Στη Ρουμανία, μπορεί να σου επιβληθεί πρόστιμο εάν δεν έχεις πυροσβεστήρα, προειδοποιητικά τρίγωνα και κιτ πρώτων βοηθειών

Ναι, είναι πραγματικά αλήθεια, οι μοτοσικλετιστές στη Ρουμανία πρέπει να έχουν μαζί τους πυροσβεστήρα προειδοποιητικά τρίγωνα και κιτ πρώτων βοηθειών, διαφορετικά αντιμετωπίζουν πρόστιμο.

Στη Ρουμανία, ο νόμος απαιτεί από κάθε όχημα να φέρει ένα κιτ πρώτων βοηθειών, δύο προειδοποιητικά τρίγωνα και έναν πυροσβεστήρα. Το πρόβλημα είναι ότι οι κανονισμοί δεν κάνουν διάκριση μεταξύ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.

Η Ρουμανία εφαρμόζει πλέον, κατά γράμμα, τους ίδιους υποχρεωτικούς κανόνες για τα τετράτροχα και στα δίκυκλα.

Η ένωση μοτοσικλετιστών της Ρουμανίας, MotoADN, ξεκίνησε ήδη πλατφόρμα για την κατάργηση της αντίστοιχης υποχρέωσης και για μια μεταρρύθμιση του Άρθρου 8 του Ρουμανικού Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, και κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν 8.000 υπογραφές μέσα σε επτά ημέρες.

Με άλλα λόγια, εκτός από το κράνος και τα γάντια (που ήταν ήδη υποχρεωτικά), προσθέτουν πλέον και τον εξοπλισμό ασφαλείας που πρέπει να υπάρχει σε κάθε 4τροχο όχημα.

Μέχρι τώρα, όμως, η αστυνομία αγνόησε αυτόν τον κανονισμό και έκλεινε τα μάτια στους μοτοσικλετιστές.

Στο μεταξύ, ωστόσο, αυξάνονται οι πληροφορίες ότι πλέον επιβάλλονται πρόστιμα και σε μοτοσικλετιστές. Για αυτόν τον λόγο, οι αντιδράσεις αυξάνονται στην κοινότητα επειδή είναι σχεδόν αδύνατο να φέρετε πυροσβεστήρα, κιτ πρώτων βοηθειών και προειδοποιητικό τρίγωνο στις περισσότερες μοτοσυκλέτες, παρόλο που είναι πραγματικά υποχρεωτικό.

 Η FEMA (Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Ενώσεων Μοτοσικλετιστών) αναφέρει λόγους που υποστηρίζουν την κατάργηση της απαίτησης αυτής:

  • Πυροσβεστήρες – σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα, οι μοτοσυκλέτες είναι εξοπλισμένες με διακόπτη έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, η ύπαρξη συσκευής υπό πίεση (πυροσβεστήρας) σε μοτοσυκλέτα σε περίπτωση σύγκρουσης ενέχει πραγματικό κίνδυνο για τους εμπλεκόμενους στο ατύχημα. Επομένως, η παρουσία πυροσβεστήρα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.
  • Ανακλαστικά προειδοποιητικά τρίγωνα – Οι μοτοσυκλέτες και τα μοτοποδήλατα είναι αρκετά μικρά ώστε να μετακινούνται εκτός δρόμου σε περίπτωση ελαττώματος ή μικροατυχήματος. Επομένως, δεν απαιτείται η χρήση προειδοποιητικών τριγώνων. Σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος, όπου απαγορεύεται η μετακίνηση της μοτοσικλέτας από το σημείο, η αστυνομία πρέπει να επέμβει και μπορεί να ασφαλίσει τη σκηνή πιο αποτελεσματικά παρά χρησιμοποιώντας ανακλαστικά τρίγωνα.
  • Κιτ Πρώτων Βοηθειών – Σε περίπτωση ατυχήματος προσωπικού τραυματισμού, ο προστατευτικός εξοπλισμός που φοράει ο μοτοσικλετιστής θα έχει ως αποτέλεσμα μικροτραυματισμούς όπως γρατσουνιές ή κοψίματα μόνο σε συνδυασμό με άλλα, πιο σοβαρά προβλήματα που απαιτούν την επέμβαση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Το κιτ πρώτων βοηθειών είναι επομένως άχρηστο ή μπορεί ακόμη και να είναι επικίνδυνο εάν χρησιμοποιηθεί από μη εξειδικευμένο προσωπικό σε τέτοιες καταστάσεις.

Răzvan Pavel, Πρόεδρος της MotoADN: «Πιστεύουμε ότι αυτή η διάταξη είναι ένα κενό στη νομοθεσία που πρέπει να διορθωθεί. Με αυτήν την αναφορά, θέλαμε να κάνουμε τη φωνή της ρουμανικής κοινότητας μοτοσικλετιστών να ακουστεί, γιατί το μήνυμα πρέπει να πάει παραπέρα. Ως εκ τούτου, καλούμε το ρουμανικό κοινοβούλιο, το υπουργείο Μεταφορών και το Υπουργείο Εσωτερικών να εξαιρέσουν τις μοτοσυκλέτες και τα μοτοποδήλατα από την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 8 του έκτακτου διατάγματος αριθ. 195/2002 για την κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους».

Related Posts