Σε όλη την χώρα Ελεύθερες οι προπονήσεις μοτοσυκλέτας από 18 Μαΐου – Τι πρέπει να ξέρετε για να μπορείτε να προπονηθείτε νόμιμα

Με την άρση των μέτρων καραντίνας και τον περιορισμό μετακίνησης από νομό σε νομό, λόγω του κορωνοϊού που εξάγγειλε η κυβέρνηση, η δράση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό με τις προπονήσεις, μπορεί να γίνει πλέον σε όλη την χώρα από τις 18 Μαΐου !

Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός παραλαμβάνεται στα αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας για την μετάδοση του κοροναϊού.

Τι πρέπει να ξέρουν οι αθλητές – οδηγοί που θα πάνε στις πίστες όλης της χώρας, αλλά και τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες – διαχειριστές κάθε πίστας! (αξίζει να σημειωθεί πως όλα αυτά ισχύουν μόνο για όσους αθλητές θέλουν να προπονηθούν σε πίστες, όπως οι οδηγοί του Motocross, Ταχύτητας και Supemoto, για τους υπολοίπους αθλητές – οδηγούς, όπως του Enduro, Dragster, Scramble δεν υπάρχει κάποια οδηγία – πρόβλεψη έως τώρα) 

Ας δούμε τα βασικά σημεία που είναι σημαντικά για τον αθλητή – οδηγό που είναι το ενεργό δελτίο αθλητή και κάρτα υγείας μαζί με αποστολή SMS στην ΑΜΟΤΟΕ για την προπόνηση και πιστά που θα πάει ο οδηγός!

Ας το δούμε λίγο ποιο αναλυτικά

 1. Όπως είχαμε επισημάνει από την αρχή σε πρώτο μας άρθροκαι αμφισβητήθηκε από πολλά παπαγαλάκια,  οι αθλητές Θα πρέπει να έχουν δελτίο αθλητή και κάρτα υγείας αθλητή σε ισχύ (και πως είναι σε ισχύ το δελτίο αθλητή, μπορείτε να δείτε εδώ >>) . Έτσι σε συμπληρωματική ανακοίνωση η ΑΜΟΤΟΕ αναφέρει ξεκάθαρα πως οι οδηγοί – αθλητές πρέπει να εκτυπώνουν το έντυπο ιατρικού ιστορικού και να επισκέπτονται έναν γιατρό της επιλογής τους, όπου θα συντάξει το έντυπο ιατρικού ιστορικού, θα το κρατήσει και θα χορηγήσει βεβαίωση ότι το έντυπο έχει συνταχθεί. Την βεβαίωση αυτή την κρατά ο αθλητής και την επιδεικνύει (μαζί με το δελτίο αθλητικής ιδιότητας και την κάρτα υγείας και τα δύο σε ισχύ) κατά την είσοδό του στους αδειοδοτημένους αγωνιστικούς χώρους. Το έντυπο ιατρικού ιστορικού συντάσσεται μία φορά. (Δείτε και εκτυπώστε το ΦΥΛΛΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ)
 2. Η ΑΜΟΤΟΕ καθορίζει ότι οι αθλητές δεν θα μπορούν να πηγαίνουν σε προπόνηση αν πρώτα δεν έχουν ενημερώσει την ΑΜΟΤΟΕ, με αποστολή SMS την προηγούμενη μέρα της προπόνησης, που γίνεται ως εξής: ΑΜΟΤ κενό ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ κενό ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΉΣ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ ( θα το δείτε παρακάτω) και αποστολή στο  54340. Σε όλο αυτό υπάρχει και η αντίστοιχη χρέωση 0,62 € συν το αναλογούν Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλεφωνίας, όπως αναφέρει η ΑΜΟΤΟΕ.  Ο οδηγός – αθλητής θα λαμβάνει 2 απαντητικά μηνύματα χωρίς κόστος.
 3. Ο κάθε οδηγός – αθλητής (ηλικίας 15 ετών και άνω), επιτρέπεται να συνοδεύεται από έναν μηχανικό. Το σύνολο των παρευρισκόμενων, δεν μπορεί να υπερβεί τα 80 άτομα (συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων-ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό- υπαλλήλων καθαριότητας κλπ). Όλοι πλην των αθλητών φορούν μάσκα και γάντια.
  Φανταζόμαστε πως τον αριθμό θα τον κοντρολάρουν από πριν η ΑΜΟΤΟΕ αφού θα έχει τα μνήματα και δεν θα προκληθούν προβλήματα στις πίστες!
 4. Οι πίστες (αθλητικές εγκαταστάσεις) οι οποίες είναι αδειοδοτημένες είναι συγκεκριμένες και μπορείτε να δείτε παρακάτω και με τον κωδικό που θα στέλνετε στο SMS στην ΑΜΟΤΟΕ.
  – Κωδικός SMS 1 Πίστα motocross στα Δουνέϊκα Ηλείας – ΔΙΑΘΛΗΣΗΚωδικός SMS 2 Πίστα motocross στον Πλάτανο Αρχ. Ολυμπίας – ΑΟΛΜΟ
  – Κωδικός SMS 3 Πίστα motocross στο Αίγιο – ΠΑΛΕΜΟΤ
  – Κωδικός SMS 4 Πίστα motocross στον Πρίνο Τρικάλων – ΜΑΣΤ
  – Κωδικός SMS 5 Πίστα motocross στις Σέρρες – ΛΑΜΣ
  – Κωδικός SMS 6 Πίστα motocross στην Καλαμάτα – ΛΕΜΟΚΑ
  – Κωδικός SMS 7 Πίστα motocross στην Σπάρτη – ΑΜΟΣ
  – Κωδικός SMS 8 Πίστα super moto στην Καλύφυτο Δράμας 69SPEEDWAY – SUPERMOTO – Δράμα
  – Κωδικός SMS Πίστα super moto στην Σπάρτη SPARTA MOTUL Circuit
  – Κωδικός SMS 10 Πίστα super moto στις Σέρρες
  – Κωδικός SMS 11 Πίστα ταχύτητας στα Μέγαρα
  – Κωδικός SMS 12 Πίστα ταχύτητας στις Σέρρες
  – Κωδικός SMS 13 Πίστα super moto στα Μέγαρα

 Οι υπόλοιποι οροί- κανονισμοί, κυρίως για τους ιδιοκτήτες – διαχειριστές κάθε πίστας υπάρχουν όπως και όλα τα υπόλοιπα στην απόφαση της ΑΜΟΤΟΕ μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Αναλυτικά η απόφαση της ΑΜΟΤΟΕ στις 6/5, σχετικά με την έναρξη των προπονήσεων 2020 , μαζί με την ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ στις 14/5

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Β ́ΦΑΣΗΣΑΠΟΦΑΣΗ ΑΜΟΤΟΕΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΡΑΦΑΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 14/5

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Β ́ΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Α. Π.: ΥΠΠΟΑ/Γ∆ΟΑ/∆ΥΑ/220714/6451/1553 Ημ/νία: 15/05/2020 Ημ/νία Έκδοσης 15/05/2020

Η B ́ Φάση άρσης των περιορισμών στην αθλητική δραστηριότητα ξεκινάει τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020. Σε αυτή τη φάση θα επιτραπεί η προσέλευση σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις στους αθλητές των Σωματείων και τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων οι οποίοι εξετάζονται σε αγωνίσματα για την εισαγωγή τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές Σχολές κ.α.). Οι σχετικές οδηγίες ασφαλούς άσκησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν αναρτηθεί στο ειδικό πεδίο ενημέρωσης, με τίτλο: «Αθλητισμός & COVID19», στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://gga.gov.gr/images/odigies_asfalous_askisis.pdf

Προ-αγωνιστικός Ιατρικός Έλεγχος

Ο προ-αγωνιστικός ιατρικός έλεγχος είναι σημαντικός πριν ξεκινήσει ο κάθε αθλητής/τρια προ-πονήσεις, μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα αποχής και πανδημίας. Όλοι οι αθλητές/τριες και αθλούμενοι της Β ́ Φάσης θα πρέπει να προσκομίσουν σχετική ιατρική βεβαίωση ότι είναι κλινικά υγιείς, η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα ιατρού. Εάν κάποιος έχει νοσήσει από Covid-19 και επιθυμεί να αθληθεί εντατικά, η ιατρική εξέταση θα πρέπει να γίνεται ειδικά από καρδιολόγο καθώς ο ιός μπορεί να προκαλέσει καρδιακές βλάβες. Σχετικές οδηγίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Πρόσβαση στην προπόνηση

Σε κάθε εγκατάσταση υπάρχει μία είσοδος και έξοδος στην οποία καταγράφονται οι εισερχόμενοι και εξερχόμενοι με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης τυχόν κρούσματος COVID-19 από τον ΕΟΔΥ. Tο έντυπο του καταλόγου εισερχομένων/εξερχομένων υπάρχει εδώ: https://gga.gov.gr/images/katalogos_eiserxomenon_ekserxomenon.pdf

Οργάνωση προπονήσεων

Το πρώτο διάστημα συνιστάται οι προπονήσεις να διαρκούν περίπου μία ώρα. Για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των εισερχόμενων και των εξερχόμενων αθλητών κρίνεται σκόπιμο να υπάρχει ένα κενό περίπου 20 ́ μεταξύ των προπονήσεων του κάθε γκρουπ. Προτείνεται ο προγραμματισμός των προπονήσεων να γίνεται έτσι ώστε σε κάθε μία ώρα προπόνησης να αναλογούν 75’-90’ λεπτά χρήσης της εγκατάστασης, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος (π.χ. 20 ́) για την έξοδο και είσοδο των αθλητών, την απολύμανση των χώρων, όπου απαιτείται και την αποφυγή συνάντησης των εισερχόμενων με τους αθλητές που εξέρχονται από την αθλητική εγκατάσταση.

Στις πρώτες προπονήσεις είναι σκόπιμο οι προπονητές να αφιερώνουν 15’-20’ στην αρχή για να περιγράφουν και εξηγούν στους αθλητές τις νέες συνθήκες προπόνησης και τις νέες συνήθειες που πρέπει να αποκτήσουν αφού συμβουλευθούν τις Οδηγίες Ασφαλούς Άσκησης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (https://gga.gov.gr/images/odigies_asfalous_askisis.pdf ) καθώς και τις οδηγίες της αντίστοιχης Ομοσπονδίας που υπάρχουν στην ενότητα «Ειδικά Πρωτόκολλα Αθλημάτων» στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports.

Οι προπονητές πρέπει να σχεδιάζουν την προπόνηση έτσι ώστε να τηρούνται οι όροι ασφαλούς άσκησης και να μεριμνούν για την τήρησή τους, δίνοντας έμφαση κυρίως στην επαρκή διασπορά των αθλουμένων στο χώρο, στην αποφυγή των επαφών και στη χρήση μόνο του ατομικού εξοπλισμού από κάθε αθλητή. Η χρήση μπάλας είναι αποκλειστικά ατομική, οι αθλητές δεν αλλάζουν πάσες ούτε χρησιμοποιούν μπάλα άλλου συμπαίκτη.

Μέγιστος Αριθμός Αθλουμένων

Ο ιός μεταδίδεται κυρίως με σταγονίδια, δια της αναπνευστικής οδού. Κατά την άθληση και λόγω της ταχύπνοιας υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά σταγονιδίων καθώς και μεγαλύτερη εισπνοή σωματιδίων ιού και μάλιστα βαθύτερα στους πνεύμονες, από παρευρισκόμενους κοντά στο φορέα. Ακριβώς το λόγο αυτό θα πρέπει να τηρούνται μεγαλύτερες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των αθλουμένων σε σχέση με την απόσταση που τηρείται σε χώρους κοινωνικής συναναστροφής.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα και στο πλαίσιο της άσκησης με επαρκή απόσταση ασφαλείας, δίνεται παρακάτω ο μέγιστος αριθμός αθλουμένων, ανά αθλητική εγκατάσταση, ο οποίος θα επικαιροποιείται με νεότερες οδηγίες και με βάση τα νέα επιστημονικά στοιχεία και την πορεία της πανδημίας.

