«Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο»-Διαμαρτυρία της ΛΕ.ΜΟΤ. Αγρινίου (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τα μέλη της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Αγρινίου, έξω από το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας.

asfaltosΣχηματίζοντας μια νοητή διαχωριστική νησίδα με τις μηχανές τους, τα μέλη της Λέσχης θέλησαν να εκφράσουν την αγανάκτηση τους με μια κίνηση ευαισθητοποίησης τόσο των αρμοδίων, όσο και των συμπολιτών τους για την κατάσταση που επικρατεί στο σημείο, λόγο των πολλών ατυχημάτων και τις ανθρώπινες ζωές που έχουν χαθεί.

ad13Οι μοτοσικλετιστές μοίρασαν φυλλάδια με σκοπό να ενημερώσουν τους διερχόμενους οδηγούς για τα αιτήματα τους και για τον λόγο που βρίσκονταν εκεί, ενώ η Τροχαία Αγρινίου ήταν εκεί για να ρυθμίσει την κυκλοφορία στο σημείο.

ad10Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Αγρινίου κ.Φεγγούλης στο cityvoice.gr που μας παραχώρησε το βίντεο και τις φωτογραφίες:

«Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο»

0ad11Είχε βεβαίως προηγηθεί σχετική επιστολή προς όλους τους αρμόδιους φορείς ανακοινώνοντας την πρόθεση να διαμαρτυρηθούν κατά αυτόν τον τρόπο:

Λέσχης Μοτοσυκλέτας Αγρινίου
Η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου, στην προσπάθειά της να συνδράμει στην κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων σχετικά με την εξαιρετικά επικίνδυνη και απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά όσοι κυκλοφορούμε με οχήματα ή πεζή έμπροσθεν του Κ.Τ.Ε.Λ. Αιτωλοακαρνανίας, απέστειλε στην Δ.Ε.Σ.Ε. Πατρών, στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου, καθώς και στο Γραφείο Δημάρχου την παρακάτω επιστολή με θέμα «Αιτήματα για τη δημιουργία συνθηκών ασφαλείας, αναφορικά με την πρόσβαση στο ΚΤΕΛ Α.Ε. και την κυκλοφορία στο ύψος της Εθνικής Οδού, όπου αυτό στεγάζεται»

Αξιότιμοι κ.κ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Αγρινίου. Ο λόγος της παρούσας επιστολής, δεν είναι άλλος από την επισήμανση μιας χρόνιας και επικίνδυνης κατάστασης, αναφορικά με την κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και των πεζών στην εθνική οδό Αγρινίου – Αντιρρίου, στο ύψος του ΚΤΕΛ Α.Ε. και η ανάγκη για την εύρεση λύσης.

Από την έναρξη της λειτουργίας του ΚΤΕΛ στο συγκεκριμένο χώρο μέχρι σήμερα, έχουμε γίνει μάρτυρες δεκάδων σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, ενώ σε πολλά από αυτά υπήρξαν και νεκροί. Οι λόγοι για αυτά πολλοί.

Οι κυριότεροι ωστόσο εντοπίζονται στο ότι:

1) Η διπλή διαχωριστική γραμμή δεν αποτρέπει τους οδηγούς (επαγγελματίες η μη) από το να διασχίζουν κάθετα το δρόμο, εισερχόμενοι ή εξερχόμενοι από το Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε.

2) Η απουσία πεζογέφυρας, δεν αφήνει στους πεζούς άλλη δυνατότητα από το να διασχίσουν κάθετα το δρόμο στο ύψος του Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., σε ένα σημείο καρμανιόλα.

3) Η έλλειψη εναλλακτικής χρηστικής πρόσβασης πίσω από το Κ.Τ.Ε.Λ. (υπάρχει δρόμος χωρίς ασφαλτοκάλυψη), οδηγεί τους οδηγούς σε επικίνδυνους ελιγμούς για να κερδίσουν χρόνο.

4) Δεν υπάρχει φωτεινός σηματοδότης, για την έξοδο των οχημάτων από το Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε.

Προκειμένου να εκλείψουν, στο μέτρο του δυνατού, οι παράγοντες εκείνοι που δημιουργούν τις συνθήκες ατυχημάτων, ως Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου, προτείνουμε:

1) Την τοποθέτηση σταθερού πλαστικού διαχωριστικού (όχι κολονάκια) των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας, στο ύψος του Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., ώστε να αποτραπεί η κάθετη διάσχιση των οχημάτων προς και από το Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε.

2) Τη δημιουργία πεζογέφυρας στο ύψος του Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε.

3) Την ασφαλτοκάλυψη της οδού που ξεκινά πίσω από το Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε. και καταλήγει στον κυκλικό κόμβο εισόδου νοτιοδυτικά της Πόλης του Αγρινίου, ώστε να δημιουργηθεί μια χρηστική εναλλακτική πρόσβαση, προς και από το Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., αποσυμφορώντας ταυτόχρονα την πρόσβαση έμπροσθεν αυτού.

4) Την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη έμπροσθεν του Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων, που εισέρχονται και εξέρχονται από αυτό.

Παρακαλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες σας, στο βαθμό που τους αναλογεί εκ του νόμου, να μεριμνήσουν και να κινηθούν το ταχύτερο δυνατό, προς τον σχεδιασμό, την εφαρμογή και την υλοποίηση των παραπάνω, καθώς και όποιον άλλων μέτρων θεωρούν ότι απαιτούνται, προκειμένου να αντιμετωπισθεί μια άκρως επικίνδυνη και θνησιγενής κατάσταση.

Η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ατυχήματα που συμβαίνουν , στο ύψος της Εθνικής οδού κατά μήκος του ΚΤΕΛ θα παρατάξει τις μηχανές ως να υπάρχει διαχωριστικό διάζωμα για χρονικό διάστημα μισής ώρας και συγκεκριμένα από ώρας 14.30μμ-15.00μμ επί της διπλής διαχωριστικής γραμμής του οδοστρώματος.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner