοση», εξήγησε.

Related Posts