Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro, Καλάβρυτα 27/28/11/21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Off Road Team: Το Σαββατοκύριακο, ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro στα Καλάβρυτα, με έναν διήμερο αγώνα που διοργάνωσε το Αθλητικό Σωματείο Ομάδα Εκτός Δρόμου – Off Road Team σε συνεργασία με την δραστήρια ομάδα της Red Fox των Καλαβρύτων.

Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, με μεγαλύτερο αντίπαλο τον καιρό, τόσο για τους οργανωτές όσο και για τους αγωνιζόμενους, αφού η δυνατή βροχή και τα έντονα καιρικά φαινόμενα άλλαζαν διαρκώς τις συνθήκες, το τερέν αλλά και τον βαθμό δυσκολίας για όλους!

Το Σάββατο, 22 γενναίοι συμμετέχοντες πάλεψαν για το πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ενώ την Κυριακή προστέθηκαν άλλοι 60 για το Πανελλήνιο Κύπελλο, με μια διαφορετική διαδρομή – αναγκαστικά λόγω καιρού. Η λάσπη, η βροχή, τα βαθιά λούκια, οι γλιστερές ανηφόρες, κούρασαν τους αναβάτες, αλλά χάρισαν και μοναδικό θέαμα στους πολυάριθμους θεατές, ειδικά την Κυριακή, που παραβρέθηκαν στις ειδικές διαδρομές.

Οι 2 ειδικές διαδρομές, τύπου Enduro και Motocross, έκριναν τις θέσεις των νικητών και των πρωταθλητών, για να ακολουθήσει η απονομή με τις τοπικές αρχές στην Φοιτητική Εστία Καλαβρύτων όπου και το κέντρο του αγώνα όλο το 3ήμερο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξεκινώντας από την Ε3, ο Αλέξης Ζώρας (1ος – 1ος) (Beta RR300) ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής, κερδίζοντας το Πρωτάθλημα στην Ε3 και στην EGP – γενική κατάταξη της χρονιάς! Ο Γιάννης Χασάπης (2ος -2ος) (ΚΤΜ EXC 300) βελτιώνεται διαρκώς αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει το νικητή, ενώ 3ος ήταν ο Παναγιώτης Ζαφειρίου (ΚΤΜ EXC 500).

Δημήτρης Βαρσάμης (1ος – 2ος) (ΚΤΜ EXC 250F) κερδίζει το 1ο του Πρωτάθλημα στην Ε1, με μια δυνατή εμφάνιση ειδικά το Σάββατο όπου ήταν πρώτος και στην Γενική, δίνοντας οριακές μάχες όλη τη χρονιά με τον Πάνο Κακολύρη (2ος – 1ος) (Yamaha WR 250F). Αν και ισοβάθμισαν σε νίκες και 2ες θέσεις, το σύστημα της βαθμολογίας ευνοεί (και δικαίως) τους νικητές όταν οι συμμετοχές είναι περισσότερες, κι έτσι το πρωτάθλημα παίχτηκε στον 1 βαθμό διαφορά! 3ος στον αγώνα και στο Πρωτάθλημα ο Αποστόλης Ζβιντερίκος (Husqvarna FE 250).

Στην πολυπληθέστερη κατηγορία Ε2 ο Κίμωνας Καράμπελας (1ος – 2ος) (Husqvarna FE 450) στέφθηκε πρωταθλητής, αν και την Κυριακή μέτρησε η εμπειρία σε τέτοια βαριά τερέν του «παλιού» Βασίλη Σιαφαρίκα (2ος – 1ος) (Honda CRF 450X) που απέσπασε την 1η του νίκη το 2021! Εντυπωσιακός για μια ακόμη φορά ο νεαρός Κωνσταντίνος Γεροντάκης (Beta RR250) που ήταν 3ος το Σάββατο αλλά είχε πρόβλημα την Κυριακή, κάτι που δεν του στέρησε την 3η θέση στο πρωτάθλημα (Νικητής – Πρωταθλητής και στην ΕΝέων, ως ο μοναδικός συμμετέχων). Έκπληξη ήταν και ο Atwill Philip (Beta 350 RR) που ανέβηκε στο βάθρο την 2η μέρα, οδηγώντας εντυπωσιακά!

Στην ΕSenior o Γιάννης Σεβαστόπουλος (Yamaha WR 450F) νίκησε και τις 2 μέρες τον Δημήτρη Κόκκινο (Husqvarna FE 350).

Στο αγώνα Κυπέλλου την Κυριακή, στην C1 o Βλαντιμίρ Πούλος (Yamaha) κέρδισε τον αγώνα και τον τίτλο, στην C2 νίκησε ο Δημήτρης Μαραγκός (KTM) αλλά τιτλούχος στέφεται ο Κων/νος Αλμπάνης (BETA), ενώ στην C3 πήρε τα πάντα ο Νίκος Λιόσης (ΚΤΜ)! Στην CSenior, νικητής ήταν ο Τέντυ Αντωνιάδης (ΒΕΤΑ), αλλά κυπελλούχος ο νικητής του πρώτου αγώνα Κώστας Γκλιάτης (ΚΤΜ). Ενώ στους νεαρούς αθλητές νίκησαν οι Γιάννης Μανέτας (ΚΤΜ) και Νίκος Μιχαηλίδης (Yamaha).

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Καλαβρύτων για την φιλοξενία, την Ένωση Ξενοδόχων, τους δεκάδες εθελοντές που εργάστηκαν για το όλο εγχείρημα, αλλά και όλους όσους συνέδραμαν με τον τρόπο τους στην ολοκλήρωσή του, χορηγούς και υποστηρικτές!

Να συγχαρούμε με την σειρά μας όλους τους αθλητές που αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και αποζημιώθηκαν με μια δύσκολη αλλά φανταστική διαδρομή.

Ευελπιστούμε σε μια καλύτερη αγωνιστική χρονιά το 2022 και δίνουμε υπόσχεση ότι ως Αθλητικό Σωματείο θα είμαστε πάντα πιστοί αρωγοί στο άθλημα που αγαπάμε, και στους αθλητές που μας εμπιστεύονται!

Καλά Χριστούγεννα!