Σαν Σήμερα το 2003, ο Dani Pedrosa κατακτά τον πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 125cc

Ο Dani Pedrosa στις 12 Οκτωβρίου 2003, στην πίστα Sepang, κέρδισε τον αγώνα και το παγκόσμιό πρόθημα στα 125cc, τον πρώτο από τους τρεις παγκόσμιους τίτλους σε μια θρυλική καριέρα!

Ο Dani Pedrosa έγινε ο δεύτερος νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στα 125cc μέχρι τότε!

Το πάθος του Dani Pedrosa για τις μοτοσικλέτες ξεκίνησε, όπως πολλοί από τους κορυφαίους αναβάτες, από μικρό παιδί που οδηγούσε minibike. Στην ηλικία των δώδεκα είχε κερδίσει το εθνικό πρωτάθλημα στην πατρίδα του την Ισπανία, αλλά η έλλειψη κεφαλαίων σχεδόν περιόρισε την πολλά υποσχόμενη καριέρα του πριν ξεκινήσει. Ωστόσο, μια επαναστατική αναζήτηση νέων αγωνιστικών ταλέντων στην Ισπανία με επικεφαλής τον πρώην αστέρα του Grand Prix, Alberto Puig με χρηματοδότηση από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών MoviStar έδωσε στον νεαρό Pedrosa, την ευκαιρία να αποδειχθεί το τεράστιο ταλέντο του!

Ο Pedrosa συμμετείχε στο MoviStar Activa Cup το 1999 και ήταν ένας από τους αναβάτες που επέλεξε ο Puig από εκατοντάδες ελπιδοφόρους νέους για να συμμετάσχουν στο Ισπανικό Πρωτάθλημα 125cc το 2000. Τέσσερις pole position από δώδεκα γύρους και η τέταρτη θέση συνολικά ήταν αρκετές για να πείσουν τον Puig να τον επιλέξει ως μέλος μιας ομάδας τριών ατόμων μαζί με τον Toni Elias και την Joan Olive για να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 125cc το 2001.

Σε ηλικία μόλις 15 ετών, ο Pedrosa πήρε δύο θέσεις στο βάθρο και τερμάτισε όγδοος συνολικά στην πρώτη του σεζόν. Το 2002 πήρε την πρώτη του νίκη με έναν εκπληκτικό αγώνα στο Assen, παίρνοντας συνολικά εννέα βάθρα και έξι pole position και τερματίζοντας το πρωτάθλημα στην τρίτη θέση.

Ξεκίνησε τη σεζόν του 2003, ως το φαβορί πολλών για τον τίτλο και δεν απογοήτευσε τους οπαδούς του, συνδυάζοντας ώριμους και σταθερούς βαθμών με μια σειρά νικών. Για τον Pedrosa και τον Puig το όνειρο είναι πλέον πραγματικότητα. Ο Dani Pedrosa είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2003 στα 125cc.