21 February 2024
Enduro 2016

Riv3r Enduro Crossing – Βέροια 4/5 Ιουνίου 2016 – Ειδικός Κανονισμός

Η αγάπη και η πολυετούς σχέση των ανθρώπων της Βέροιας, σε συνδυασμό με τα μοναδικά βουνά, δάση και ποτάμια της περιοχής έδωσαν το πράσινο φως για ένα ξεχωριστό και πολλά υποσχόμενο αγώνα για τους λάτρεις της off-road μοτοσυκλέτας και όχι μόνο, καθώς το Riv3r επιστρέφει και για τους λάτρεις της ποδηλασίας και του ορεινού μαραθωνίου.

riv3r_16
Με τη στήριξη από τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Βέροιας υπό την αιγίδα της Αθλητικής ΜΟΤΟΕ στις 4-5 Ιουνίου στη Βέροια το Riv3r παίρνει σάρκα και οστά και θα ναι πλέον γεγονός.
Η εκκίνηση του αγώνα δε θα ναι πίσω από τη μονότονη σιδερένια μπάρα αλλά μέσα από μια πανέμορφη και ιστορική συνοικία της Βέροιας, την Μπαρμπούτα που διασχίζει ο ποταμός Τριπόταμος και που θεωρείται από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης.

Από το σημείο της εκκίνησης οι αθλητές θα περάσουν συνολικά τρεις φορές συμπεριλαμβανομένου της εκκίνησης όπου και θα τερματίσουν στο ίδιο σημείο. Τρεις γύροι λοιπόν, τρεις γύροι γεμάτοι περιπέτεια, γεμάτοι αδρεναλίνη και φυσικά γεμάτοι Riv3r!

Η διαδρομή είναι ενιαία κλειστού τύπου με κορδέλα στα περισσότερα σημεία. Θα υπάρχουν Σημεία Έλεγχου Χρόνου χωρίς κάποια Ειδική Διαδρομή ανάμεσα. Με ξύλινες ειδικά διαμορφωμένες γέφυρες θα ενωθούν τα απροσπέλαστα κομμάτια της διαδρομής εντός των ποταμών, θα υπάρχουν περάσματα μέσα από μονοπάτια και ρέματα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.
Τη χρονομέτρηση του αγώνα έχει αναλάβει η εταιρία ΛΑΜΣ επίσημος χρονομέτρης της FIM.

Ο σχεδιασμός της διαδρομής επιτρέπει στους θεατές να παρακολουθήσουν τον αγώνα σε θέση αναπνοής από πολλά προσβάσιμα σημεία που υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία σε όσους θα επιλέξουν να βρίσκονται σε ένα από αυτά.

Θα υπάρχουν ενημερωτικά φυλλάδια στο χώρο εκκίνησης με χάρτη και οδηγίες για την πιο εύκολη πρόσβαση στα σημεία αυτά ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς θεατές!

Ειδικός Κανονισμός του Riv3r Enduro Crossing

  ΛΕ.ΜΟ.Β. – Riv3r Enduro Crossing – Βέροια 4/5 Ιουνίου  2016

Ειδικός   Κανονισμός

Ειδικός ΚανονισμόςΆρθρο 1Άρθρο 6Άρθρο 11χάρτης του αγώνα

Έναρξη εγγραφών Δευτέρα    23/05/2016

 

Λήξη εγγραφών  Παρασκευή   27/05/2016

 

Έλεγχος  εξακρίβωσης  Σάββατο           04/06/2016  ώρα 15:00 –  21:00 και  Κυριακή  05/06/2016  ώρα 08:00 –  09:30

Ενημέρωση αγωνιζομένων Σάββατο            04/06/2016

Δημοσίευση πίνακα  σειράς  εκκίνησης  αθλητών/τριών ώρα 21:30  (ο χώρος θα ανακοινωθεί στους αγωνιζόμενους κατά την εγγραφή στην γραμματεία)

Έναρξη αγώνα: Κυριακή 05/06/2016 ώρα 10:30

Δημοσίευση  αποτελεσμάτων τριάντα λεπτά (30’)  μετά την λήξη του αγώνα

Απονομή επάθλων μια ώρα (60΄) μετά τη λήξη του αγώνα

 

Τα ωράρια των αγώνων θα τηρηθούν επακριβώς.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ :  ΛΕ.ΜΟ.Β – ΑΜΟΤΟΕ

Η γραμματεία θα λειτουργεί στο χώρο του αγώνα.