Στάδια στίβου
80 άτομα εντός του σταδίου
Σε περίπτωση που η προπόνηση γινεται σε γκρουπ αθλητών, προτείνεται οι συνθέσεις των διαφόρων γκρουπ να μένουν σταθερές και να μην αλλάζουν.
Γήπεδα ποδοσφαίρου
Γήπεδο 11 x 11 Γήπεδο 7 x 7 Γήπεδο 5 x 5
60 άτομα (εντός του γηπέδου και περιβάλλοντος χώρου) 30 άτομα (εντός του γηπέδου και περιβάλλοντος χώρου) 20 άτομα (εντός του γηπέδου και περιβάλλοντος χώρου)
Ανοικτά γήπεδα μπάσκετ/βόλεϊ/χάντμπολ
20 άτομα (εντός του γηπέδου και του περιβάλλοντος χώρου)
Λοιπές ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις
Για τις λοιπές ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις που δεν αναφέρονται παραπάνω:

  •   Για επιφάνεια έως 600 τμ προβλέπεται 1 άτομο ανά 25τμ
  •   Για επιφάνειες μεγαλύτερες των 600 τμo 1άτομο ανά  25τμ για ταπρώτα 600τμ o 1 άτομο ανά 50 τμ για τα επιπλέον τμ
   Κλειστά γήπεδα και γυμναστήρια
   1 άτομο ανά 30 τμ εντός του γηπέδου και περιβάλλοντος χώρου (π.χ. σε ένα κλειστό γυμναστήριο 650τμ το μέγιστο θα είναι 22 άτομα)
   Ανοικτά κολυμβητήρια
   50×25: έως 6 άτομα ανά διαδρομή ή 60 άτομα συνολικά χωρίς διαδρομές 50×20: έως 6 άτομα ανά διαδρομή ή 48 άτομα συνολικά χωρίς διαδρομές 33×25: έως 3 άτομα ανά διαδρομή ή 40 άτομα συνολικά χωρίς διαδρομές 25×15: έως 3 άτομα ανά διαδρομή ή 20 συνολικά χωρίς διαδρομές
  • Κλειστά κολυμβητήρια
  • 50×25: έως 4 άτομα ανά διαδρομή ή 40 άτομα συνολικά χωρίς διαδρομές 50×20: έως 4 άτομα ανά διαδρομή ή 32 άτομα συνολικά χωρίς διαδρομές 33×25: έως 2 άτομα ανά διαδρομή ή 25 άτομα συνολικά χωρίς διαδρομές 25×15: έως 2 άτομα ανά διαδρομή ή 12 συνολικά χωρίς διαδρομές

ΤΕΛΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Η εξειδίκευση των μέτρων, ανά άθλημα, γίνεται σε συνεργασία με τις οικείες αθλητικές ομοσπονδίες. Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την απαραίτητη ατομική ευθύνη, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τον συνάνθρωπό τους από τη σοβαρή απειλή της λοίμωξης COVID-19. Η ιατρική ομάδα της κάθε ομοσπονδίας θα πρέπει να ενημερώνεται για τα νέα δεδομένα και να αναφέρει άμεσα στον ΕΟΔΥ και στην Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού οποιοδήποτε ύποπτο κρούσμα COVID-19 σε αθλητή ή συνεργάτη της ομοσπονδίας. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, θα παρακολουθεί συνεχώς τη δυναμική της επιδημίας του κορονοϊού, ο οποίος εξακολουθεί να είναι παρών και θα προσαρμόζει τα μέτρα στις νέες καταστάσεις, εκδίδοντας, όποτε κριθεί αναγκαίο, νέες οδηγίες.

Χρήσιμες πληροφορίες, έντυπα, νομοθεσία, δεκάλογοι κ.α. αναφορικά με τις εξελίξεις στον ελληνικό αθλητισμό που σχετίζονται με τον κορονοϊό έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ, στην ενότητα «Αθλητισμός & COVID-19» https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports η οποία ενημερώνεται σε καθημερινή βάση.

