Στην Jerez χωρίς θεατές οριστικά οι αγώνες MotoGP και Superbike – ΕΠΙΣΗΜΟ

Παρά το γεγονός ότι ήταν κάτι που είχε συζητηθεί από τότε που ήταν γνωστή η επιστροφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην πίστα Jerez, η Dorna και η κυβέρνηση της Ανδαλουσίας αποφάσισαν ότι οι δύο αγώνες MotoGP και ο γύρος Superbike θα γίνουν χωρίς θεατές.

Η Dorna και η κυβέρνηση της Ανδαλουσίας κατέληξαν σε αμοιβαία συμφωνία για να κάνουν τους αγώνες χωρίς θεατές. Παρόλο που σε άλλα αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο, η επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα αρχίζει να προγραμματίζεται με εξαιρετικά μέτρα ασφάλειας, τα Παγκόσμια Κύπελλα MotoGP και Superbike διατηρούν αυτήν την επιλογή και επιλέγουν να εγγυηθούν τη μέγιστη ασφάλεια υγείας για όλους τους εργαζόμενους.

Με αυτόν τον τρόπο, οι αγώνες τον επόμενο Ιούλιο στην Jerez όπου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP θα ξεκινήσει στις 19 Ιουλίου θα γίνει χωρίς θεατές και με πολύ πιο περιορισμένο paddock, και με ελάχιστους εκπροσώπους των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια των τριών ημερών. Το ίδιο θα επαναληφθεί μια εβδομάδα αργότερα, στις 26 Ιουλίου, όπως και στον αγώνα του Superbikes που θα γίνει στις 2 Αυγούστου.

Η απόφαση ελήφθη αυτή την περασμένη Τρίτη, μετά από συνάντηση που ζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο της Jerez με τη κυβέρνηση της Ανδαλουσίας και τη Dorna. Παρά το γεγονός ότι το δημοτικό συμβούλιο της Ανδαλουσίας έχει θέσει στο τραπέζι τη δυνατότητα έναρξης του πρωταθλήματος με θεατές, και οι δύο οργανισμοί απέρριψαν την προσφορά, επιλέγοντας να συνεχίσουν να εγγυώνται τα αυστηρά μέτρα παρακολούθησης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP.

Related Posts