Επικοινωνία  Email:   info.riv3r@gmail.com

Κιν. :  6980085058 –  Γιώργος Τριπολιτάκης,  6944054958 – Χάρης Παπαδόπουλος

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Πρόεδρος: Τριπολιτάκης Γιώργος

Μέλη: Χάρης Παπαδόπουλος, Λιόλιος Θωμάς

Αγωνοδίκης:  Καραντώνης Δημήτρης – Τριπολιτάκης Γιώργος

Αλυτάρχης: Σολάκογλου Δημήτρης

Γραμματεία: Φιλιώ Παγούρα –  Έλλη Διακάκη

Τεχνικοί  Έφοροι:   Βατατζής Κώστας – Αισιόπουλος Μιχάλης

Ιατρός αγώνων: ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Το συμβούλιο αγωνοδικών κατά τη διάρκεια του αγώνα θα συνέρχεται στο χώρο της γραμματείας.

 

Επίσημος  πίνακας  ανακοινώσεων

Στην Γραμματεία.

Άρθρο  1           Αναγγελία  διοργάνωσης

Η ΛΕ.ΜΟ.Β  με την έγκριση της ΑΜΟΤΟΕ, διοργανώνει τον 1ο RIVER ENDURO CROSSING 2016

1.Το Αθλητικό Νόμο 2725/1999 όπως ισχύει

2.Τον Τεχνικό Κανονισμό των αγώνων ENDURO

3.Του παρόντος Ειδικού Κανονισμού και των Πληροφοριακών Δελτίων που τυχόν θα εκδοθούν.

 

Άρθρο  2           Διαδρομή

Η διαδρομή θα έχει μήκος 45 χλμ. (κλειστή εξολοκλήρου), οριοθετημένη σε πολλά σημεία με κορδέλα και θα γίνει σε τρεις  κύκλους των 15 χλμ., με τρία  ΣΕΧ στο κλείσιμο του κύκλου  και δυο ΣΕΔ. Είναι μια διαδρομή καθόλα τεχνική μέσα από ρέματα και μονοπάτια, διασχίζει άσφαλτο μόνο σε ένα σημείο  στο 12ο χλμ. (τέμνει κάθετα αγροτικό δρόμο) και σε πολλά σημεία της διαδρομής θα υπάρχουν κριτές που θα βοηθούν τους αθλητές.

Σε τυχών εγκατάλειψη του αθλητή/τριας για οποιοδήποτε λόγο θα παραμένει στο σημείο της  εγκατάλειψης και θα αναμένει το όχημα περισυλλογής της οργάνωσης

 

Άρθρο  3           Δικαίωμα – Δήλωση συμμετοχής

Στον αγώνα γίνονται δεκτοί κάτοχοι Αθλητικού Δελτίου της ΑΜΟΤΟΕ, ισχύοντος για το 2016, μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής γραμματείας της ΑΜΟΤΟΕ.

Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 40€, πρόσθετο παράβολο εκπρόθεσμης συμμετοχής: 20€.

Οι αθλητές είναι ασφαλισμένοι υπέρ τρίτων (αστική ευθύνη) και για προσωπικό ατύχημα σύμφωνα με την σχετική δημοσίευση στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας(www.amotoe.gr). Με την δήλωση συμμετοχής ο  συμμετέχων δηλώνει ότι γνωρίζει και αποδέχεται τον Ειδικό Κανονισμό. Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα, τα σχετικά παράβολα επιστρέφονται.

 

Άρθρο  4           Κατηγορίες

Μια κατηγορία για όλους  ανεξάρτητου κυβισμού και ηλικίας.