Για τυχόν ερωτήσεις και/ ή περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: covid19@gga.gov.gr

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ ΑΜΟΤΟΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ

 

Σε συνέχεια της από 6 /5/2020 ανακοίνωσης , σχετικά με την έναρξη των προπονήσεων, το ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ, ενημερώσει για τα κάτωθι:

 

 

ΑΘΛΗΤΕΣ Πριν και κατά την προπόνηση:

 

 • Οι αθλητές εκτυπώνουν το έντυπο ιατρικού ιστορικού και επισκέπτονται γιατρό της επιλογής τους. Ο γιατρός θα συντάξει το έντυπο ιατρικού ιστορικού, θα το κρατήσει και θα χορηγήσει βεβαίωση ότι το έντυπο έχει συνταχθεί. Την βεβαίωση αυτή την κρατά ο αθλητής και την επιδεικνύει (μαζί με το δελτίο αθλητικής ιδιότητας και την κάρτα υγείας και τα δύο σε ισχύ) κατά την είσοδό του στους αδειοδοτημένους αγωνιστικούς χώρους. Το έντυπο ιατρικού ιστορικού συντάσσεται μία φορά.

 

 • Οι αθλητές δεν θα προσέρχονται σε προπόνηση αν δεν έχουν ενημερώσει προηγουμένως την Ομοσπονδία, με κατάλληλη εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΟΔΥ.

Η αποστολή SMS γίνεται ως εξής: ΑΜΟΤ κενό ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ κενό ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΉΣ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ ( θα το βρείτε παρακάτω) και αποστολή το 54340. Χρέωση τελική τιμή με ΦΠΑ 0,62 € συν το αναλογούν Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλεφωνίας.

Το SMS θα πρέπει να αποσταλεί έως και την προηγούμενη μέρα της προπόνησης και ο αθλητής θα λαμβάνει 2 απαντητικά μηνύματα χωρίς κόστος.

Οι αθλητές με την αποστολή του συγκεκριμένου SMS, ταυτόχρονα βεβαιώνουν ότι δεν έχουν

κάποιο από τα συμπτώματα όπως πυρετόςκόπωση, δύσπνοια ή βήχας, μυαλγία, διάρροια, πονόλαιμος ή ανοσμίας (απώλειας όσφρησης). Σε περίπτωση όμως που έχει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, παραμένει στο σπίτι και ενημερώνει την Ομοσπονδία ή το σωματείο του, οι οποίοι θα ενημερώσουν τον ΕΟΔΥ για οδηγίες ενεργειών. Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε μέλος του προπονητικού/ τεχνικού επιτελείου.

 

 • Οι αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες είναι αδειοδοτημένες είναι οι εξής:

 

Κωδικός SMS 1 Πίστα motocross στα Δουνέϊκα Ηλείας – ΔΙΑΘΛΗΣΗ
Κωδικός SMS 2 Πίστα motocross στον Πλάτανο Αρχ. Ολυμπίας – ΑΟΛΜΟ
Κωδικός SMS 3 Πίστα motocross στο Αίγιο – ΠΑΛΕΜΟΤ
Κωδικός SMS 4 Πίστα motocross στον Πρίνο Τρικάλων – ΜΑΣΤ
Κωδικός SMS 5 Πίστα motocross στις Σέρρες – ΛΑΜΣ

Κωδικός SMS 6 Πίστα motocross στην Καλαμάτα – ΛΕΜΟΚΑ

Κωδικός SMS 7 Πίστα motocross στην Σπάρτη – ΑΜΟΣ

Κωδικός SMS 8 Πίστα super moto στην Καλύφυτο Δράμας 69SPEEDWAY – SUPERMOTO – Δράμα

Κωδικός SMS Πίστα super moto στην Σπάρτη SPARTA MOTUL Circuit

Κωδικός SMS 10 Πίστα super moto στις Σέρρες

Κωδικός SMS 11Πίστα ταχύτητας στα Μέγαρα

Κωδικός SMS 12 Πίστα ταχύτητας στις Σέρρες

Κωδικός SMS 13 Πίστα super moto στα Μέγαρα

 

 

 • Για την χρήση των ανωτέρω αγωνιστικών χώρων, ισχύουν όλα τα αναφερόμενα στην από 6/5/2020 απόφαση της ΑΜΟΤΟΕ και σύμφωνα με τις αποφάσεις των σχετικών υπουργείων, του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ.

 

 • Υπενθυμίζεται ότι μπορούν να προπονηθούν αθλητές από την ηλικία των 15 ετών και άνω.

