1 March 2024
BS RIDEPeugeot Test

Peugeot Speedfight 4 125, Test Ride – Review, VIDEO – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – BS RIDE

Το χαμηλό του βάρος και το μικρό του μέγεθος του Speedfight 4 125, του δίνουν ένα πλεονέκτημα μέσα στην πόλη, ενώ του δίνουν την δυνατότητα με τα 11 άλογα του να ξεπεράσει τα 100 χλμ σε τελική ταχύτητα!

VIDEO

Το Scooter της Peugeot, Speedfight έκανε την παρουσία του για πρώτη φορά το 1996, με σκοπό να καθορίσει την κατηγορία των sport
scooters, και το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό με περισσότερες από μισό εκατομμύριο πωλήσεις παγκοσμίως.

Το νέο Στην Speedfight 4 125 συνεχίζει να διατηρεί το sport χαρακτήρα του,  προσφέροντας δυνατές επιδόσεις, μεγαλύτερη οικονομία και ασφάλεια και πιο πλούσιο εξοπλισμό.

Το Speedfight 4 125, είναι εξοπλισμένο με το νέο injection (υδρόψυκτο κινητήρα) , SmartMotion, προδιαγραφών Euro4, της Peugeot. Χάρη στις τεχνολογίες LFE (Low Friction Efficiency: τεχνολογίες χαμηλών τριβών) και γεννήτρια ACG (Alternative Current Generator), ο νέος κινητήρας σύμφωνα με την Peugeot: είναι εξελιγμένος από τους κέντρο έρευνας και εξέλιξης του εργοστασίου στο Mandeure, ενώ συναρμολογείται στην Κίνα, αποδίδει 11 ίππους στις 7.400 rpm, ενώ η κατανάλωση καυσίμου είναι χαμηλή αφού μας έκαψε από 2,1 έως 3,5 λίτρα / 100 χλµ.

Η εξαιρετική η δουλειά των σχεδιαστών της Peugeot είναι εμφανή παντού σε όλο το scooter με την πολύ δυνατή μορφή του εμπρός μέρους, οι ιδιαίτεροι προβολείς του καθώς και το πολύ όμορφο πίσω φως! Ο LED φωτισμός, προσφέρει εξαιρετική ορατότητα στο δρόμο και κυρίως την νύχτα που είναι εκπληκτικό, αλλά και μοντέρνο στυλ.

Οι νέοι, ισχυροί προβολείς “Ice Effect” προσδίδουν ξεχωριστή, επιθετική εμφάνιση στο scooter και συνδυάζονται με μια LED μπάρα στη γρίλια της μάσκας.

Στο πίσω μέρος, το φανάρι έχει τρεις φωτεινές γραμμές  τα «νύχια του Λέοντα», σήμα κατατεθέν της Peugeot.

Τα φρένα του είναι πολύ καλά για την κατηγορία, ακόμα και με δυο άτομα, σου δίνουν αίσθηση ασφάλειας, αφού εχει εμπρός ένα Δίσκο 215 mm, με δαγκάνα 3 εμβόλων SBC (Chicho Aaron Concept), ενώ πίσω ένα Δίσκο 190 mm, SBC (Chicho Aaron Concept)   Το σύστημα SBC αυξάνει τα επίπεδα ασφάλειας, κατανέμοντας συνδυαστικά και στη σωστή αναλογία την ισχύ του φρεναρίσματος στον εμπρός και τον πίσω τροχό.

Η σέλα του νέου Speedfight 4 125 είναι μαλακή και αρκετά άνετη για τον οδηγός, ενώ είναι ποιο δύσκολη για τον συνεπιβάτη και τον κουράζει πολύ ποιο γρήγορα από τον οδηγό!

Ο χώρος κάτω από τη σέλα μπορεί να χωρέσει ένα full-face κράνος.

Στην ειδική υποδοχή κάτω από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων όταν έχεις προμηθευτεί την έξτρα βάση (ως αξεσουάρ), μπορεί να τοποθετήσει το κινητό του τηλέφωνο, χρησιμοποιώντας τη διαθέσιμη θύρα USB για φόρτιση.

Το Speedfight 4 125, είναι όπως είπαμε ελαφρύ και ευέλικτο,  και θα σας κάνει την ζωή εύκολη μέσα στην κίνηση!

Η δύναμη του χαμηλά βγαίνει πολύ εύκολα με την περιοχή μεταξύ 30 και 60 χιλιομέτρων που είναι και η ταχύτητα που κινούμαστε μέσα την πόλη, το Speedfight αποδίδει πέραν του δέοντος για τα κυβικά του, ενώ η εξάτμιση του σου δίνει την εντύπωση μιας ποιο ισχυρής μοτοσυκλέτας !

Το μικρό μέγεθος του Scooter είναι και η αφορμή που η κάλυψη από τον αέρα είναι πολύ μέτρια, αλλά σε ένα τέτοιο μικρό scooter δεν είναι το ζητούμενο, ενώ το τιμόνι που κόβει αρκετά δεξιά-αριστερά, που βοηθά να πας πιο γρήγορα μέσα στην κίνηση της πόλης.

Οι 13άρες ζάντες και το μικρό μεταξόνιο δίνουν ευελιξία και σταθερότητα.

Τα λάστιχα της κινεζικής CST συμπεριφέροντε πολύ καλά σε στεγνό δρόμο χωρίς γλιστρήματα, ενώ σε  βρεγμένο οδόστρωμα δεν αποδίδουν το ίδιο και θέλει λίγο μεγαλύτερη προσοχή.

Οι αναρτήσεις του αποδίδουν αρκετά καλά ακόμα και με δυο άτομα, ενώ βοηθούν πολύ στην σταθερότητα να μέχρι τα 80-85 χλμ.

Δυστυχώς το Speedfight δεν εχει πλαϊνό σταντ ως στάνταρ και ετσι πρέπει να χρησιμοποιείς το κεντρικό σταντ, κάτι που δυσκολεύει τον οδηγό!

Εν κατακλείδι το Το Speedfight 4 125 με τιμή αγοράς στα 2.999 ευρώ είναι μια πολύ καλή επιλογή για να κινηθεί κάποιος μέσα στην πολύ, και αν κάνει μια εισαγωγή στον χώρο των δυο τροχών με ένα σπορ σκούτερ!

Τεχνικά χαρακτηριστικάΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Τύπος Κινητήρα               : Μονοκύλινδρος 4χρονος

Κυβισμός: 125 cc

Τροφοδοσία:     Ηλεκτρονικός Ψεκασμός

Σύστημα ψύξης:               Υδρόψυκτο

Μέγιστη Ισχύς: 8,1 kW (11 hp) / 7.400 rpm

Μέγιστη Ροπή: 10,8 Nm / 5.600 rpm

Μέση Κατανάλωση Καυσίμου: 2,1 L / 100 km

Μετάδοση:        CTV

Μήκος (mm) :   1.895

Πλάτος (mm) :  700

Ύψος (mm) :       1.150

Ύψος σέλας (mm) :         800

Μεταξόνιο (mm) :           1.296

Βάρος (κενή kg) :             120

Χωρητικότητα Καυσίμου (L) :     8

Ανάρτηση εμπρός:          Τηλεσκοπικό πιρούνι

Ανάρτηση πίσω                :Ρυθμιζόμενο υδραυλικό αμορτισέρ

Φρένα εμπρός: Δίσκος 215 mm, SBC

Φρένα πίσω:      Δίσκος 190 mm, SBC

Ελαστικά εμπρός/πίσω : 130/60-13″ / 130/60-13″

ΤΙΜΗ:    2.999 ευρώ

Αντιπροσωπεία:  ΤΕΟΜΟΤΟ, Λεωφ. Κηφισού 29, Αθήνα, 165 43 Τηλ: 210 3410684

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events