Παρουσίαση στην Ελλάδα της νέας Royal Enfield HNTR 350 – Πρώτη οδήγηση – VIDEO – Φωτογραφίες

Παρουσίαση στην Ελλάδα της νέας Royal Enfield HNTR 350 – VIDEO – Φωτογραφίες

Επίσημη παρουσίαση της νέας Royal Enfield HNTR 350 έκανε η Muvus, η Ελληνική αντιπροσωπεία της Royal Enfield στην Ελλάδα.

Στον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά, στην Κερατέα έγινε η επίσημη παρουσίαση της νέας Royal Enfield HNTR 350, σε μία δημοσιογραφική παρουσίαση, όπου είχαμε την ευκαιρία να την οδηγήσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

VIDEO

Για αρχή να σχολιάσουμε την εμφάνιση που σε παραπέμπει σε μια κλασική μοτοσυκλέτα. Ο σχεδιασμός και η ομορφιά όπως πάντα λέμε είναι κάτι υποκειμενικό. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια μοτοσυκλέτα που κρατά τις κλασικές γραμμές και στυλ της δεκαετίας του ΄60, με σύγχρονες πινελιές, και τραβά κατευθείαν το βλέμμα!

Η Muvus, είχε στην διάθεση των δημοσιογράφων τρεις μοτοσυκλέτες, με διαφορετικό χρωματισμό, όπως τον βασικό χρωματισμό που είναι το  ανθρακί, και μια σε μπλε και λευκό και μια σε κόκκινο και μαύρο!

Να πούμε πως η τιμή της είναι προσιτή, αφού κοστολογείτε στα 4.390€ στην μονόχρωμη έκδοση, ενώ στην διχρωμία, έχει μία επιβάρυνση 100€.

Εμείς την οδηγήσαμε σε μια ήσυχη ορεινή διαδρομή πάνω από την Κερατέα,  και είχαμε την δυνατότητα να πάρουμε μία πρώτη γεύση για την νέα μοτοσυκλέτα της Royal Enfield.

Η πρώτη εντύπωση μετα την οπτική, ήταν σαν να ανεβήκαμε σε μια μοτοσυκλέτα που οδηγούμε από πάντα.

Ο αερόψυκτος μονοκύλινδρος των 349 κυβικών κινητήρας της HNTR 350 βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό στο Meteor 350 και στο 350 Classic, αλλα με αλλαγές στην διαχείριση της τροφοδοσίας.
Η απόδοση του είναι 20 ίππων, με ψεκασμό, και ρυθμισμένος να έχει ροπή στις χαμηλές στροφές, για να κάνει εύκολη την οδήγηση σε όλες τις  συνθήκες, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων του έχει 5 ταχύτητες.

Μπροστά έχει ένα συμβατικό μπροστινό σύστημα και δύο αμορτισέρ, που προσφέρει άνετη οδήγηση, ενώ οι τροχοί του είναι χυτοί αλουμινένιοι 17 ιντσών εμπρός και πίσω. Τα ελαστικά του είναι 110 / 140cm και τα δυο που δίνουν αρκετή ευελιξία και σταθερότητα, ενώ μπροστά έχει ένα μεγάλο δίσκο 300mm  μπροστά και 270mm πίσω, και δάγκανες της Bybre ( θυγατρική της Brembo) και δικάναλο σύστημα ABS, που δίνουν  ένα πολύ καλό και ασφαλής φρενάρισμα.

Η σέλα είναι καλοσχεδιασμένη και άνετη και με δυο άτομα όπως εμείς δοκιμάσαμε.

Η οθόνη του είναι στρογγυλή, με αναλογικό ταχύμετρο και LCD οθόνη στο μέσον με ενδείξεις που έχουν δείκτη καυσίμου και φροντίζουν για την ενημέρωση του αναβάτη, ενώ η οθόνη είναι συμβατή με το σύστημα πλοήγησης tripper Turn-by-Turn μέσω της εφαρμογής της Royal Enfield.

Το μεταλλικό ρεζερβουάρ εκτός από καλοσχεδιασμένο και με πολύ όμορφο στυλ είναι άνετο για τα πόδια χωρίς να δημιουργεί κανέναν πρόβλημα.

