17 April 2024
Ελληνική επικαιρότητα

R.I.P. Τραγωδία στην Κρήτη όταν ένας 17χρονος σκοτώθηκε σε δυστύχημα Motocross – VIDEO

Ο άτυχος Μάριος φορούσε κράνος και είχε όλο τον εξοπλισμό, όμως η πτώση του έπεσε από πολύ μεγάλο ύψος – Μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας – Κατέληξε κατά τη διάρκεια του χειρουργείου


Ο Μάριος, όπως αναφέρει το neakriti.gr, έκανε προπόνηση στην αυτοσχέδια πίστα motocross, όταν πραγματοποίησε ένα πολύ ριψοκίνδυνο άλμα από χωμάτινο ανάχωμα. Όπως φαίνεται και στο Video για κάποιο λόγο έχασε την επαφή με την μοτοσυκλέτα και έφυγε με τη σέλα της μηχανής και έπεσε από ύψος που εκτιμάται πάνω από 10 με την πλάτη στο χώμα. Αν και φορούσε κράνος και πλήρη εξοπλισμό, η πτώση του προκάλεσε κατάγματα στα πλευρά, εσωτερική αιμορραγία και βλάβες στα ζωτικά του όργανα. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως κατέληξε δύο ώρες αργότερα στα χέρια των γιατρών του νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Στη μοιραία προπόνηση ήταν παρόντες, σύμφωνα με πληροφορίες και οι πιο στενοί του φίλοι του μαθητή που φοιτούσε στο Γ4 του 2ου Γενικού Λυκείου Ιεράπετρας, και  βιντεοσκοπούσαν το άλμα θανάτου. Εκείνοι ήταν που κάλεσαν αμέσως για βοήθεια του ΕΚΑΒ, όταν είδαν τον Μάριο να χάνει την επαφή με τη μηχανή και να πέφτει στο έδαφος.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έφθασαν ταχύτατα στο σημείο, καθώς ενημερώθηκαν ότι το παιδί τραυματίστηκε σοβαρά. Αμέσως ζήτησαν από τον αναπληρωτή διοικητή να είναι άμεσα διαθέσιμοι χειρουργός και αναισθησιολόγος.

VIDEO

«Το περιστατικό μας ήρθε στα επείγοντα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κατά τις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου. Μας είχαν ενημερώσει ότι ο νεαρός είχε πέσει από μεγάλο ύψος όταν κάνοντας άλματα σε αυτοσχέδια πίστα μοτοκρός, εκτοξεύτηκε χάνοντας τον έλεγχο της μηχανής του και έσκασε κάτω με την πλάτη. Ήταν σε κωματώδη κατάσταση όταν τον παραλάβαμε με εικόνα Γλασκώβη 3/15, υποτασικός και σε σοκ, κάθιδρος ταχυπνοϊκός, ταχυκαρδικός και δεν είχε σημεία επαφής. Είχε ένα εκτεταμένο πνευμονοθώρακα με κατάγματα πλευρών δεξιά, διασωληνώθηκε και άρχισαν οι μεταγγίσεις αμέσως, με αδιασταύρωτα αίματα στην αρχή και οδηγήθηκε στο χειρουργείο. Δεν βρέθηκε κάτι από την κοιλιά αλλά συνέχιζε να είναι ασταθής αιμμοδυναμικά και κατέληξε κατά τις 7 το βράδυ.

Μόλις μας ενημέρωσε το ΕΚΑΒ για τη σοβαρότητα του περιστατικού. Καλέσαμε την αναισθησιολόγο του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου κ Σούλα Λουλάκη που μένει 100 μέτρα από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας και ήρθε αμέσως εθελοντικά να παραλάβει το περιστατικό , μαζί με τον χειρουργό μας τον κ. Τσαπραλή που ανταποκρίθηκε κι εκείνος στο κάλεσμα μας ενώ δεν εφημέρευε καθώς και ο γιατρός κ Μαργετουσάκης που υπηρετεί στην ΑΟΜ του Αγίου Νικολάου. Όλοι ήταν εδώ με την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ και έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν στη ζωή το παιδί», μας είπε ο εκτελών χρέη αναπληρωτή Διοικητή στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας κ. Γιάννης Πετράκης (γενικός ιατρός).

Στο νοσοκομείο συγκεντρώθηκαν συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές, που είχαν μέχρι την τελευταία στιγμή την ελπίδα ότι ο 17χρονος θα τα καταφέρει. Στο άκουσμα του θανάτου, πάγωσαν

Η κηδεία του Μάριου έγινε στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας στις 14:00 το μεσημέρι, μέσα σε κλίμα οδύνης από συγγενείς και φίλους που είπαν το τελευταίο αντίο.


Διεξάγονται έρευνες

Έρευνα και προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα αλλά και για την ύπαρξη και λειτουργία των αυτοσχέδιων ιδιωτικών χώρων προπόνησης μοτοκρός διενεργεί η Τροχαία και το Α.Τ. Ιεράπετρας.

Πηγή: neakriti.gr – ANT1

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events