Project Triumph TE-1 – Αποκάλυψη Πρωτότυπου – Έναρξη φάσης ζωντανών δοκιμών της Ηλεκτρικής Μοτοσυκλέτας

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί το επίσημο τέλος του σταδίου συνεργασίας του έργου TE-1, με την ολοκλήρωση του πρωτότυπου επίδειξης, το οποίο είναι πλέον πλήρως έτοιμο για το επόμενο στάδιο του έργου υπό την ηγεσία της Triumph που θα ξεκινήσει – το ζωντανό πρόγραμμα δοκιμών.

Η μοναδική συνεργασία μεταξύ της Triumph Motorcycles, της Williams Advanced Engineering, της Integral Powertrain Ltd και της WMG του Πανεπιστημίου του Warwick που χρηματοδοτείται από το Office for Zero Emission Vehicles μέσω της Innovate UK, δημιουργήθηκε για να φέρει πρωτοποριακές εξελίξεις στην εξειδικευμένη μηχανική ηλεκτρικών μοτοσυκλετών και καινοτομία στον σχεδιασμό ενσωματωμένης τεχνολογίας.

Η ΦΑΣΗ 3 ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

Η φάση 3 του έργου TE-1 έχει πλέον ολοκληρωθεί, με την τελική κατασκευή του πρωτοτύπου επίδειξης. Ενσωματώνοντας για πρώτη φορά όλες τις πιο πρόσφατες και τελικές καινοτομίες από τις ροές εργασίας των συνεργατών του έργου, Tο πρωτότυπο επίδειξης διαθέτει:

 • Triumph: τελικό πλαίσιο, που περιλαμβάνει πλαίσιο, υποπλαίσιο, κόκπιτ, πάνελ και τροχούς, σύστημα τελικής μετάδοσης κίνησης με κιβώτιο ταχυτήτων και ιμάντα κίνησης Gates Carbon, ηλεκτρονικά, ανεστραμμένο πιρούνι φυσιγγίων Öhlins, μοναδικό πρωτότυπο πίσω αμορτισέρ Öhlins, μονομπλόκ δαγκάνες Brembo M50 και λογισμικό ελέγχου μοτοσυκλέτας Triumph
 • Williams Advanced Engineering: τελική μορφή του πρωτότυπου πακέτου μπαταριών WAE που ενσωματώνει αποκλειστική συσκευασία κυψελών για βέλτιστο κέντρο βάρους, μονάδα ελέγχου οχήματος, μετατροπέα DCDC, ενσωματωμένη ψύξη, θύρα φόρτισης και διακοσμημένα καλύμματα carbon
 • Integral Powertrain: τελικό πρωτότυπο σύστημα μετάδοσης κίνησης με κλιμακούμενο ενσωματωμένο μετατροπέα και συνδυασμένο κινητήρα με τεχνολογία μεταγωγής καρβιδίου πυριτίου και ενσωματωμένη ψύξη
 • WMG, University of Warwick: ολοκλήρωση της τελικής προσομοίωση πριν από τη ζωντανή δοκιμή, με όλα τα αποτελέσματα να υποδεικνύουν ότι το έργο βρίσκεται σε πορεία για να προσφέρει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα απόδοσης και ανθεκτικότητας

Τα βασικά επιτεύγματα του έργου κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης περιλαμβάνουν αποτελέσματα δοκιμών που υπερβαίνουν τα τρέχοντα σημεία αναφοράς και τους στόχους που έχουν τεθεί από το Συμβούλιο Αυτοκινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2025, παρέχοντας μια πλατφόρμα με μεγάλες δυνατότητες για μελλοντική εξέλιξη στην απόδοση ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας.

Ο γενικός στόχος του έργου TE-1 επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας, προκειμένου να συμβάλει στη μελλοντική προσφορά ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας της Triumph, στην οδηγική καινοτομία, στις δυνατότητες και στη νέα πνευματική ιδιοκτησία και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας και του προφίλ της βρετανικής βιομηχανίας και του βρετανικού σχεδιασμού.

ΕΝΑΡΞΗ ΦΑΣΗΣ 4 ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Με την ολοκλήρωση του πρωτοτύπου επίδειξης, μπορεί πλέον να ξεκινήσει η πλήρης ζωντανή φάση δοκιμής του έργου TE-1 (φάση 4). Τους επόμενους 6 μήνες το πρωτότυπο επίδειξης θα υποβληθεί σε ένα εκτενές πρόγραμμα ζωντανών δοκιμών εντός των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων της Triumph, το οποίο θα περιλαμβάνει:

 • Δοκιμές κύλισης δρόμου – βασική λειτουργική αξιολόγηση που περιλαμβάνει:
  • Ρύθμιση γκαζιού
  • Χαρτογράφηση απόδοσης μονάδας παροχής ισχύος
  • Επίπεδα ισχύος και ροπής
  • Αξιολόγηση αυτονομίας και κατανάλωσης μπαταρίας
  • Ανάπτυξη προγραμμάτων οδήγησης
  • Επικύρωση λειτουργικότητας λογισμικού
  • Θερμική βελτιστοποίηση
 • Δοκιμές πίστας – που περιλαμβάνει δυναμική αξιολόγηση αναβάτη σε σχέση με:
  • Χειρισμό
  • Επιτάχυνση
  • Στρατηγική πέδησης και αναγέννησης πέδησης
  • Έλεγχος πρόσφυσης
  • Έλεγχος ανύψωσης μπροστινού τροχού

Το πρόγραμμα δοκιμών έχει σχεδιαστεί για να παρέχει κατεύθυνση στο τελικό στήσιμο και τη ρύθμιση του πρωτοτύπου επίδειξης.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΦΑΣΗΣ 4: Καλοκαίρι 2022

Με την ολοκλήρωση της φάσης των ζωντανών δοκιμών, που εκτιμάται ότι θα είναι το καλοκαίρι του 2022, η πρωτότυπη συσκευή επίδειξης θα ενημερωθεί με τα τελικά πάνελ και το σχέδιο βαφής, στο πλαίσιο προετοιμασίας για την ενεργή επίδειξη στην πίστα και την προβολή στα μέσα επικοινωνίας. Αυτή τη στιγμή, θα δημοσιευθούν τα πλήρη αποτελέσματα του έργου, συμπεριλαμβανομένων των τελικών προδιαγραφών και των αποτελεσμάτων των δοκιμών, καθώς και πληροφορίες και βασικά στοιχεία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το TE-1 επιτυγχάνει τους στόχους του έργου για καινοτομία και θέτει νέα πρότυπα για τον τομέα της μοτοσυκλέτας συνολικά, συμπεριλαμβανομένης της τελικής απόδοσης μπαταρίας και της εμβέλειας. Αυτό θα υποστηριχθεί από μια ευκαιρία για τα μέσα ενημέρωσης να μιλήσουν με την ομάδα, να δουν το πρωτότυπο σε δράση στην πίστα και να ακούσουν από τους αναβάτες δοκιμών ανάπτυξης.

«Ήταν πραγματικά συναρπαστικό να βλέπεις την πρόοδο που σημειώθηκε κατά τη φάση 3 του Πρότζεκτ Triumph TE 1 με την τελική πρωτότυπη μοτοσυκλέτα να περνά τώρα σε πραγματικές δοκιμές. Όλοι όσοι συμμετέχουν από την Triumph είναι περήφανοι που ήταν μέρος αυτής της καινοτόμου βρετανικής συνεργασίας. Προσωπικά, είμαι ενθουσιασμένος με τα αποτελέσματα που έχουμε ήδη επιτύχει με τους συνεργάτες μας και τη συναρπαστική προεπισκόπηση του πιθανού ηλεκτρικού μέλλοντος που θα έρθει». δήλωσε ο Nick Bloor, Διευθύνων Σύμβουλος της Triumph. «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη φιλόδοξη και καινοτόμο εργασία για το πρωτότυπο επίδειξης TE-1 μέσω της ζωντανής φάσης δοκιμών και να μοιραστούμε το αποτέλεσμα με τους οπαδούς της Triumph σε όλο τον κόσμο».

ΠΡΟΤΖΕΚΤ TE-1 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΑΣΗΣ 3

Πρωτότυπο Επίδειξης

Triumph Motorcycles

Η ομάδα της Triumph TE-1 ξεκίνησε τη φάση 3 κατασκευάζοντας με επιτυχία μια αρχική μοτοσυκλέτα μουλάρι η οποία ενσωμάτωσε την μπαταρία, τον μετατροπέα, τον κινητήρα και το πλαίσιο σε ένα μηχάνημα για πρώτη φορά. Χρησιμοποιώντας αυτήν την πλατφόρμα, όλοι οι εταίροι του έργου εργάστηκαν συνεργατικά για τη βελτιστοποίηση της ενσωμάτωσης λογισμικού στα πολύπλοκα συστήματα, περιλαμβάνοντας εκατοντάδες ώρες λεπτομερών δοκιμών για να διασφαλιστεί ότι η λειτουργικότητα όλων των χαρακτηριστικών και των πτυχών λογισμικού συμπεριφέρονται με ακρίβεια και διαισθητική συμπεριφορά, όπως θα περίμενε ένας πελάτης. Αυτό επικυρώθηκε σε εργασίες προσομοίωσης πραγματικού χρόνου που διεξήχθησαν στο WMG, που περιλάμβαναν λεπτομερείς δοκιμές και προσομοιώσεις της εγκατάστασης μετάδοσης κίνησης για την αξιολόγηση κρίσιμων στοιχείων ασφάλειας που σχετίζονται με τη λειτουργία του κινητήρα και τον έλεγχο του οχήματος. Δοκιμές αντοχής στο πρωτεύον κιβώτιο ταχυτήτων έχουν επίσης διεξαχθεί για να διασφαλιστεί η πλήρης κατανόηση των θεμελιωδών διαφορών στην εφαρμογή φορτίου ηλεκτροκινητήρα για περιπτώσεις χρήσης οχήματος, της απόδοσης και των συνεπειών στη διάρκεια ζωής του κιβωτίου ταχυτήτων. Παράλληλα με αυτή τη δουλειά, η σχεδίαση του εξατομικευμένου πλαισίου υπό την καθοδήγηση της Triumph έχει επικεντρωθεί στην παροχή της στιλιστικής πρόθεσης της φάσης 2, όσο πιο κοντά γένεται στο αρχικό σχέδιο. Η φάση 3 του έργου έχει πλέον ολοκληρωθεί με το πλήρως συναρμολογημένο πρωτότυπο επίδειξης TE-1, οι φωτογραφίες του οποίου αποκαλύπτονται για πρώτη φορά σήμερα.

Ο Steve Sargent, Chief Product Officer της Triumph είπε «Κατά τη φάση 3 επικεντρωθήκαμε στο να χτίσουμε τα φυσικά θεμέλια της πρώτης ηλεκτρικής πρωτότυπης μοτοσυκλέτας της Triumph. Είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα των προσπάθειών της Triumph  και των συνεργατών TE-1 για τη δημιουργία μιας μοτοσυκλέτας επίδειξης που δεν είναι μόνο οπτικά επιθυμητή με καθαρό DNA της Triumph, αλλά και εξοπλισμένη με ένα αναζωογονητικό και συναρπαστικό ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που έχει τέτοιες δυνατότητες για το μέλλον. Ανυπομονώ να συνεχίσω την ανάπτυξη αυτού του οχήματος επίδειξης μέχρι τη φάση 4 και να χρησιμοποιήσω τις γνώσεις και τις δυνατότητές μας για να συγκεντρώσουμε όλη την τεχνολογία αιχμής των συνεργατών σε ένα τελικό αποτέλεσμα που θα καθοδηγήσει την ηλεκτρική στρατηγική της Triumph για το μέλλον. Η εμπειρία μας μάς λέει ότι σε αυτό το στάδιο ενός έργου δεν υπάρχει υποκατάστατο της γνήσιας οδήγησης όταν αναπτύσσεται η οδηγησιμότητα, η οδική συμπεριφορά και ο χαρακτήρας, και έχουμε φιλόδοξους στόχους που επικεντρώνονται στην παροχή μιας εμπειρίας οδήγησης που είναι νέα και συναρπαστική, αλλά τελικά διαισθητική και οικεία. Ανυπομονώ πραγματικά για την πρώτη μου ευκαιρία να οδηγήσω το ολοκληρωμένο πρωτότυπο».

 VIDEO

Williams Advanced Engineering (WAE)

Μετά την ολοκλήρωση της Φάσης 2 του προγράμματος τον Μάρτιο του 2021, η οποία παρέδωσε μια πλήρως δοκιμασμένη μπαταρία, η Williams Advanced Engineering έχει πλέον ολοκληρώσει τις εργασίες στη Φάση 3, η οποία περιείχε ορισμένες κρίσιμες πύλες για το έργο.

Εκτός από την υποστήριξη μιας σειράς λύσεων υλικού και λογισμικού. ενσωματώνοντας συγκεκριμένα το λογισμικό ελέγχου μοτοσυκλετών της Triumph για να λειτουργεί σε αρμονία με τον ελεγκτή και το σύστημα διαχείρισης μπαταριών της WAE, η ομάδα έχει βελτιώσει την ενοποίηση των μηχανικών και ηλεκτρικών λύσεων – βελτιστοποιώντας τη διάταξη της μπαταρίας για εξισορρόπηση της μάζας και της τοποθέτησης εντός του πλαισίου.

Η μοτοσυκλέτα επίδειξης υποβάλλεται τώρα στην τελική επικύρωση και ρύθμιση της στάθμης της μπαταρίας για να διασφαλιστεί ότι τα αποτελέσματα απόδοσης πληρούν τους καλύτερους στόχους ισχύος και πυκνότητας ενέργειας στην κατηγορία και για τον αναβάτη, διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχει συμβιβασμός στην απόδοση σε χαμηλά επίπεδα φόρτισης.

«Μετά από μια εκτεταμένη περίοδο δοκιμών, είμαστε ενθουσιασμένοι που επιτέλους βλέπουμε τα αποτελέσματα της δουλειάς μας σε μια πραγματική μοτοσυκλέτα. Δουλεύοντας με την ομάδα της Triumph, συνεχίσαμε να ξεπερνάμε τα όρια της τεχνολογίας μπαταριών, έχοντας πάντα στο μυαλό μας τον αναβάτη», δήλωσε ο Dyrr Ardash, Επικεφαλής Στρατηγικών Συνεργασιών, Williams Advanced Engineering «Επειδή σχεδιάσαμε την μπαταρία από το μηδέν, η σχεδίαση δεν έχει συμβιβασμούς και καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα όρια της τρέχουσας τεχνολογίας, προσφέροντας τόσο επιδόσεις όσο και το σημαντικό, εμβέλεια».

τμημα e-drive, Integral Powertrain Ltd

«Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι που ολοκληρώσαμε τον ρόλο μας σε αυτό το έργο και που παραδώσαμε αυτό που θέλαμε να επιτύχουμε, δηλαδή έναν επεκτάσιμο, εξαιρετικά ενσωματωμένο κινητήρα και μετατροπέα, χωρίς καλώδια φάσης, ζυγούς ή ξεχωριστά κυκλώματα ψύξης. Για την εφαρμογή TE-1, ο κινητήρας επιτυγχάνει μέγιστη και συνεχή πυκνότητα ισχύος 13 kW/kg και 9 kW/kg αντίστοιχα, που είναι 60% υψηλότερα νούμερα από τους στόχους του οδικού χάρτη της νέας τεχνολογίας APC για το 2025. Όλα αυτά έχουν επιτευχθεί χρησιμοποιώντας υλικά και διαδικασίες συμβατά με την παραγωγή αυτοκινήτων όγκου και, κυρίως, χρησιμοποιώντας μια κλιμακούμενη πλατφόρμα κινητήρα.

«Η ιδέα του μετατροπέα, η οποία μπορεί επίσης να κλιμακωθεί ρυθμίζοντας τον αριθμό των σταδίων ισχύος από καρβίδιο πυριτίου για κινητήρες διαφορετικής διαμέτρου, έχει πραγματικά φέρει επιδόσεις. Η μονάδα TE-1 είναι ικανή για >500 kW! Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να βελτιστοποιήσουμε αυτήν την πλατφόρμα για παραγωγή».

«Η ενσωματωμένη μονάδα κινητήρα και μετατροπέα βρίσκεται τώρα στη μοτοσυκλέτα και προσφέρει τη στοχευμένη απόδοση και οικονομία κύκλων που σχεδιάσαμε, μοντελοποιήσαμε και προσομοιώσαμε για να επιτύχουμε. Ανυπομονούμε πολύ για τα σχόλια από τις δοκιμές σε επίπεδο μοτοσυκλέτας και τα οφέλη της υψηλής απόδοσης στην εμβέλεια».

«Είμαστε πραγματικά περήφανοι που ήμασταν βασικό μέρος αυτού του συναρπαστικού έργου που υπήρξε ορόσημο για τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και τη βρετανική βιομηχανία». Andrew Cross, Chief Technical Officer της Integral Powertrain Ltd.

WMG, University of Warwick

«Η WMG συνεργάζεται στενά με την Triumph για να υποστηρίξει την ανάπτυξη της μονάδας ελέγχου μοτοσυκλέτας μέσω μιας ολοκληρωμένης διαδικασίας αξιολόγησης σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας δύο προσαρμοσμένες φυσικές πλατφόρμες. Ένα τρισδιάστατο φυσικό μοντέλο μοτοσυκλέτας δημιουργήθηκε και ενσωματώθηκε με την πρώτη πλατφόρμα για να επιτρέψει την αξιολόγηση και τη βελτίωση της μονάδας ελέγχου σε πραγματικά σενάρια οδήγησης, διασφαλίζοντας ότι θα συμπεριφέρεται καλά πολύ πριν από την ενσωμάτωση στην αρχική πρωτότυπη μοτοσυκλέτα. Η δεύτερη πλατφόρμα έχει χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη της Triumph στην αξιολόγηση της ισχύος και της ενεργειακής απόδοσης ολόκληρου του συστήματος μετάδοσης κίνησης καθώς και για την επιβεβαίωση της αντοχής του. Έχουμε επίσης επικεντρωθεί στην έρευνα και ανάπτυξη ελέγχου σε άλλα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου του προηγμένου ελέγχου πρόσφυσης και των βέλτιστων στρατηγικών ανάμειξης φρένων. Τα ευρήματα στη μοντελοποίηση, προσομοίωση και έλεγχο ενεργειακών συστημάτων, ειδικά σε πραγματικές μελέτες περιπτώσεων με ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, που προέκυψαν μέσω αυτού του έργου TE-1 έχουν χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη διδακτικού υλικού σε ενεργειακά συστήματα, τεχνολογίες υβριδισμού και ηλεκτροκίνησης σε εκπαιδευτικά προγράμματα στο WMG». Truong Quang Dinh, Αναπληρωτής Καθηγητής Διαχείρισης και Ελέγχου Ενεργειακών Συστημάτων στο WMG, Πανεπιστήμιο του Warwick.

«Η WMG βοήθησε επίσης την Triumph να κατανοήσει τις ευκαιρίες και τις ευρύτερες επιπτώσεις της ηλεκτροκίνησης στην επιχείρησή της. Αυτό περιλάμβανε τη διερεύνηση των ευκαιριών για δίκτυα φόρτισης ηλεκτρικών δίτροχων, την ανάγκη για οικιακή ανακύκλωση ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, την ανάγκη ανάπτυξης τοπικών αλυσίδων εφοδιασμού μπαταριών και την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσει η Triumph για να διασφαλίσει ότι μπορούν να σχεδιάσουν, να αναπτύξουν, να κατασκευάσουν και να διανείμουν ηλεκτρικά δίτροχα οχημάτα στο μέλλον. Τα ευρήματα από αυτές τις μελέτες παρέχουν επίσης κατευθύνσεις στις εθνικές και τοπικές κυβερνήσεις, ειδικά σε τομείς όπου η παρέμβαση πολιτικής μπορεί να υποστηρίξει την υιοθέτηση ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας.

«Σε πολλές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από το WMG, τα προσαρμοσμένα μοντέλα που βασίζονται σε υπολογιστή που αναπτύχθηκαν στο πανεπιστήμιο (όπως το λογισμικό UniWarp του πανεπιστημίου), συνέβαλαν καθοριστικά στην κατανόηση της καλύτερης δυνατής κατεύθυνσης ή δράσης που απαιτείται για διαφορετικά σενάρια. Αυτή η προσέγγιση επέτρεψε στην WMG να ποσοτικοποιήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών και έχει καθορίσει μεθόδους με τις οποίες μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω μέσω νέων χαρακτηριστικών οχημάτων, διαστάσεων συστήματος οχημάτων ή νέων εξωτερικών συνεργασιών». Jim Hooper, Διευθυντής Μηχανικός Έργων Ηλεκτρικών Οχημάτων στο WMG, Πανεπιστήμιο του Warwick.