 

Άρθρο  5           Αριθμοί συμμετοχής

Την Κυριακή το πρωί θα υπάρξει ένας πρόλογος  1,5 χλμ. Περίπου, στην υπάρχουσα διαδρομή  για την κατάταξη των εκκινούντων.

Όσοι από τους αναβάτες δεν λάβουν μέρος  στον πρόλογο θα καταταχτούν βάσει της δήλωσης  συμμετοχής τους στην ουρά.

Οι αριθμοί συμμετοχής των μοτοσικλετών θα δοθούν από την διοργάνωση.

Άρθρο  6           Γραμματειακός και Τεχνικός έλεγχος  – χώρος επιτηρούμενης στάθμευσης

Ο Γραμματειακός και  Τεχνικός έλεγχος θα γίνει την Σαββάτο από 15:00 – 20:00 και την Κυριακή το πρωί από τις 8:00 ως τις 9:30  στον χώρο εκκίνησης του αγώνα  στην ιστορική συνοικία της Μπαρμπούτας.

Στον τεχνικό έλεγχο ο αθλητής/τρια υποχρεούται και πρέπει να προσκομίσει:

α. Το κράνος του για τον έλεγχό του

β. Την μοτοσυκλέτα για τεχνικό έλεγχο (δεκτές μοτοσυκλέτες motocross –    endurο ).

Στο τέλος της εξακρίβωσης η μοτοσυκλέτα τοποθετείται στον χώρος επιτηρούμενης στάθμευσης και παραδίδεται στον αθλητή 5΄ πριν την εκκίνησή του.

Σε αθλητή του οποίου η μοτοσικλέτα δεν έχει περάσει από τον γραμματειακό ή τεχνικό έλεγχο, δεν θα επιτραπεί η είσοδος στον αγώνα.

Οι τεχνικοί έφοροι έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν οποιοδήποτε αθλητή και την μοτοσυκλέτα του καθ όλη την διάρκεια του αγώνα.

 

ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΦΟΡΟΥΣ ΦΕΡΕΙ ΠΟΙΝΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

 

Άρθρο  7           Ενημέρωση αθλητών

Η ενημέρωση αθλητών/τριών μετά το πέρας του τεχνικού ελέγχου του Σαββάτου  και ώρα  21:00,  σε αίθουσα κοντά  στο χώρο εκκίνησης.

 

Άρθρο  8           Εκκίνηση.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στης 10:30, οι αθλητές/τριες  θα εκκινήσουν σύμφωνα με τα νούμερα συμμετοχής  ανά  λεπτό.

Η διαδικασία εκκίνησης τελειώνει 15 λεπτά μετά την εκκίνηση του τελευταίου αθλητή. Αθλητές που δεν ήταν στην ώρα τους θα εκκινήσουν τελευταίοι.

 

Άρθρο  9           Κατάταξη

Oι αθλητές   θα περνούν από τρία ΣΕΧ , ένα σε κάθε κλείσιμο κύκλου από όπου  θα παίρνουν χρόνο .  Η τελική κατάταξη θα γίνεται σύμφωνα με το άθροισμα των  χρόνων  που θα έχει ο κάθε αθλητής/τρια  στο σύνολο των τριών κύκλων.  Σε περίπτωση εγκατάλειψης πέραν του πρώτου ΣΕΧ  βαθμολογείται κανονικά . Αθλητής/τρια ο οποίος δεν θα φτάσει στο πρώτο ΣΕΧ δεν βαθμολογείται.

 

Άρθρο  10          Τερματισμός

Ο  τερματισμός θα γίνει στον ίδιο χώρο με την εκκίνηση. Οι αθλητές θα κατευθύνουν τις μοτοσυκλέτες στο χώρο επιτηρούμενης στάθμευσης όπου και θα παραμείνουν έως και το πέρας του ωραρίου των ενστάσεων 30΄. Οι αθλητές που δεν θα κατευθύνουν τις μοτοσυκλέτες  στο χώρο επιτηρούμενης στάθμευσης αυτόματα θα αποκλείονται από τον αγώνα.

Άρθρο  11          Ανεφοδιασμός, Χώρος εργασιών

Ανεφοδιασμός και χώρος εργασιών θα βρίσκεται στον 2o γύρο, 16ο χλμ. και στον 3ο γύρο στο 32ο χλμ. με εύκολη πρόσβαση σε αυτοκίνητα από άσφαλτο. Οι  μοτοσυκλέτες που θα εισέρχονται στο χώρο επισκευών θα πρέπει να κινούνται με χαμηλή ταχύτητα.
Στο χώρο αυτό όταν οι μοτοσυκλέτες σταθμεύουν για εργασίες ή ανεφοδιασμό θα πρέπει να έχουν σβηστούς τους κινητήρες. Ο αθλητής έχει δικαίωμα να δεχθεί εξωτερική βοήθεια από τον μηχανικό που έχει δηλώσει στον Γραμματειακό έλεγχο. Μπορεί ο μηχανικός και μόνο αυτός να βοηθήσει τους αναβάτες του, εκτός από την αλλαγή ελαστικού που θα πρέπει να γίνει από τον ίδιο τον αναβάτη.

 

Άρθρο  12         Ενστάσεις-Εφέσεις

Οι ενστάσεις και οι προθέσεις εφέσεων πρέπει να υποβάλλονται από τον ίδιο τον ενιστάμενο. Κάθε ένσταση πρέπει να αναφέρεται σε ένα μόνο θέμα. ∆εν γίνεται δεκτή ένσταση εναντίον διαπίστωσης, γεγονότος που δηλώνεται από τον αλυτάρχη, ή από οποιονδήποτε άλλο έχει ορισθεί από την οργάνωση για την διαπίστωση αυτού του γεγονότος.

Το κόστος ένστασης είναι ίσο με το παράβολο συμμετοχής, ενώ το κόστος της έφεσης είναι το διπλάσιο του παραβόλου συμμετοχής.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται:

Για αντικανονική συμμετοχή συμμετέχοντος ή αναβάτη το αργότερο 30′ λεπτά μετά το πέρας  του ελέγχου εξακρίβωσης.

Κατά των αποτελεσμάτων εντός 30′ λεπτών μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων.

Για τεχνικούς λόγους εντός 30΄ λεπτών μετά τον τερματισμό του αγώνα στο χώρο επιτηρούμενης στάθμευσης.

 

Άρθρο  13          Αποτελέσματα

Τα  προσωρινά  αποτελέσματα  θα  ανακοινώνονται   στο  τέλος  του  αγώνα  και θα οριστικοποιούνται 30΄λεπτά μετά από την δημοσίευσή τους.

 

 

Άρθρο  14          Απονομές

Η απονομή θα γίνει στο χώρο του αγώνα μια ώρα μετά  και τον τερματισμό του τελευταίου αναβατή.

Στους νικητές του αγώνα απονέμονται:

 

Για τον  1ο – 2ο – 3ο – 4ο- 5ο – 6ο – 7ο- 8ο- 9ο – 10ο  , έπαθλο

Αναμνηστικό μεταλλείο για όλους τους  συμμετέχοντες στον αγώνα.

 

Επίσης  οι  αναβάτες εκτός από το αναμνηστικό μετάλλιο  από την γραμματεία θα λάβουν ένα αναμνηστικό t-shirt και αυτοκόλλητο με το λογότυπο της Διοργάνωσης.

 

Άρθρο  15        Χώρος  paddocks – park ferme

Οι αγωνιζόμενοι και γενικότερα οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Riv3r θα  πρέπει να δηλώσουν με email ή στο τηλέφωνο της  οργάνωσης, για το χώρο και τα m2 που χρειάζονται στα paddocks, για την αποφυγή παρεξηγήσεων και την  καλύτερη εξυπηρέτηση τους ( info.riv3r@gmail.com, Χ.Π.-6944054958 ). Θα υπάρξει χώρος στάθμευσης  των αυτοκινήτων εκτός του χώρου των  Paddocks.

river_map_16

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events