Σαν σήμερα 4 Ιουνίου 1965 γεννήθηκε ο Mick Doohan – Happy Birthday Mick

Σαν σήμερα 4 Ιουνίου 1965 στο Brisbane  της Αυστραλίας γεννήθηκε ο Mick Doohan.

Ο Αυστραλός θρύλος του MotoGP Mick Doohan κέρδισε πέντε τίτλους της μεγάλης  κατηγορίας σε μια περίοδο κυριαρχίας που έσπασε ρεκόρ και καθόρισε το άθλημα τη δεκαετία του 1990.

Ξεκινώντας την καριέρα του στα Superbikes, ο Doohan αναδείχθηκε γρήγορα λόγω της απόλυτης ταχύτητας, της ακλόνητης αποφασιστικότητας και του εντυπωσιακού στυλ του – που ήταν να κρεμάει το κάτω μέρος του σώματός του στο πλάι της μοτοσυκλέτας. Συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ως ομόστυαλός με τον Αυστραλό και τον θρύλο του MotoGP Wayne Gardner το 1989, σε ηλικία 23 ετών.

Το 1990 κέρδισε την πρώτη από τις 54 νίκες του στην μεγάλη κατηγορία στην Ουγγαρία και μόλις δύο χρόνια αργότερα ήταν ήδη στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Αν και είχε πτώσεις σε σχετικά λίγες περιπτώσεις, υπήρξαν κάποιοι δυσάρεστοι τραυματισμοί. Έφαγε το χέρι του μέχρι το κόκαλο στο ντεμπούτο του στο GP της Αυστραλίας το 1989 και σχεδόν χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί το αριστερό του πόδι μετά από ένα ατύχημα στις δοκιμές στο Assen το 1992, μια χρονιά κατά την οποία κυριαρχούσε μέχρι το ταξίδι στην Ολλανδία. Η αναγκαστική απουσία έδωσε τελικά τον τίτλο στον Wayne Rainey, παρά την ηρωική και πρόωρη επιστροφή από τον Doohan.

Παρόλο που δεν ήταν ποτέ πλήρως σε φόρμα το 1993 από το 1994 και μετά, κέρδισε του τίτλους στην κατηγορία 5 συνεχόμενες φορές και δεν έπεσε από τον θρόνο του μέχρι που ένα σπάσιμο του ποδιού που υπέστη σε ένα ατύχημα στη Χερέθ το 1999 ήταν ο καταλύτης για την ανακοίνωση της αποχώρησής του.

Η καριέρα του Doohan καθορίστηκε από την πίστη του στη Honda (από την οποία δεν έφυγε ποτέ κατά τη διάρκεια των αγώνων), τις 54 νίκες του, τα 95 βάθρα του, τις 58 pole position και φυσικά τους πέντε συνεχόμενους τίτλους στην μεγάλη κατηγορία.

Related Posts