21 June 2024
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Ταξίδι στο Κέντρο της Γης – Μία Δράση Γιορτή για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη και οι άνθρωποί του με τις οικογένειές τους και μαζί με την Kinsen – Europcar/Goldcar, πραγματοποίησαν μία ιδιαίτερη κοινή εθελοντική δράση με περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο.

Επισκέφθηκαν το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Κέντρο της Γης» του φορέα Οργάνωση ΓΗ, όπου πέρασαν μία ημέρα κοντά στη φύση μαθαίνοντας τις λειτουργίες και τα μυστικά της γης και εκτιμώντας τα πολύτιμα δώρα που μας προσφέρει.

Η δράση ξεκίνησε με ξενάγηση τους Στάβλους των Αλόγων, τον Πύργο Βασιλίσσης και στον Λαχανόκηπο ενώ τα εκπαιδευτικά βιωματικά workshops περιλάμβαναν δραστηριότητες όπως:

  • «Συλλογική Κουζίνα» και Φαγητό Όλοι Μαζί

Σε μια γιορτή προσφοράς, οι εργαζόμενοι του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη μαγείρεψαν 250 μερίδες φαγητού οι οποίες δόθηκαν στη Μητρόπολη Ιλίου και στο στρατόπεδο Καποτά καλύπτοντας τα γεύματα συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε μόνιμη επισιτιστική κρίση. Με την αναβίωση του Κυριακάτικου τραπεζιού, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους έφαγαν μαζί σα μία παρέα, μια ομάδα που προσφέρουν κι ανταμείβονται!

  • Το Σπιτικό Φαρμακείο

Χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις τους, γνώρισαν τις πολλαπλές θεραπευτικές χρήσεις γνωστών βοτάνων που χρησιμοποιούνται και στη μαγειρική και που βρίσκονται στο ντουλάπι της κουζίνας μας. Μέσα από προσεκτική παρατήρηση, χρησιμοποιώντας την όσφρηση, τη γεύση και τη διαίσθηση, έμαθαν τον τρόπο με τον οποίον μπορούμε να χρησιμοποιούμε κάθε βότανο με ασφάλεια.

  • Κομποστοποίηση

Τα παιδιά, μαζί με παιδαγωγούς και γεωπόνους, ψηλάφησαν την οργανική ύλη μαθαίνοντας πώς παρασκευάζεται το βιολογικό λίπασμα για το αγρόκτημα και κατάλαβαν πως καθετί που περισσεύει από φρούτα, λαχανικά και οργανικά υπολείμματα, αποτελεί έναν μικρό οικολογικό «θησαυρό» που καθιστά γόνιμο το έδαφος.

  • Εργαστήριο Food Waste

Μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά κατανόησαν το μέγεθος, τις αιτίες και τις επιπτώσεις της σπατάλης φαγητού σε όλα τα παραγωγικά στάδια. Μπαίνοντας στον ρόλο διαφορετικών φρούτων και λαχανικών βίωσαν τον κύκλο ζωής της τροφής και εκτίμησαν την υπεύθυνη κατανάλωση.

Η ξεχωριστή αυτή δράση εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα εντάσσεται στη στρατηγική Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και στόχο είχε να φέρει τους ανθρώπους του και τις οικογένειές τους πιο κοντά στην κατανόηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Οι δράσεις της Οργάνωσης ΓΗ προτείνουν έναν νέον τρόπο αλληλεπίδρασης μεταξύ οικονομίας, κοινωνίας και περιβάλλοντος, αποτελώντας ένα ζωντανό παράδειγμα ενός αειφόρου τρόπου σκέψης και λειτουργίας για έναν βιώσιμο πλανήτη.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner