1 March 2024
Διεθνή Επικαιρότητα

Πωλείται το πρώτο Ducati MotoGP, το Desmosedici GP3 του Troy Bayliss – Φωτογραφίες

Μπορείτε να φανταστείτε ότι θα μπορέσετε να είστε ο τυχερός ιδιοκτήτης ενός από τα 12 Ducati GP3 που υπάρχουν στον κόσμο;

Λοιπόν, αν έχετε 300.000 με 350.000 ευρώ διαθέσιμα, τώρα είναι η ευκαιρία σας, γιατί ο διάσημος οίκος δημοπρασιών Bonhams θα πραγματοποιήσει την παραδοσιακή φθινοπωρινή του Stafford Sale στις 14 Οκτωβρίου, μια από τις σημαντικότερες δημοπρασίες μοτοσικλετών και αγωνιστικών αυτοκινήτων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, και ανάμεσα στα κοσμήματα της συλλογής του ξεχωρίζει η Ducati GP3 με το οποίο ο Troy Bayliss ολοκλήρωσε το πρώτο μισό της σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2003.

Αυτή η σεζόν ήταν η πρώτη για το Borgo Panigale μετά την αλλαγή της εποχής από δίχρονα σε τετράχρονα στην κορυφαία κατηγορία.

Η Ducati εκμεταλλεύτηκε όλα τα σχόλια που απέκτησε στο World Superbike paddock με το έπος 916/996/998 για να δώσει ζωή σε ένα πρωτότυπο που ονομάζεται Desmosedici, μια ένωση των λέξεων «Desmo» – σε σχέση με τον ιδιαίτερο δεσμοδρομικό εξοπλισμό βαλβίδας του – και « Sedici’ για τον αριθμό των βαλβίδων του, 16.

Η μοτοσυκλέτα που θα βγάλει σε δημοπρασία η Bonhams στις 14 Οκτωβρίου είναι μια αυθεντική αγωνιστική μοτοσυκλέτα. Αυτό αποδεικνύεται από την τυπωμένη ταμπέλα GP3TB1 που υπάρχει σε μία από τις πλευρές του σωληνωτού ατσάλινου πλαισίου της, μια αρίθμηση που η Ducati χρησιμοποιούσε μόνο για τις αγωνιστικές της μονάδες και που εξυπηρετούσε τη μάρκα Borgo Panigale για να τη διαφοροποιήσει από τις μονάδες που κατασκευάζονταν για αγωνιστικές χρήσεις..

Η μοτοσυκλέτα που είναι προς πώληση, ο Bayliss ήταν στο βάθρο στο Ισπανικό Grand Prix του 2003, και πέτυχε επίσης εξαιρετικά αποτελέσματα στο εναρκτήριο αγώνα στην Ιαπωνία (5ος) και στον επόμενο γύρο στη Νότια Αφρική, όπου ο Αυστραλός τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Από τις δύο μοτοσυκλέτες που είχε ο Bayliss στο γκαράζ του, αυτή που βγήκε σε δημοπρασία ήταν η κύρια Ducati του, αυτή που επέλεγε πάντα να αγωνίζεται. Είναι η ίδια μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιήθηκε μέχρι τα μέσα του 2003, όταν η Ducati εισήγαγε μια ουσιαστική αλλαγή στο σωληνωτό πλαίσιο της μοτοσικλέτας – οι βάσεις του κινητήρα υιοθέτησαν μια πιο στρογγυλή σχεδίαση – και έθεσε στο ράφι αυτή τη μονάδα, η οποία αλλάζει χέρια από τότε.

Σε αντίθεση με άλλα πιο σύγχρονα MotoGP στα οποία απαιτείται η βοήθεια ενός ηλεκτρονικού τεχνικού για να μπορέσει να την χρησιμοποιήσει κάποιος στην πίστα, αυτό το GP3 είναι πολύ πιο απλό και πιο εύκολο στη χρήση σε ένα trackday. Έχει μόλις αναθεωρηθεί σε επίπεδο κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων και διαθέτει σιδερένια δισκόφρενα για ευκολία στη χρήση, αν και οι αυθεντικοί από άνθρακα παραδίδονται επίσης σε κουτί μαζί με μερικά πρόσθετα ανταλλακτικά.

Η Bonhams εκτιμά ότι υπάρχουν μόνο 12 μονάδες του Ducati GP3 ενεργές και αυτή που θα δημοπρατηθεί στις 14 Οκτωβρίου είναι μία από αυτές. Δεν υπάρχει ακόμη τιμή εκκίνησης, αν και ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι η τελική του τιμή θα κυμαίνεται μεταξύ 270.000 και 300.000 λίρες στερλίνας, δηλαδή περίπου 340.000 ευρώ για να έχετε το πρώτο Ducati MotoGP της χρονιάς στην ιστορία του γκαράζ σας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events