Η διακόπτες του δείχνουν ποιοτικοί και έχει άνετο τιμόνι όπου η θέση του βοηθά στην άνετη θέση οδήγησης!

Τις δυο ώρες που την οδηγήσαμε, απολαύσαμε μια μοτοσυκλέτα που προσφέρει μια άνεση στην μετακίνηση, με τον κινητήρα των 20 ίππων να δίνει την απαραίτητη δύναμη που χρειάζεσαι από μια μοτοσυκλέτα 350 κυβικών !

Η HNTR 350, όπως λέει η Royal Enfield απευθύνεται κυρίως στους νέους αναβάτες που θέλουν να μπουν στο κόσμο της μοτοσυκλέτα, και πράγματι αυτό το καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία όπως πιστεύουμε από την πρώτη επαφή που είχαμε με αυτή την μοτοσυκλέτα!

Αν είσαι οδηγός μοτοσυκλέτας θα αισθανθείς ανετά πάνω στην μοτοσυκλέτα και όπως γράψαμε στην αρχή, νιώθεις ότι την οδηγείς από πάντα, ενώ αν είσαι νέος αναβάτης είναι μια μοτοσυκλέτα που δεν πρόκειται να σε τρομάξει, ενώ απεναντίας θα σε βάλει στο κόσμο της μοτοσυκλέτα με μια κλασική μοτοσυκλέτα σε όλα της και πιστεύουμε πως είναι ένας από τους καλυτέρους δρόμους!

Έτσι εν κατακλείδι έχουμε μια μοτοσυκλέτα που δεν μπορεί να υπερηφανευτεί για την δύναμη της, η να ισχυριστεί πως πρόκειται για μια απολυτή μοτοσυκλέτα στην μικρή κατηγόρια, αλλα πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα που κατά την άποψη μας πλησιάζει τον ορισμό της κλασικής μοτοσυκλέτας και ένα σημαντικό βήμα να μπεις ή να αναβαθμιστείς στο κόσμο της μοτοσυκλέτας.

Αν υπολογίσει κανείς και την τιμής της, είναι μια μοτοσυκλέτα που μπορείς εύκολα να αποκτηθείς και έκτος την οδηγική απόλαυση που θα προσφέρει στον αναβατή της, θα  του προσφέρει και ένα μοναδικό στυλ!

Θα επανέλθουμε αναλυτικότερα και με περισσότερες λεπτομέρειες στην Royal Enfield HNTR 350 όταν ολοκληρώσουμε την πολυήμερη δοκιμή!

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κινητήρας
Τύπος 4Τ, 1Κ
Κυβισμός (cc) 349
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 72 x 85,8 mm
Συμπίεση 9,5:1
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Εκκίνηση Μίζα
Μετάδοση Κιβώτιο 5 σχέσεων, αλυσίδα
Πλαίσιο
Τύπος Ατσάλινο
Ίχνος (mm) 150
Μεταξόνιο (mm) 1,37
Ύψος σέλας (mm) 790
Μήκος (mm) 2,055
Πλάτος (mm) 800
Ύψος (mm) 1,055
Απόσταση εδάφους (mm) 150
Βάρος (kg) 181
Ρεζερβουάρ (lt) 13
Αναρτήσεις
Μπροστά Τηλεσκοπικό πιρούνι 41mm με διαδρομή 130mm
Πίσω Δύο αμορτισέρ με  6  θέσεις ρύθμισης και διαδρομή 90mm
Ελαστικά CEAT
Μπροστά 110/70-17
Πίσω 140/70-17
Φρένα
Μπροστά Δίσκος διαμέτρου 300mm με δαγκάνα δύο εμβόλων και ABS
Φρένα Δίσκος διαμέτρου 270mm με δαγκάνα δύο εμβόλων και ABS
Επιδόσεις
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm) 20 / 6100 rpm
Ροπή εργοστασίου (kg.m/rpm) 2,7 / 4000 rpm

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Royal Enfield

© Βασίλης Κωστάκος