Παρουσίαση των αγωνιστικών ομάδων Off Road της Yamaha για το 2017 στην Ιταλία. Video – Φωτογραφίες

Την Τρίτη το πρωί στο αρχηγείο της ομάδας Movistar Yamaha MotoGP στο Gerno di Lesmo, στην Ιταλία, βρεθήκαμε καλεσμένοι της Yamaha, για να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση των επίσημων αγωνιστικών ομάδων της Yamaha για το 2017, καθώς η νέα αγωνιστική σεζόν πλησιάζει!

Σε μια άψογη και εντυπωσιακή εκδήλωση με παρουσιαστή τον γνωστό σχολιαστή, Gavin Emmett, έγινε η παρουσίαση των 15 ομάδων και των 41 αναβατών της Yamaha!

Πριν από την παρουσίαση μίλησε ο Chief Operating Officer της Yamaha Motor Europe N.V,  Eric de Seynes όπου παρουσίασε τις ιδέες τους για το 2017, την  στρατηγική των αγώνων και την επανεξέταση των πωλήσεων της Off-Road αλλά και κομμάτια της αγοράς των Supersport.

Παρουσίαση των ομάδων Rally και  Enduro

Την παρουσίασε ξεκινησε ο Διευθυντής Rally και Enduro Racing Yamaha Motor Europe΄s, Alexandre Kowalski .

Πρώτος ανέβηκε στην σκηνή ο Επίσημος αναβάτης της Yamalube Yamaha Rally Team που τερμάτισε 4ος στο Ντακάρ του 2017, Adrien van Beveren, που έχασε το βάθρο για 40 δευτερόλεπτα! Ο Xavier de Soultrait ήταν επίσης παρών στην εκδήλωση, αφού ήταν ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές του Dakar, μαζί με όλους τους οδηγούς της ομάδας!

Η ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro του 2017 θα είναι η Outsiders Yamaha Official Enduro Team με οδηγούς τους Loïc Larrieu ο οποίος θα αγωνιστεί στην κατηγορία EnduroGP , ενώ στην κατηγορία Enduro 2 θα αγωνιστεί ο Jamie McCanney.

Στην κατηγορία Junior Enduro θα συμμετέχει η ομάδα  Yamaha Junior Enduro Team με τον Mikael Persson. Οι Larrieu, McCanney και Persson θα αγωνιστούν με τα Yamaha Enduro WR450F και WR250F.

Παρουσίαση των ομάδων Motocross

Συνεχίζοντας την παρουσίαση της off-road line up, ο Διευθυντής MX Racing Yamaha Motor Europe N.V, Erik Eggens παρουσίασε τη στρατηγική για το 2017 και στην συνέχεια την ομάδα, Monster Energy Yamaha MXGP Factory Team, με οδηγούς τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2015, Romain Febvre και τον Jeremy van Horebeek, που θα αγωνιστούν αυτή την σεζόν με το νέο YZ450FM στην κατηγορία MXGP.

Μια δεύτερη ομάδα θα είναι η Wilvo Yamaha official MXGP Team. Όπου θα αγωνίζεται με το YZ450F με οδηγούς τα αστέρια του MX, Shaun Simpson, και τον Arnaud Tonus.

Η Yamaha θα εξακολουθεί να δίνει το παρόν και στην ΜΧ2 με την KEMEA Yamaha Official MX2 Team, με οδηγούς, τους Benoit Paturel, Brent Van doninck και τον Alvin Östlund.

Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX1, David Philippaerts, με την ομάδα του ASTES4-TESAR Yamaha Official EMX250 Team, και οδηγούς τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή  Νέων MX125 του 2015, Maxime Renaux, τον Roan van de Moosdijk και τον Kãrlis Sabulis θα αγωνιστεί στην κατηγορία MX2.

Η MJC Yamaha Official EMX125 Team με οδηγούς τους Tim Edberg, Rick Elzinga και Thibault Benistant, θα αγωνιστούν στην κατηγορία MX125 Junior World Champion. Τελευταίες ομάδες αλλά όχι λιγότερο σημαντικές ήταν οι γυναικείες ομάδες MX.

Η NoFear NVD Yamaha Official MX Team με οδηγό την Nancy van de Ven  και η Fonta Yamaha Official WMX Team με οδηγό την τέσσερις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Kiara Fontanesi, που επέστρεψε στην Yamaha για να κυνηγήσει τον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο της!

Reportage – Photo – Video: George Fiotakis © Biker Spirit Magazine

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner