Πρωταθλητής ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU 2022 μετα την νίκη του στον 2ο αγώνα της Σερβίας

Πρωταθλητής ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU 2022 στην κατηγορία SSP300, κερδίζοντας τον τίτλο στην πίστα Navak, μετα την νίκη του στον 2ο αγώνα του 6ου γύρου στη Σερβία.

Αυτό το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου έγινε ο διπλός αγώνας (11ος και 12ος ) του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας BMU 2022 όπου ο νεαρός Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος, με το Yamaha R3, κυριάρχησε με νίκες και τις δυο ημέρες και στους δυο αγώνες, μεγαλώνοντας την βαθμολογική του διαφορά από τον δεύτερο που έφτασε στους 58 βαθμούς, πράγμα που σημαίνει ότι και να μην αγωνιστεί στους δυο τελευταίους αγώνες  ο τίτλος του ανήκει!

Την Κυριακή σε στεγνή πίστα αυτή την φορά για τον 2ο αγώνα της Σερβίας, ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος παρόλο που ξεκίνησε από την Pole position, δεν έκανε καλή εκκίνηση με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στον βασικό του αντίπαλο, Patrick Pascota να βρεθεί κοντά του και να τον πιέσει για τους πρώτους γύρους.

Ο Pascota εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Μαυρόπουλου και πέρασε στον 6ο γύρο στην πρώτη θέση, με τον Έλληνα οδηγό κολλημένο πίσω του για τρεις γύρους ώσπου πέρασε και πάλι μπροστά.

Ο Pascota συνέχισε να πιέζει για να μπορέσει να ακολουθήσει το ρυθμό του Μαυρόπουλου, αλλα δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα για να απειλήσει την πρώτη θέση του Έλληνα οδηγού, μέχρι που ήρθε η πτώση στον 11ο γύρο, και έτσι ο Μαυρόπουλος ανενόχλητος για τους επομένους 4 γύρους, έφτασε στον τερματισμό και πηρέ την καρό σημαία μια διαφορά 25.484 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Mert Konuk, ενώ το βάθρο έκλεισε o Salih Yigit Teker!

Έτσι μετα από τον 6ο γύρο ο Μαυρόπουλος φτάνει τους 268 βαθμούς και ανοίγει την διαφορά του στην βαθμολογία στους 58 βαθμούς από τον δεύτερο που έχει 210 βαθμούς, με 2 αγώνες να απομένουν!

Ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος με 12 βάθρα σε 12 αγώνες, 7 νίκες, 2 δεύτερες και 3 τρίτες θέσεις κατέκτησε τον τίτλο του 2022 με έναν διπλό αγώνα να απομένει!

 

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU για το 2022 θα κλείσει στην πίστα των Σερρών στις 22 και 23 Οκτωβρίου με τον τελευταίο διπλό γύρο (13ο και 14ο αγώνα), που θα γίνει μαζί με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ταχύτητας και που ο μικρός Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος θα αγωνιστεί ενώ θα είναι ήδη τιτλούχος!