 

 • Υπενθυμίζεται ότι επιτρέπεται ένας αθλητής να συνοδεύεται από έναν μηχανικό. Το σύνολο των παρευρισκομένων, δεν μπορεί να υπερβεί τα 80 άτομα (συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων-ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό- υπαλλήλων καθαριότητας κλπ). Όλοι πλην των αθλητών φορούν μάσκα και γάντια.

 

 • Υπενθυμίζεται ότι ο ανώτατος αριθμός αθλητών εντός του αγωνιστικού χώρου δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 15.

 

 • Υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπεται η μετάβαση σε άλλον Νομό από αυτόν της κατοικίας του αθλητή, σύμφωνα με την απόφαση του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

 

 

 

Αναφορικά με τους αγωνιστικούς χώρους:

 

 • Οι εργαζόμενοι, το τεχνικό προσωπικό και πάσης φύσεως πρόσωπα τα οποία απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση, στον αγωνιστικό χώρο, εκτυπώνουν το έντυπο ιατρικού ιστορικού και επισκέπτονται γιατρό της επιλογής τους. Ο γιατρός θα συντάξει το έντυπο ιατρικού ιστορικού, θα το κρατήσει και θα χορηγήσει βεβαίωση ότι το έντυπο έχει συνταχθεί. Την βεβαίωση αυτή την κρατά ο υπεύθυνος του αγωνιστικού χώρου. Το έντυπο ιατρικού ιστορικού συντάσσεται μία φορά.

 

 • Αποστέλλεται στο secretary@amotoe.gr ενημέρωση σχετική με το πότε θα λειτουργήσει η αθλητική εγκατάσταση το αργότερο 2 μέρες πριν την έναρξη της προπόνησης. Η ΑΜΟΤΟΕ θα αποστέλλει λίστα στους αθλητικούς χώρους όπου οι αθλητές επιθυμούν να προπονηθούν. Αθλητής ο οποίος δεν αναγράφεται στην λίστα της Ομοσπονδίας δεν δύναται να αθληθεί.

 

 • Υπενθυμίζεται ότι η προσέλευση/αποχώρηση προς/από τις αθλητικές εγκαταστάσεις θα γίνεται από μία μόνο είσοδο/έξοδο, η οποία θα ελέγχεται από το προσωπικό φύλαξης εγκαταστάσεων.

 

 • Υπενθυμίζεται ότι ο φύλακας θα επιτρέπει την είσοδο μόνο στους αθλητές, προπονητές, ιατρούς και τεχνικό προσωπικό που έχει προβλεφθεί. Κανένας επισκέπτης δεν θα εισέρχεται χωρίς προηγούμενη άδεια από τη Διοίκηση της εγκατάστασης (δεν επιτρέπονται θεατές).

 

 • Υπενθυμίζεται ότι κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση θα καταγράφεται σε ειδικό κατάλογο εισερχομένων – εξερχομένων το ονοματεπώνυμο, τα στοιχεία επικοινωνίας, η ώρα εισόδου και εξόδου, η ύπαρξη τυχόν συμπτωμάτων και θα υπογράφεται από όλους τους εισερχόμενους στην αθλητική εγκατάσταση. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε όσους δηλώνουν κάποιο από τα συμπτώματα που αναφέρονται παραπάνω, αλλά και στο έντυπο εισερχομένων – εξερχομένων. Ο κατάλογος θα αρχειοθετείται, καθημερινά, με μέριμνα του υπευθύνου της εγκατάστασης, προκειμένου να διευκολυνθεί πιθανή αναγκαία ιχνηλάτηση. Αντίγραφό του θα αποστέλλεται, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης, στο email secretary@amotoe.gr“>secretary@amotoe.gr. Συνίσταται, όπου είναι εφικτό, να πραγματοποιείται θερμομέτρηση σε όσους εισέρχονται στην εγκατάσταση, με απαγόρευση της εισόδου σε όσους έχουν σε τρεις μετρήσεις θερμοκρασία μεγαλύτερη από 37οC. Σε ύποπτο κρούσμα COVID-19, του συστήνεται η επιστροφή στο σπίτι του και η επικοινωνία με τον ιατρό του.

 

 

Κατά τα λοιπά ισχύουν τα σχετικά της από 6/5/2020, ανακοίνωση της ΑΜΟΤΟΕ.

 

 

 

 

Related Posts