Πρόβλημα με την 35η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών, Που θα γίνει ? – Θα γίνει?

Μια παράδοση 35 χρονών, όπου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος γίνεται η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών, κάθε χρόνο σε κάποιο διαφορετικό μέρος, δεν έχει βρει ακόμα τοποθεσία και κινδυνεύει μέχρι και με ματαίωση.

Από ότι φαίνεται η φετινή (35η ) Πανελλήνια έχει κολλήσει ήδη δυο φορές.

Η πρώτη ήταν στην Επανομή όπου με Δελτίο τύπου η ΜΟΤΟΕ ανακοίνωσε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει εκεί (διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση)
και η δεύτερη είναι η Αλεξανδρούπολη όπου υπήρξε εμπλοκή με Δελτία τύπου του Δήμου και συνέντευξη του Προέδρου της Λ.Ε.Μ.Ε. που διαψεύδει τα όσα λέει ο Δήμος και δηλώνει «Δεν ζητήσαμε τίποτα από το Δήμο… Είχαμε συμφωνήσει… Οι μοτοσικλετιστές νιώθουμε μεγάλη πίκρα» (παρακάτω ακούστε την συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΜΑXIMUM FM 93,6

Ο πρόεδρος στην συνέντευξη του μίλησε για πιθανό τόπο διεξαγωγής τον Βόλο, αλλά μίλησε και για πιθανή ματαίωση της Πανελλήνιας.

35_panellinia_motosikletaslΤο Ιστορικό έχει ως έξης.

Αρχικά η ΜΟΤΟΕ είχε αποφασίσει να γίνει η 35η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών στην Επανομή και ενώ όλα πήγαιναν καλώς και τα μέλη του ΔΣ της ΜΟΤΟΕ με τον αντιδήμαρχο κ. Φεστερίδη είχαν κάνει έκαναν αυτοψία στο χώρο των Κατασκηνώσεων Επανομής, όπου θα γίνονταν η Πανελλήνια.

Και ενώ περίμεναν την τελική απόφαση για να γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την ΜΟΤΟΕ, το υπουργείο απέρριψε τη σχετική αίτηση που έγινε απ’ τις δυο πλευρές (ΜΟΤΟΕ –Δήμος) με τη αιτιολογία ότι οι κατασκηνώσεις θα υποδεχτούν παιδιά του απόδημου Ελληνισμού σύντομα (κι όχι μετανάστες όπως από λάθος αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΜΟΤΟΕ).

Η ανακοίνωση της ΜΟΤΟΕ
Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος
26 Μαΐου 2016
Αγαπητά μέλη και συνάδελφοι μοτοσυκλετιστές
Με λύπη μας σας πληροφορούμε ότι ,το Υπουργείο Εξωτερικών, υπαναχώρησε στην Παραχώρηση του χώρου των παιδικών κατασκηνώσεων απόδημου Ελληνισμού, που Βρίσκεται στην Επανομή Θες/νίκης, για την πραγματοποίηση της 35ης Π.Σ.Μ.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας στον συγκεκριμένο χώρα θα μεταφερθούν μετανάστες .
Μετά από αυτό η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σε άλλο χώρο ,για τον οποίο Θα σας ενημερώσουμε εντός των προσεχών ημερών.
Με εκτίμηση
Ο γ.γ. Γιάννης Ντουλμπέρης
πηγή

Στην συνέχεια σαν δεύτερη επιλογή η ΜΟΤΟΕ απευθύνθηκε στον Δήμο Αλεξανδρούπολης μέσω της τοπικής Λέσχης,  την Λέσχη Μοτοσικλετιστών Αλεξανδρούπολης ( Λ.Ε.Μ.Ε ) και όπως ανέφερε ο πρόεδρος της λέσχης Κριτού Κριτής , όλα είχαν συμφωνηθεί.
Όμως η Δήμος τελικά είχε άλλη άποψη.
Την Τρίτη 3 Ιουνίου 2016 ο Δήμος Αλεξανδρούπολη εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο εξηγούσε για ποιο λόγο απέρριπτε την διεξαγωγή της Πανελλήνιας στην Αλεξανδρούπολης. (Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου)
Του Δελτίου Τύπου όμως προηγήθηκε συνέντευξη του προέδρου της Τ.Ι.Ε.Δ.Α  κυρίου Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη, ο οποίος μίλησε με φράσεις του τύπου «θα γίνει το έλα να δεις» «δεν σου λέω τι θα γίνει» για τους μοτοσικλετιστές και την συμπεριφορά τους, πράγμα που σχολίασε αρνητικά και ο πρόεδρος της τοπικής λέσχης σε συνέντευξη του όπου διέψευσε και τα όσα αναφέρει το Δελτίο τύπου και μίλησε για μια απόρριψη που θα κοστίσει στην πολύ μιας και οι χιλιάδες μοτοσικλετιστές που θα έφταναν στην περιοχή θα έκαναν μεγάλο τζίρο στην τοπική αγορά.
Υποστήριξε πως στο πλευρό τους ήταν και ο επαγγελματικός κόσμος της πολύς με τα αντίστοιχα επιμελητήρια.
Δήλωσε πικραμένος και απογοητευμένος από την Δημοτική Αρχή και παράταξη αφού και ο ίδιος όπως δήλωσε ανήκει σε αυτήν .

Η ΜΟΤΟΕ μέχρι τώρα δεν έχει καταλήξει επίσημα που θα γίνει η 35η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών.

Δελτίο Τύπου από το Γραφείο Τύπου Δήμου Αλεξανδρούπολης
Σχετικά με τη μη διεξαγωγή της Πανελλήνιας συγκέντρωσης μοτοσικλετιστών στην Αλεξανδρούπολη, η οποία ακυρώθηκε και από την Επανομή όπου αρχικά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί, και προς αποφυγή παρερμηνειών και παρεξηγήσεων ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι τα αιτήματα των μοτοσικλετιστών ήταν δυσανάλογα του ενδεχόμενου οφέλους που θα προέκυπτε για την τοπική κοινωνία και οικονομία από την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα, εκτός του γεγονότος ότι δεν αποδέχτηκαν πρόταση του Δημάρχου για μείωση του αντιτίμου παραμονής τους κατά 80%, ήτοι στα 3 ευρώ έκαστος αντί των 11,5 ευρώ που αντιστοιχεί σήμερα στο ημερήσιο κόστος διαμονής ενός ατόμου μιας μοτοσικλέτας και μιας σκηνής, γεγονός που καταδεικνύει την εκ των προτέρων καλή πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, το όργανο εκπροσώπησής τους ζήτησε τη διακοπή λειτουργίας των καταστημάτων εντός του κάμπινγκ για τη διάρκεια παραμονής τους, τα οποία ο Δήμος μισθώνει σε ιδιώτες, για τους οποίους προκύπτουν διαφυγόντα κέρδη από μια τέτοια ενέργεια.

Αντ’ αυτού ζήτησαν να φέρουν δική τους εταιρία κέτερινγκ από άλλη πόλη, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες εστίασης των μοτοσικλετιστών μελών της λέσχης τους αποκλειστικά, δίνοντας την εκμετάλλευση σε Αθηναίο επιχειρηματία ο οποίος κατέβαλε 25.000 ευρώ στην λέσχη και ο οποίος δεν θα προσλάμβανε ούτε ένα δημότη Αλεξανδρούπολης για απασχόληση.

Επίσης ζήτησαν τη δέσμευση 20 περίπου δημοτικών υπάλληλων για να καλύψουν ανάγκες καθαριότητας του χώρου και αποκομιδής των απορριμμάτων, την τοποθέτηση εξέδρας στην παραλία προκειμένου να διεξάγουν πάρτι με ζωντανή μουσική που θα συνεχιζόταν τις μεταμεσονύχτιες ώρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ηρεμία της περιοχής και των περιοίκων και ιδιαίτερα των επαναλαμβανόμενων παραθεριστών του κάμπινγκ που κάθε καλοκαίρι εδώ και πολλά χρόνια μας τιμούν με την παρουσία και την προτίμησή τους.

Επίσης, ζήτησαν χρηματική ενίσχυση ποσού 10.000 ευρώ όπως έτυχαν άλλη χρονιά από άλλο δήμο, που όμως δεν διευκρίνισαν  (γεγονός που μάθαμε εκ των υστέρων ) ότι το εκεί κάμπινγκ δεν το είχε η λέσχη αλλά τοπικοί παράγοντες.

Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι το όφελος για την τοπική κοινωνία και οικονομία θα ήταν αντιστρόφως ανάλογο του κόστους και της διατάραξης που θα επέφερε η πραγματοποίηση της εν λόγω συγκέντρωσης, μένοντας στο κάμπινγκ δυναμικότητας ατόμων, περίπου 3000, χωρίς ουσιαστικό όφελος οικονομικό ούτε για την Τ.Ι.Ε.Δ.Α που είναι μία ανώνυμη εταιρεία που πρέπει να έχει κέρδη αλλά ούτε και για την τοπική αγορά σύμφωνα με τα ανωτέρω .

Η απόφαση αυτή ήταν κοινή με αυτήν του προέδρου της Τ.Ι.Ε.Δ.Α  κυρίου Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη.
πηγή

Ακούστε τον Πρόεδρο της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Αλεξανδρούπολης ( Λ.Ε.Μ.Ε ) κ. Κριτού Κριτή σε όσα ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό στις 3 Ιουνίου 2016

Ραδιοφωνική Συνέντευξη

Ακούστε τον προέδρο της Τ.Ι.Ε.Δ.Α  κυρίου Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη σε όσα ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό στις 2 Ιουνίου 2016

Ακούστε από το 2.22 λεπτό και μετά.

Ραδιοφωνική Συνέντευξη

Related Posts