Έλληνας Πρωταθλητής θέτει ερώτημα: τι είναι πιο επικίνδυνο; οι αγώνες στην πίστα ή οι αγώνες στο δημόσιο δρόμο;

Μέλος της επιτροπής ταχύτητας της ΑΜΟΤΟΕ, και υπεύθυνος για τους νέους αθλητές, μέλος του ΣΟΑΜ (Σωματείο Οδηγών Αγώνων Μοτοσυκλέτας) και πολύπρωταθλητής ταχύτητας που αγωνίζεται στις πίστες από το 1993, έθεσε το εξής ερώτημα:

3 Νοεμβρίου στις 2:18 μ.μ.  ·

Τι είναι πιο επικίνδυνο???

Να αγωνίζεστε στα Πανελλήνια πρωταθλήματα υπό την αιγίδα της #αμοτοε ή αυτοσχεδιοι αγώνες σε δημόσιους δρόμους???

Και τα δυο είναι απαγορευτικα επικίνδυνα

#λευτερηςαυγενακης #γενικηγραμματειααθλητισμου

To be continued

Αυτή η ανάρτηση είναι από τις 3 Νοεμβρίου και μέχρι τώρα που δημοσιεύεται το άρθρο είναι ακόμα εκεί, και μας έχει προαναγγείλει και συνέχεια (To be continued).

Ο εν λόγω πρωταθλητής είναι υπεύθυνος από την ΑΜΟΤΟΕ για τους νέους αθλητές – επικοινωνεί με νεαρούς και νεαρές , οι οποίοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας ταχύτητας, με  σκοπό την δημιουργία φυτωρίου.

Επίσης  το ίδιο άτομο έχει κάνει κατά καιρούς και κάνει τον προπονητή και δάσκαλο μέσα στην  πίστα, με δική του σχολή.

Θέτει λοιπόν το ερώτημα αν είναι ασφαλέστεροι οι αγώνες στην πίστα υπό την αιγίδα της  ΑΜΟΤΟΕ ή σε αυτοσχέδιους αγώνες σε δημοσίους δρόμους;

Είναι ένα βλακώδες επιχείρημα που εξισώνει την νομιμότητα των αγώνων στις πίστες με τους αγώνες στους δημοσίους δρόμους.

Μάλιστα έχει κάνει ταγκ # τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη καθώς και την Γενική Γραμματεία αθλητισμού, όπως και την ΑΜΟΤΟΕ!

Αναρωτιέμαι ξέρουν όλοι αυτοί , αυτή την άποψη που εκφράζει ο πολύπρωταθλητής μέσω των κοινωνικών του δικτιών οπού έχει χιλιάδες ακολούθους και θαυμαστές.

Ξέρει τίποτα η ΑΜΟΤΟΕ , ξέρει τίποτα ο ΣΟΑΜ;

Αναρωτιέμαι ξέρουν όλοι οι συνάδελφοι του οδηγοί τις απόψεις τους; οι μηχανικοί; οι ομάδες; oι σπόνσορες;

Αναρωτιέμαι θα ξυπνήσει η ΑΜΟΤΟΕ, να πάρει θέση, η θα συνεχίσει να σιωπά για τον άνθρωπο που είναι μέλος της και υπεύθυνος της ΑΜΟΤΟΕ για τους νέους αθλητές;

Ο ΣΟΑΜ που είναι το όργανο των οδηγών θα πάρει θέση;

O κόσμος των αγώνων θα πάρει θέση; ή θα συνεχίσει να είναι έρμαιο όλων αυτών που κάνουν “κουμάντο” όπως και ο εν λόγο πολύπρωταθλητής;

Για όσους δηλώνουν άγνοια και θα δηλώσουν άγνοια στο μέλλον δεν θα έχουν πλέον δικαιολογία, γιατί θα τώρα θα γνωστοποιηθεί παντού προς όλες τις κατευθύνσεις και με όλους τους τρόπους.

Ίσως θα πρέπει να διερευνηθεί επίσης αν αυτή η εξίσωση της νομιμότητας των αγώνων στις πίστες με τους αγώνες στους δημοσίους δρόμους, χρίζει κάποιας εισαγγελικής έρευνας για το εν λόγο άτομό που είναι μέλος της επιτροπής ταχύτητας της ΑΜΟΤΟΕ (μην το ξεχνάμε).

Κλείνοντας θα πω, πως το να έχεις καταφέρει να έχεις γίνει «πρωταθλητής» δεν σου δίνει και την ηθική αξία ενός πραγματικού πρωταθλητή.

Γιώργος Φιωτάκης

Related Posts